Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Προσδόκιμο ζωής και όρια συνταξιοδότησης.


Ο χάρτης δείχνει το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως. Το χαμηλότερο παρατηρείται στην Αφρική (κόκκινο) ενώ το υψηλότερο στην Αυστραλία και τη Σουηδία. Χαμηλό είναι επίσης το μέσο επίπεδο στη Ρωσία και την Κεντρική και Νότια Ασία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ, στη διάρκεια των έξι περασμένων ετών το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί στα κράτη μέλη της Ένωσης, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι μέχρι το 2060 μπορεί να προστεθούν επτά χρόνια στο προσδόκιμο ζωής. Από την άλλη, ο ρυθμός γεννήσεων είναι χαμηλός.

Με τα δεδομένα αυτά, τα στοιχεία δείχνουν ότι τέσσερα ενεργά άτομα στην Ευρώπη συντηρούν έναν συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ το 2060 θα υπάρχουν μόνο δύο ενεργά άτομα για να συντηρούν ένα συνταξιούχο άνω των 65 ετών.

Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης στην Ευρώπη το 2008 ήταν 61,4 έτη. Αντιμετωπίζοντας την οικονομική κρίση, πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη αυξήσει τις ηλικίες συνταξιοδότησης, παράλληλα με άλλα μέτρα που στοχεύουν στην μείωση της πίεσης που δημιουργεί το οικονομικό περιβάλλον.
Πηγή: Εφημερίδα “Ο κόσμος γύρω μας”  (www.okosmosgyromas.gr),  Ιαν. 2012
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης