Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Στην Κύπρο με τον… μανδύα του χότζα! Ίδρυσαν "Ανώτατο Συμβούλιο Μουσουλμάνων".


Ο χάρτης των αναγκαστικών μετακινήσεων πληθυσμών από το 1770-1923
Ειδικού Συνεργάτη.
Σύνδεσμος με την επωνυμία «Ανώτατο Συμβούλιο Μουσουλμάνων» ιδρύθηκε στην ελεύθερη Κύπρο. Το έμβλημα του είναι ένα καράβι με σημαία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, του οθωμανικού ναυτικού και τον… μανδύα του χότζα.

Σκοπός του Συνδέσμου, που αποτελείται από 20 μέλη, είναι να καταγγείλει την Κυπριακή Δημοκρατία για έλλειψη σεβασμού προς τους χώρους λατρείας των Μουσουλμάνων στις ελεύθερες περιοχές.  Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ο σύνδεσμος διεκδικεί την ακίνητη περιουσία γύρω από το τέμενος Χαλά Σουλτάν!  Η θρησκεία ήταν πάντα το προσφιλές όργανο προπαγάνδας του τουρκικού κατεστημένου. Αλλά ποιος να τόλεγε ότι θα έφταναν μέχρι αυτού του σημείου.  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η Τουρκία δαπανά τεράστια ποσά για την προπαγάνδα, επιστρατεύοντας πανεπιστημιακούς, προκειμένου να ...

αλλοιώνουν την Ιστορία.

Έτσι, ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Louisville, Justin McCarthy ερεύνησε το δημογραφικό θέμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι την περίοδο 1770-1923 αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από τον τόπο που γεννήθηκαν περίπου 5 εκατ. Μουσουλμάνοι και 1.9 Χριστιανοί. Ο καθηγητής δημοσίευσε και έναν χάρτη που δείχνει τις μετακινήσεις του πληθυσμού.

Θα θέλαμε να μάθουμε αν ο καθηγητής αναφέρει ότι οι Μουσουλμάνοι που αναγκάστηκαν να μετακινηθούν ήταν Αλεβήδες , γιατί οι άνθρωποι αυτοί τελούν ακόμα και σήμερα υπό διωγμό στην Τουρκία.
Ελεύθερη Ζώνη
 
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης