Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ελληνικές υπηρεσίες διαθέτουν πλήρη στοιχεία για τον ΜΥΣΤΙΚΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΙΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ", τη δύναμη, την οργάνωση και τα τμήματα που διατηρεί σε περιοχές πλησίον των ελληνικών συνόρων.


Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που περιήλθε σε γνώση των αρμοδίων ελληνικών υπηρεσιών είναι η ύπαρξη του μυστικού «Απελευθερωτικού Στρατού Ενιαίας Μακεδονίας». Ο τελευταίος διατηρεί δεσμούς με όλες τις πλευρές του VMRO (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) στα Σκόπια και στη Βουλγαρία, και συγκεκριμένως με το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα) του νυν πρωθυπουργού Ν. Γκρουέφσκι, το VMRO-NAPDONA (κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γκεοργκιέφσκι) και το VMRO Βουλγαρίας.
Οι ελληνικές υπηρεσίες διαθέτουν πλήρη στοιχεία για τον εν λόγω «Στρατό», από το έμβλημά του (όρθιος λέων, ίδιος με αυτόν που είναι στο έμβλημα του VMRO-DPMNE, αλλά με πάνω από αυτόν το αστέρι της Βεργίνας!), τη δύναμη, την οργάνωση και τα τμήματα που διατηρεί σε περιοχές πλησίον των ελληνικών συνόρων, τις διασυνδέσεις τους με στελέχη των υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας, τον εξοπλισμό του και τον τρόπο που τον απέκτησε, τα ονόματα της ηγεσίας του, μέχρι και τις πηγές χρηματοδοτήσεώς του και την ιδεολογική του συνάφεια με τον πρωθυπουργό Γκρουέφσκι, τον υπουργό εξωτερικών Α. Μιλόσοσκι, τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας και αρκετά άλλα κυβερνητικά στελέχη που εμφορούνται από τις ίδιες «ιδεολογικές» απόψεις. Αυτό το κακόγουστο, βέβαια, κατασκεύασμα των Σκοπιανών μπορεί να μην αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, αλλά είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων και του πνεύματος που διέπει την ηγεσία τους.


Οι επιγραφές
Μια σειρά άλλων πρόσφατων και συνεχιζόμενων ενεργειών των Σκοπιανών ήταν εξίσου ενδεικτική των προθέσεών τους. Μεταξύ αυτών, η επισημανθείσα συστηματική αλλαγή των ελληνικών επιγραφών των παλαιών ορθοδόξων ναών με άλλες με την κυριλλική γραφή, η μυστική απομάκρυνση ελληνικών επιγραφών από αρχαιολογικούς χώρους και η αποθήκευσή τους σε κρατικές αποθήκες, η αρθρογραφία στον Σκοπιανό Τύπο περί βλάχικης μειονότητας και της περιουσίας των μελών της, οι περιουσίες των πολιτικών προσφύγων και οι εκφρασθείσες απόψεις, παρουσία του ΥΠΕΞ, από Σκοπιανό καθηγητή σχετικά με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώρας σε συνέδριο τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με τις οποίες τα Σκόπια και η Βουλγαρία θα πρέπει να συνεργασθούν επί του θέματος (δεδομένου ότι όλα τα ποτάμια που καταλήγουν στην Ελλάδα διέρχονται από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία) ώστε να εξαναγκασθεί η «Ελλάδα να γίνει ένας καλός γείτονας».
Ακόμη, τα βιβλία της Ιστορίας στα σχολεία, όπου εξακολουθεί να διδάσκεται η άποψη ότι τμήματα της χώρας τους -της Μακεδονίας- είναι κάτω από την κατοχή της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, η συνεχιζόμενη παρουσία χαρτών σε δημόσιες υπηρεσίες και στρατιωτικές μονάδες, με τμήμα της ελληνικής Μακεδονίας ενσωματωμένο στο κράτος των Σκοπίων, η απόφαση για ανέγερση μνημείου για τον Μακεδόνα βασιλιά Περσέα και φυσικά η επισημανθείσα συνεργασία με τους Τούρκους.
Σημειώνεται ότι με τη συνεργασία και βοήθεια των τελευταίων -πιθανώς δε και με την παροχή του σχετικού τεχνικού εξοπλισμού- λειτουργούν δύο σταθμοί υποκλοπής επικοινωνιών πλησίον των συνόρων με την Ελλάδα, μέσω των οποίων είναι δυνατή η υποκλοπή των ελληνικών επικοινωνιών.

Αντιφάσεις
Τα παραπάνω δεν είναι παρά ένα μικρό δείγμα των δραστηριοτήτων των Σκοπιανών, οι οποίες είναι προφανές ότι ευρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις επίσημες διακηρύξεις της ηγεσίας τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις καλώς πληροφορημένων πηγών, αυτές και πολλές άλλες πληροφορίες που διαθέτουν οι ελληνικές υπηρεσίες απετέλεσαν την αιτία για τη νέα δήλωση του πρωθυπουργού περί του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών, η ήπια (όπως πάντα, άλλωστε) διατύπωση της οποίας δεν θα πρέπει να παρερμηνευθεί.


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ - Σάββατο 9 - Κυριακή 10 Ιουνίου 2007Στήλη: AMYNA, σελίδα 41

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης