Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

H OΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ CILACAP ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΑΒΑΣ.


Με την βοήθεια του π.Τιμοθέου ήρθαμε σε επικοινωνία με τον π.Ματθαίο Bambang Wahyu Budiharjo,ο οποίος διακονεί στην μικρή πόλη Cilacap της Κεντρικής Ιάβας.

Πρόκειται για μιά μικρή παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στα νότια της Κεντρικής Ιάβας.


Ο π.Ματθαίος είναι απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης των Η.Π.Α.Υπηρετεί εκεί από το 2001.Προηγουμένως στην πόλη αυτη υπηρετούσε ο π.Λάζαρος Bambang Sucanto ,ο οποίος μετατέθηκε στην Yogakarta της Ιάβας.Ο.π.Λάζαρος είχε κτίσει ένα μικρό ναό για να εξυπηρετούνται τα εξήντα(60) άτομα της Ορθόδοξης Κοινότητας.






Ο π.Λάζαρος με ενορίτες στον ναό ,που κατέστρεψαν οι φανατικοι Μουσουλμάνοι.(1997)

Η περιοχή κατοικείται ως επί το πλείστον από φανατικούς Μουσουλμάνους,που άρχισαν τους διωγμούς των Ορθοδόξων και κάποια μέρα κατέστρεψαν και τον μικρό ναό.Ο π.Ματθαίος ζήτησε την βοήθεια της Αστυνομίας,αλλά η μόνη βοήθειά τους ήταν να του επιτρέψουν να φωτογραφίσει από μακρυά την καταστροφή του Ναού.




Εικόνες από την καταστροφη του Ορθόδοξου ναού στο Cilacap.



Σήμερα η Ορθόδοξη κοινότητα αριθμεί σαράντα(40)Χριστιανούς,που είναι φτωχοί και ασχολούνται με την αλιεία.Πρόσφατα ο σεισμός που έγινε στην Ιάβα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην δυτική περιοχή της πόλης και πολλα σπίτια έπαθαν σοβαρές ζημιές.Ο π.Ματθαίος σε συνεργασία με τον π.Τιμόθεο βρέθηκαν στους ανθρώπους αυτούς για δύο εβδομάδες προκειμένου να τους μοιράσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Ο π.Ματθαίος στο γραπτό μήνυμά του αναφέρει.
"Η Ορθόδοξη Κοινότητα στο Cilacap δεν έχει ναό.Έχουμε αγοράσει οικόπεδο αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για να κτίσουμε Ιερό Ναό.Την Θεία Λειτουργία την τελούμε στα σπίτια των ενοριτών μας.Κάθε εβδομάδα και σε διαφορετικό σπίτι.Άλλο όνειρό μου είναι να αγοράσει η κοινότητά μας ένα αλιευτικό σκάφος.Και αυτό γιατί οι ενορίτες μου είναι φτωχοί και δεν μπορούν να νοικιάζουν βάρκες για ψάρεμα.Ψαρεύουν με παραδοσιακούς τρόπους που δυστυχώς δεν τους εξασφαλίζουν τα χρήματα που απαιτουνται για την στοιχειώδη διαβίωσή τους.Αν η εκκλησία μας είχε ένα σκάφος θα το πρόσφερε δωρεάν και έτσι θα τους βοηθούσε οικονομικά".








Ο π.Ματθαίος και ο π.Τιμόθεος σε φιλανθρωπική διοακονία στους σεισμόπληκτους.


Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τα έργα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία , μπορούν να επιλέξουν ένα από τους παρακάτω τρόπους.
Α.Με την κατάθεση οποιουδήποτε χρηματικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό των φίλων της Ιεραποστολής στην Ινδονησία :
Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.
(IBAN -GR 6102604690000640100058162)

Β.Με την αγορά αντιτύπων από τον αφιερωματικό τόμο στην Θεοτόκο,με τον τίτλο -Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ

Η κεντρική διάθεση του βιβλίου γίνεται από τις Εκδόσεις ΣΤΑΜΟΥΛΗ Α.Ε- ΑΒΕΡΩΦ 2.Τ.Κ.10433.ΑΘΗΝΑ.
ΤΗΛ.210-5238305-FAX:210-5238959
e-mail: info@stamoulis.gr
Οριμένος αριθμός αντιτύπων σε ειδική τιμή(των 25 ευρώ) διατίθενται και από τους Φίλους της Ιεραποστολής στην Ινδονησία .

Πληροφορίες
π.Δημήτριος Αθανασίου .
-Παπαβασιλείου-Λουριώτη –5,
Τ.Κ.47100-Τρίγωνο Άρτας.
Tηλ.-FAX.2681077003
athanasiou.art@tellas.gr

Με την αγορά ενός βιβλίου,στην τιμή των 25 ευρώ ,καλύπτουμε τα έξοδα ενός φτωχού και ορφανού παιδίού για δύο μήνες στο Nias στην Ιάβα και στο Μπαλί




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης