Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ Εξαγωγή Ισλάμ σε Ευρώπη και Ελλάδα

Bookmark and Share

Τα Μουσουλμανικά τάγματα και οι μουσουλμανικές αδελφότητες διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή.  Οι δραστηριότητες τους δεν είναι συνήθως ορατές, γιατί ενεργούν με άκρα μυστικότητα και υπομονή μέχρι να επιτύχουν τον τελικό στόχο τους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη γειτονική μας Τουρκία. Συγκρούονται καθημερινά αδελφότητες των Νουρτζού, των Νακσιμπεντί και άλλων μικρότερων ομάδων . Από τη δεκαετία του 1960 οι αδελφότητες αυτές ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Ελάχιστοι στον ελλαδικό χώρο έχουν ασχοληθεί με τη μελέτη αυτού του τόσο σημαντικού ζητήματος . Στα πλαίσια ενός άρθρου μπορούμε να αναφερθούμε σε δυο μόνο ενδεικτικές περιπτώσεις: Στον σεΐχη της Λεύκας και στην αδελφότητα του Φεττουλλάχ Χότζα.

Ο σεΐχης της Λεύκας είναι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης των Νακσιμεπντί που ζει μεταξύ Κατεχομένων και Λονδίνου. Έχει προσηλυτίσει στην αδελφότητά του πολλούς Βρετανούς, όπως τον τραγουδιστή Κάτ  Στήβενς και άλλους . Το όνειρο του είναι να δει μια μέρα τους Βρετανούς να κάνουν ναμάζι στην  Πλατεία Τραφάλγκαρ. Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες του το καλοκαίρι στη Λεύκα , όπου διαμένει. Ο σεΐχης Ναζίμ Κιμπρισί , όπως είναι ευρύτερα γνωστός, συμμετέχει στον διαθρησκευτικό διάλογο και συνομιλεί με τον Πάπα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. 
Ο Πάπας Βενέδικτος κατά την ιστορική του επίσκεψη στην Κύπρο συναντήθηκε με τον υπερήλικα σεΐχη. Αλλά και τέσσερις από τους ηρωικούς ανθρακωρύχους  που επέζησαν 69 ημέρες σε βάθος 700 μέτρων επισκέφθηκαν τα Κατεχόμενα ως προσκεκλημένοι του Ναζίμ Κιμπρισί.  Ο γιος του σεΐχη Μπαχαεττίν Αντίλ  ηγείται ισλαμικού κόμματος στα κατεχόμενα !  Αυτή η πληροφορία είναι σημαντική αν λάβουμε υπόψη μας την  έμπρακτη ανάμιξη του Ναζίμ στην πολιτική ζωή της Τσετσενίας.

Μια δεύτερη αδελφότητα με πολύ σκοτεινό ρόλο είναι αυτή των Πεφωτισμένων του Φεττουλλάχ Χότζα, κατά κόσμον  Φεττουλλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται ο μυστικοσύμβουλος του κ. Ερντογάν. Ο κύριος αυτός που «καταζητείται» από τις τουρκικές αρχές ζει στην Αμερική προστατευόμενος από το FBI. Η αδελφότητά του έχει εκατοντάδες ιδρύματα, σχολεία ακόμα και Πανεπιστήμια σε όλο σχεδόν τον κόσμο.  Ο Πρόεδρος Γκιουλ σε όλες  τις επισκέψεις που πραγματοποιεί  στο εξωτερικό δεν παραλείπει να   επισκεφθεί τα σχολεία του Γκιουλέν , τα οποία διδάσκουν την τουρκο-ισλαμική  σύνθεση….

Σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Τουρκία  με τίτλο «Ihtilallerin ve Anarsinin  Yakin Tanigi» (Αυτόπτης μάρτυρας των Πραξικοπημάτων και  της Αναρχίας)  από τον πρώην προϊστάμενο της ΜΙΤ στην περιοχή Κωνσταντινούπολης,  Οσμάν Νουρί Γκιουντές, αναφέρεται ότι  σε πολλά από τα Σχολεία του Γκιουλέν εργάζονται άνδρες της CIA με την κάλυψη του «εκπαιδευτικού». Μόνο στην Κιργισία υπηρετούν  60  τέτοιοι «δάσκαλοι».

Ο συγγραφέας παρομοιάζει την αδελφότητα Γκιουλέν με το κίνημα του Μουν που ίδρυσαν οι ΗΠΑ για τον εκχριστιανισμό των Βουδιστών της Νότιας Κορέας.  Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με το Σύνδεσμο Καταπολέμησης του Κομμουνισμού και δραστηριοποιήθηκε σε όλο τον κόσμο με τα περίφημα σχολεία του.

Πρόσφατα η Βουλή της Ολλανδίας αποφάσισε να εξετάσει τον ρόλο των εκατό περίπου ιδρυμάτων και δυο Δημοτικών Σχολείων του Γκιουλέν που λειτουργούν στη χώρα αυτή. Στα σχολεία του έχει διαπιστωθεί ότι τα παιδιά μαθαίνουν να υπακούν τον μεγαλύτερο αδελφό, να μη μιλούν με ξένους και να μη βγαίνουν τα βράδια έξω από το σπίτι τους.

Μήπως πρέπει να δούμε με μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα τα θέματα αυτά, ειδικότερα με την τόσο μεγάλη αύξηση των μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα μας;
http://www.elzoni.gr

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης