Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Media Το Mega “νοικιάζει” την ΕΡΤ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Μείζον θέμα που έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι προκαλεί η μετάδοση από το Mega, αποσπασμάτων από την αποκλειστική συνέντευξη της Άνγκελα Μέρκελ στη ΝΕΤ.

Το θέμα «σήκωσε» η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία προχώρησε στην έκδοση μιας σκληρής ανακοίνωσης, ζητώντας από τον Υπουργό Επικρατείας και πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ Ηλία Μόσιαλο, να παρέμβει, να διεξάγει έρευνα, και να ανακοινώσει εν συνεχεία τα αποτελέσματα του πορίσματός του.

Προχθές το βράδυ λοιπόν, και ενώ η ΝΕΤ είχε εξασφαλίσει αποκλειστική συνέντευξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στον ανταποκριτή της στο Βερολίνο, στο περιθώριο της συνάντησης που θα είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μετέδωσε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης, προτού αυτή μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ επιρρίπτει τις ευθύνες στον Ηλία Μόσιαλο, επισημαίνοντας ότι το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο εξέδωσε δελτίο Τύπου με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης, κάτι που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ήταν σε γνώση του Υπουργού Επικρατείας.

Το… υπονοούμενο των συνδικαλιστών της ΕΡΤ, οι οποίοι δεν διστάζουν να μοιραστούν τις υποψίες τους με δημοσιογράφους, είναι ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης επιχειρείται μια συνειδητή απαξίωση της κρατικής τηλεόρασης, ώστε να διευκολυνθεί η δρομολόγηση της «σαλαμοποίησής» της, που ξεκίνησε με το κλείσιμο της ΕΤ1, και αναμένεται να συνεχιστεί με την ένταξη εκατοντάδων υπαλλήλων της ΕΡΤ στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

«Είναι σαν να… νοικιάζουν το υλικό της ΕΡΤ στα ιδιωτικά κανάλια», σχολίαζαν με νόημα οι συνδικαλιστές. Που θεωρούν ότι το περιστατικό με τη συνέντευξη Μέρκελ δεν είναι μεμονωμένο, ούτε και τυχαίο.

statesmen.gr


Το αλίευσα ΕΔΩ proslalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης