Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τι κρύβει η νέα επίσκεψη Ερντογάν. Ετοιμάζεται να υπογράψει η Κυβέρνηση των δοσίλογων νέο «μνημόνιο» για τα Εθνικά μας Θέματα;

Bookmark and Share

Καλοδεχούμενος είναι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που  θα βρίσκεται στην Αθήνα την Παρασκευή, προκειμένου να μας παρουσιάσει τις ενδιαφέρουσες απόψεις του , για το κλίμα της Μεσογείου.
Ο κ.Ερντογάν θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό τον κ.Γ.Α. Παπανδρέου.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του τούρκου Πρωθυπουργού, στην συνάντηση με τον έλληνα ομόλογό του, θα γίνει: «Ανταλλαγή απόψεων σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, υπό το φως της πρώτης συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Μαΐου στην Αθήνα, αλλά και των θετικών εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Βέβαια προκύπτει ένα ερώτημα, πως ακριβώς εννοούν οι Τούρκοι, τις θετικές εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Και αν για παράδειγμα συμπεριλαμβάνουν σε αυτές και  τις υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι, ή  τις «γκρίζες ζώνες»!
Πρέπει να επισημάνουμε ότι, προωθείται από διάφορες πλευρές, η συζήτηση για τα μεγάλα θέματα στο Αιγαίο, δηλαδή, ο διάλογος  για τις επεκτατικές αξιώσεις της Άγκυρας, με συναινετική διάθεση από ελληνικής πλευράς!  
Μάλιστα προβάλλεται το δέλεαρ, ότι, ενδεχόμενη ελληνοτουρκική συμφωνία για συνεκμετάλλευση των πόρων του  Αιγαίου,  θα αποφέρει  τεράστια οικονομικά οφέλη στην  Ελλάδας, σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης. Και ακόμη, ότι θα είναι εφικτή η δραστική μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί η κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης. Είναι πολύ πιθανόν, να ακούσουμε και να διαβάσουμε απόψεις, ότι, η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου  και η περικοπή των αμυντικών δαπανών, είναι αναγκαίες,  για να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι!
Επισημαίνουμε ότι, τέτοιες απόψεις, δηλαδή διάλογος με βάση τις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τουρκίας για το  Αιγαίο ή τη Θράκη, από τον οποίο προσβλέπουμε οικονομικά οφέλη και «μέρισμα» Ειρήνης, είναι  πολύ επικίνδυνος. Και αυτό διότι, είναι πιθανόν, ο διάλογος να ολοκληρωθεί με  εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και τη Θράκη. Και αναπότρεπτα , με την δορυφοριοποίηση της αφοπλισμένης Ελλάδας στην στρατιωτικά πανίσχυρη Τουρκία, δηλαδή στην απαλλοτρίωση της Εθνικής μας Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας.
  Επαγρύπνηση και ενημέρωση, διότι αυτή η Κυβέρνηση, ετοιμάζεται να υπογράψει νέο «μνημόνιο»  για τα Εθνικά μας Θέματα!
                
                                                 Χρήστος ΚαπούτσηςΤο αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης