Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εν μέσω παγκόσμιας κρίσης ΗΠΑ και ΔΝΤ ζητούν σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας


Εν μέσω κινδύνου για παγκόσμια οικονομική κρίσημ ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, ερωτηθείς σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές και τις συνομιλίες που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος στα Ηνωμένα Έθνη.  Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο Ομπάμα εξέφρασε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους την πεποίθησή του ότι θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν την ευρωζώνη, ενθαρρύνοντάς τους να αναλάβουν «σθεναρή και αποφασιστική δράση» προς αυτή την κατεύθυνση. Ερωτηθείς σχετικά με την παγκόσμια αναταραχή στις αγορές, δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά αρνήθηκε να κάνει συγκεκριμένα σχόλια.
Καθώς οι αγορές χτύπησαν «κόκκινο» και τα διεθνή χρηματιστήρια βυθίστηκαν δημιουργώντας την αίσθηση πανικού, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ επανήλθε χθες ζητώντας άμεση παρέμβαση στην ευρωζώνη και υποδεικνύοντας την ανάγκη για σωτηρια της Ελληνικής οικονομίας. «Δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αργεντινή», τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι κατάλληλη χρηματοδότηση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος της.
«Δεν μπορείς απαραίτητα να συγκρίνεις τι έγινε σε μια χώρα με αυτό που συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά από την Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των χωρών της ομάδας του G20 και η γενική συνέλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Παρέπεμψε επίσης στην «πολύ ισχυρή» δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να συμπαρασταθούν «σε κάθε μέλος της ευρωζώνης». «Η σύνδεση με το δολάριο είναι πολύ διαφορετική από το γεγονός ότι βρίσκεσαι σε μια νομισματική ένωση βαθιά ολοκληρωμένη» πρόσθεσε.
.. και ο Βενιζέλος
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά «αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής». Η κρίση, υποστήριξε, «θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».
Η Αργεντινή κήρυξε στάση πληρωμών το 2001, με πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια δημοσίου χρέους μετά από σοβαρή οικονομική κρίση, και ενώ ελάμβανε βοήθεια από το ΔΝΤ.
Το αλίευσα ΕΔΩ http://e-dragoumanos.gr/?p=13467
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης