Άγριο κυνηγητό εναντίον τους. Περικόπτουν μισθούς και επιδόματα, μεταθέτουν τους γονείς μακριά από την οικογένεια τους καταργώντας τα κοινωνικά κριτήρια!
Το αλίευσα ΕΔΩ
Οργή και αγανάκτηση : « Θέλουν να μας διαλύσουν»
Της Μαριέττας Α. Κοντογιαννίδου, δημοσιογράφου.
Στη σημερινή «Ημέρα των πολυτέκνων», θ’ ακουστούν δηλώσεις από τους πολιτικούς για την κοινωνική τους προσφορά στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά ταυτόχρονα από την αντίπερα όχθη θ’ ακουστεί η φωνή των αφανών αυτών ηρώων ως κραυγή διαμαρτυρίας: «Μας έχουν ξεχάσει όλοι οι πολιτικοί και επι πλέον το επίσημο Κράτος μας κυνηγά. Θέλουν να μας διαλύσουν».
Τους τελευταίους μήνες, λένε οι πολύτεκνοι, κανένας από τους πολιτικούς δεν αναφέρθηκε και ούτε αναρωτήθηκε «πως τα βγάζουμε πέρα», με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Και σα να μη έφτανε αυτό, με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις εξισώνουν τους πολυτέκνους με τους αγάμους, καταργώντας το προνόμιο να υπηρετούν ως υπάλληλοι πλησίον των οικογενειών τους.
Ο πρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολύτεκνων Ελλάδος Βασίλης Θεοτοκάτος, δήλωσε ότι αντί να ληφθούν μέτρα για να καλυτερέψουν τη ζωή των πολύτεκνων, αντίθετα λαμβάνονται σκληρά εναντίον τους που οδηγούν τις οικογένειες τους στη διάλυση.
«Ο Υπουργός των Οικονομικών, λέει ο κ. Θεοτοκάτος, σε όλα σχεδόν τα μέτρα που λαμβάνει, εξισώνει τους αγάμους με τους πολυτέκνους. Περικόπτει μισθούς, επιδόματα, δώρα, συντάξεις, χωρίς απολύτως καμία διάκριση για τους πολυτέκνους. Γίνονται οι ίδιες περικοπές τόσο για τους αγάμους όσο και τους πολυτέκνους. Είναι μια σαφώς απαράδεκτη, αντιπολυτεκνική, αντιδημογραφική και αντισυνταγματική πολιτική, η οποία θα χειροτερεύει συνεχώς το δημογραφικό μας πρόβλημα με όλες τις καταστρεπτικές συνέπειες για τη πορεία του έθνους».
Αλλά και η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία με το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή, ουσιαστικά το μόνο που έπραξε ήταν να πλήξει τους πολυτέκνους εκπαιδευτικούς.
«Υπάρχει, μας λέει ο κ. Θεοτοκάτος, μια οικογένεια πολυτέκνων εκπαιδευτικών (καθηγητής και δασκάλα) που έχουν 9 παιδιά, όλα γεννημένα από το 2000 έως το 2009. Κι όμως, η οικογένεια αυτή, αντί να έχει υποστήριξη από τον εκπαιδευτικό νόμο, αντιθέτως μεταθέτουν τώρα τον σύζυγο σε πολύ μακρινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να μπορεί το πρωί να μεταφέρει τα παιδιά του στο σχολείο και να δείχνει την φροντίδα που χρειάζονται». Το ίδιο, μας καταγγέλλουν, έγινε και με πολύτεκνη οικογένεια ιερέα με 5 παιδιά που μεταθέτουν την παπαδιά – εκπαιδευτικό στη Ρόδο.
Το υπουργείο Παιδείας παρανομεί, μας λέει ο κ. Θεοτοκάτος, «Ενώ ο νόμος ορίζει ότι οι πολύτεκνοι γονείς τοποθετούνται πλησίον των οικογενειών τους η κυρία Διαμαντοπούλου με τις μεταθέσεις αυτές διαλύει τις οικογένειες τους»
Οι σύλλογοι των πολυτέκνων, μας καταγγέλλουν επίσης, ότι τον τελευταίο καιρό σημειώνονται πολλά τέτοια περιστατικά και τονίζουν ότι ο κλάδος τους τελεί υπό διωγμό από το επίσημο ελληνικό κράτος!
Διατυπώνουν επίσης το παράπονο ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έγινε συζήτηση στη Βουλή, προ ημερησίας διατάξεως, σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων, για το δημογραφικό πρόβλημα και τους τρόπους επίλυσής του. Όπως μας είπε ο κ. Β. Θεοτοκάτος, «το πρόβλημα οξύνεται όλο και περισσότερο και δυστυχώς δεν διαφαίνεται ελπίδα ανατροπής του».
«Στην απογραφή του 1961, τονίζει ο κ. Θεοτοκάτος, ο αριθμός των παιδιών ηλικίας μέχρι 14 ετών ανήρχετο σε 2.243.962 δηλαδή το 27% του πληθυσμού (που ήταν 8.768.372) και των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών σε 686.654 δηλαδή στο 8% του πληθυσμού. Το 2007 ο αριθμός των παιδιών ηλικίας μέχρι 14 ετών μειώθηκε σε 1.598.684 δηλαδή το 14% περίπου του πληθυσμού (που είναι 11.192.849) και των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών ανήλθε σε 2.082.217 δηλαδή στο 19% περίπου του πληθυσμού, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών στα 50 αυτά περίπου χρόνια μειώθηκαν κατά 645.278 και οι ηλικιωμένοι οι άνω των 65 ετών αυξήθηκαν κατά 1.395.563».
Πάντως οι πολύτεκνοι αναμένουν σήμερα να δουν και να ακούσουν τι θα πουν γι αυτούς οι αρμόδιοι υπουργοί και τα κόμματα, αφού τον τελευταίο καιρό και για μεγάλο διάστημα, δεν ακούστηκε από το στόμα κανενός η λέξη πολύτεκνος.