Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ο Γερμανός δημοσιογράφος- κατάσκοπος και τα ανθελληνικά δίκτυα στην Γερμανία

 

O Γερμανός δημοσιογράφος Gorg Uwe Heuer , ο οποίος συνελήφθη, ταυτόχρονα με την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία, να φωτογραφίζει οχυρωματικές θέσεις στους Κήπους του Έβρου παραπέμπεται στην ελληνική δικαιοσύνη με κατηγορίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 149 Π.Κ. καθώς και Α.Ν. 376/18-12-1936 «περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων».

 Οι ελληνικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να βρίσκονται μπροστά σε περίπτωση κατασκοπείας.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές κάποιας ελληνικής αρχής ασφαλείας «οι τουρκικές υπηρεσίες συνηθίζουν να επιστρατεύουν ευρωπαίους δημοσιογράφους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε βάρος της Ελλάδας».

Όμως, η υπόθεση ίσως έχει μεγαλύτερο βάθος.

Ο Gorg Uwe Heuer εργαζόταν στην εφημερίδα “Hamburger Abendblatt”, η οποία ανήκει στον όμιλο “AXEL SPRINGER VERLAG”.

Το γεγονός ότι ο Gorg Uwe Heuer είναι Γερμανός έχει ιδιαίτερη αξία, δεδομένου ότι η... Γερμανία αποτελεί το επίκεντρο της δραστηριότητας των δικτύων και των οργανώσεων, οι οποίες λειτουργούν με στόχο την ανάδειξη του θέματος της ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη» και που συνήθως ασκούν σφοδρή κριτική στο ελληνικό κράτος για την πολιτική που ακολουθεί σε μειονοτικά ζητήματα.
Χαρακτηριστικό είναι δε το γεγονός ότι η επίσημη κρατική πολιτική της Γερμανίας ευνοεί τέτοιες δραστηριότητες.

Η σημαντικότερη από αυτές τις οργανώσεις, η δράση της οποίας είναι απροκάλυπτα ανθελληνική, είναι η ABTTF, η οποία δημιουργήθηκε από αυτοαποκαλούμενους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».
Η δραστηριότητα της εκτείνεται πλέον όχι μόνο σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, και αν συνυπολογιστεί ότι μια από τις βασικές της λειτουργίες αφορά στην ανάπτυξη lobbying, τότε είναι προφανές ότι από το 1978 , οπότε έκαναν την εμφάνισή τους στη Γερμανία πρώτη φορά τέτοιες οργανώσεις, έχουν έρθει σε επαφή με δεκάδες Γερμανών, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων, οι οποίοι όποτε κρίνεται αναγκαίο επιστρατεύονται … με το αζημίωτο βέβαια ώστε να συνδράμουν στα προπαγανδιστικά, τουρκικής εμπνεύσεως, σχέδια σε βάρος της Ελλάδας.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» έχουν αναπτύξει σημαντική δράση ήδη από την δεκαετία του 1970 με στόχο την αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα». Στην πραγματικότητα τα δίκτυα τα οποία δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση και έχουν ως έδρα την Γερμανία ή άλλα κράτη της κεντρικής Ευρώπης βρίσκονται σε άμεση επαφή και επικοινωνία με την Άγκυρα, από όπου λαμβάνουν απευθείας εντολές.

Επίσης βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

newscode
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης