Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ενοχλούν τα videogames τον δήμαρχο Λήμνου, αλλά συνεργάζεται με την Τουρκία για επισκέψεις και .. παροχή πληροφοριών!

Ζήτημα έχει δημιουργηθεί στην Λήμνο, όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της, λόγω του ότι τοποθεσίες του νησιού, έχουν αναπαραχθεί ηλεκτρονικά και χρησιμοποιούνται ως … τόπος μάχης σε ένα πολεμικό βιντεοπαιχνίδι και συγκεκριμένα στο Arma 3.


Μπορεί το νησί να μην κατονομάζεται, αλλά υπάρχουν σκηνές με πραγματικές εικόνες από την πλαγιά του Αγίου Αθανασίου, ενώ διακρίνεται και το εργοστάσιο της ΔΕΗ.



 Στο trailer του παιχνιδιού παρουσιάζεται μία ομάδα ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ που στην προσπάθειά της να φέρει σε πέρας την αποστολή που της έχει ανατεθεί καλείται να αντιμετωπίσει τους κινδύνους ενός σύγχρονου πολέμου.


Σε μία από τις σκηνές παρουσιάζεται πραγματική εικόνα από την πλαγιά του Αγίου Αθανασίου, όπου κατεβαίνουν οι άντρες των ειδικών δυνάμεων , εντοπίζοντας το στόχο.


Και προφανώς στο παιχνίδι η μάχη θα συνεχίζεται τόσο σε αυτή την “πίστα” όσο και σε άλλες “πίστες-τοποθεσίες”.
Τι είναι όμως αυτό που πειράζει τους δημοτικούς άρχοντες της Λήμνου;


Σε δήλωση που έκανε στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, ο δήμαρχος του νησιού, Αντώνης Χατζηδιαμαντής δηλώνει ότι στην εποχή της πληροφορικής, έχει χαθεί το μέτρο και πέραν των πιθανών προβλημάτων εθνικής ασφάλειας, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν, δεν διαννοείται … η Λήμνος, ένας τόπος ειρήνης και δημιουργίας, να μεταβάλλεται σε πεδίο όπου εξελίσσονται σκηνές βίας και μαχών.


Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ασχοληθούν με το ζήτημα και επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας για να προασπίσουμε τη φυσιογνωμία και τη φήμη του νησιού μας”.


Όσον αφορά τα ζητήματα εθνικής ασφαλείας, νομίζουμε ότι η κοινή λογική λέει, ότι εάν μπορεί μια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών να απεικονίσει γραφιστικά μια παραλία του νησιού, φανταστείτε τι θα έχουν κάνει εδώ και χρόνια οι … Τούρκοι.


Η ίσως δεν έχει ακούσει ποτέ για το google earth.


Αλλά μάλλον ο δεύτερος λόγος είναι πιο σημαντικός.


Οι “εμμονές” αυτές της αριστεράς. Ε να βάλουμε λογοκρισία τότε και στα videogames. Τότε η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ρωσσία, στα εδάφη των οποίων έχουν γίνει σε επίπεδο video games εκατομμύρια μάχες και εισβολές, τι θα πρέπει να πούν;


Βέβαια το ότι δεν μπορεί να φανταστεί την Λήμνο ως πεδίο μαχών, ο Δήμαρχος ίσως έχει και κάποιες άλλες … επεκτάσεις.


Όπως παραδείγματος χάριν την επίσκεψη τριμελούς αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Αδαμίδη, και το μέλος της δημοτικής κοινότητας Μύρινας, Κώστα Δώρα, στην πόλη της Μαλάτειας της Ανατολικής Τουρκίας.


Η αποστολή συναντήθηκε με τον νομάρχη της περιοχής, τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους της Μαλάτειας, αλλά και με τον πρύτανη του πανεπιστημίου «Ισμέτ Ινονού», με τους οποίους συζήτησαν διάφορα θέματα, αλλά και τις προοπτικές συνεργασίας των δύο δήμων, ως αποτέλεσμα της ιστορικής σχέσης των δύο περιοχών.


Όπως ειπώθηκε, η συνεργασία μπορεί να αφορά τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τη μεταφορά εμπειρίας στη γεωργία, αλλά και την οικονομία και την εκπαίδευση.


Διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα τότε: “Σημαντική, επίσης, ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρώην δήμαρχο Μαλάτειας και νυν βουλευτή του κόμματος Ερντογάν, κατά την οποία συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα συνεργασίας, όπως αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμανιού της Πλάκας με την Ίμβρο και η λειτουργία τελωνείου στην Ίμβρο.


Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος Λήμνου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα αυτής της προοπτικής, ώστε να διευκολυνθούν οι σχέσεις και η επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.


Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και με δεδομένο το ενδιαφέρον των Τούρκων για τη ζωή και το έργο τού καταγόμενου από την Μαλάτεια, Niyazi Misri, ο οποίος ετάφη στη Μύρινα και μια επιγραφή σε σωζόμενο μουσουλμανικό κτίσμα στο λιμάνι της πόλης, μαρτυρεί το γεγονός αυτό, τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεργαστούν στην προοπτική της αποκατάστασης και της συντήρησης των μνημείων, καθώς και τη διευκόλυνση των επισκέψεων από την Τουρκία και την παροχή πληροφόρησης.”


Οπότε ξεσηκώνονται για τα … video games, αλλά διευκολύνουν τις επισκέψεις από την Τουρκία και την παροχή πληροφόρησης! Ε, ότι και να πει κανείς, είναι λίγο.


Πολύ λίγο!

elkosmos

ο αλίευσα ΕΔΩ http://nationalpride.wordpress.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης