Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ο.Υ.Κ. Όταν δεν πρέπει να υπάρχει λογική..

Περί Μ.Υ.Κ. ο λόγος
Αλιεύτικε και δημοσιεύεται. Αναφέρεται στη Μ.Υ.Κ. (Μονάδα. Υποβρυχίων Καταστροφών) που ανήκει στο ναυτικό. Ίδια μονάδα έχει και ο Στρατός Ξηράς με την ονομασία Ο.Υ.Κ. (Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών).

¨ Από Carolo Key,



 ..................................................................................................................
Ας δούμε λοιπόν  τις διαφορές...αλλά αν έχουν κάτι κοινό αυτοί οι στρατευμένοι με τους υπόλοιπους.


Εκεί που τελειώνει η λογική..αρχίζει ο στρατός λέει ο λαός και θα με βρείτε απόλυτα σύμφωνο. Πολύ μα πολύ πιο πέρα, εκεί που επιβάλλεται να μην υπάρχει καμία λογική..εκεί αρχίζουν οι ΟΥΚ...


Καταρχάς να σημειώσουμε κάποια απλά πράγματα: Κανείς δεν έχει την απαίτηση από τον μέσο Έλληνα να υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις, είναι εθελοντική η συμμετοχή και είναι απόφαση ζωής, ούτε πάει κανείς για πλάκα ούτε για να κάνει το χαβαλέ του.



Στις μονάδες ανορθόδοξου πολέμου δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει λογική, αυτό πρέπει να είναι σαφές. Από την στιγμή που το βατράχι επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτή την ομάδα απαρνιέται την ανθρώπινη ύπαρξη του, μετατρέπεται σε αριθμό και αναγνωρίζει ότι είναι αναλώσιμος.



Θα ήθελα να γίνει πολύ σαφές το γιατί δεν πρέπει να υπάρχει λογική. Η λογική λέει ότι δεν μπορούμε να στείλουμε 5 ανθρώπους μέσα στα παγωμένα νερά προκειμένου να καταλάβουν πχ μια βραχονησίδα που βρίσκονται 100 στρατιώτες πάνω, γιατί αυτό ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Οι ΟΥΚ λοιπόν ακριβώς, επειδή δεν έχουν λογική θα πάνε...και θα την καταλάβουν.



Η αλήθεια είναι ότι στους στρατευμένους τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυτό που λέμε το "βύσμα" που βοηθάει τους στρατευμένους να έχουν μια χαλαρή αλλά πολύ χαλαρή...μα πάρα πάρα πολύ χαλαρή θητεία (δείτε το βίντεο από την εκπαίδευση των ναυτών). Δυστυχώς παρόμοια συμβάντα υπάρχουν πλέον και στις ειδικές δυνάμεις και κυρίως στους αλεξιπτωτιστές, γεγονός που οφείλεται στο ότι οι αλεξιπτωτιστές πληρώνονται για τις πτώσεις που πραγματοποιούν, τακτική λάθος κατά την άποψή μας.



Πίσω στο θέμα μας, όπως είπα και νωρίτερα όταν κάποιος πάει στις ειδικές δυνάμεις αφήνει την ανθρώπινη ύπαρξη έξω από την πύλη, μέσα στο στρατόπεδο δεν αντιμετωπίζεται σαν άνθρωπος και πρέπει να γίνει σαφές αυτό. Ο κάθε πατέρας είναι απόλυτα κατανοητό να αντιλαμβάνεται το γιο του σαν παιδί του, αλλά αφενός και τα παιδιά κάποια στιγμή μεγαλώνουν και αφετέρου πρέπει να σεβαστεί και ο ίδιος ότι ο γιος του κάνει κάποιες επιλογές στην ζωή του που προφανώς έχουν κόστος.




Σκέφτεστε τι θα γινόταν αν πριν από κάθε αποστολή είχαν μαζευτεί οι γονείς και άρχιζαν τα δικά τους; "Και να ντύνεσαι καλά τα βράδια μην μπουντιάσεις...σου έπλεξα και ένα πουλοβεράκι...πάρε και μερικά κουλουράκια να φάτε με τα παιδιά" και τα υπόλοιπα όμορφα που ακούγονται συνήθως από τους γονείς που κανείς δεν αμφισβητεί ότι νοιάζονται για το καλό του παιδιού τους. Είναι προφανές ότι κάποια πράγματα που συμβαίνουν στα σώματα, όπως το να παίρνουν οι γονείς τηλέφωνα τους διοικητές για να προσέχουν τα παιδιά τους (εντελώς απαράδεκτο αλλά συμβαίνει) δεν χωράνε στις ειδικές δυνάμεις και αυτό το θέμα έθιξε, με απότομο τρόπο ομολογουμένως, ο κ. Πλεύρης.






Για να μην υπάρχει βέβαια σύγχυση παρουσιάζουμε ένα βίντεο από την εκπαίδευση των ΟΥΚ και ένα από την εκπαίδευση των ναυτών ενώ στην συνέχεια για πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε βίντεο από τον Αθέατο Κόσμο και το ΑΛΤΕΡ (που αν και δεν είναι πολύ καλό έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες όταν μιλάνε τα ίδια τα βατράχια). Μπορείτε να κρίνεται μόνοι σας την σχέση μεταξύ των στρατευμένων.




Ενδιαφέροντα βίντεο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών 


 Α΄ ΕΣΣΟ 2008 ΠΟΡΟΣ



(Ο.Υ.Κ.) #1 ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 28ΑΠΡ'09


(Ο.Υ.Κ.) #2 ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 28ΑΠΡ'09


 

Αναδημοσίευση από ¨  Εγχοιρίδιο ...    ... για αδέσμευτους ψυχανεμιστές  ¨

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης