Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Προσέχετε τα συμπληρώματα διατροφής, τα προϊόντα αδuvατίσματοs και τα προϊόντα ειδικής διατροφής

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΟΦ


        Ο Εθνικόs Οργανισμόs Φαρμάκων εφιστά την προσοχή των επαγγελματιών υγείαs, των κααναλωτών και των αθλπτών αναφορικά με την χρήση συμπληρωμάτων διατροφήs, προϊόντων για το αδυνάτισμα, καθώs και προϊόντων ειδικής διατροφήs.

       Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, n ανεξέλεγκτη χρήση των προϊόντων αυτών ενέχει σοβαρούs κινδύνουs. Συχνά τα προϊόντα αυτά περιέχουν εκχυλίσματα φυτών / βοτάνων που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσειs, ενώ μερικά από αυτά ενοχοποιούνται για ηπατοτοξικότητα.

      Μεγαλύτεροs κίνδυνοs τοξικότnταs υπάρχει, όταν τα προϊόντα περιέχουν εκχυλίσματα διαφόρων φυτών, όταν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα περισσότερα του ενόs προϊόντα και όταν χορηγούνται ταυτόχρονα με φάρμακα.

    Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι:
• Όλα τα φάρμακα. τα συμπληρώματα διατροφής, τα προϊόντα για το αδυνάτισμα, καθώs και τα προϊόντα ειδικἠs διατροφής, μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσειs.
• Η ταυτόχρονη λήψη διαφορετικών προϊόντων ενδέχεται να οδηγήσει σε αθροιστική λήψη ουσιών πέραν των επιτρεπομένων ορίων.
• Η ανεξέλεγκτη χρήση των προϊόντων αυτών ενέχει κινδύνουs για την υγεία.
• Πρόσφατα ανακλήθηκαν συμπληρώματα διατροφής με την ονομασία «Hydroxycut», τα οποία ενοχοποιήθηκαν για ανεπιθύμnτεs nπατικέs αντιδράσειs.

Ο ΕΟΦ συμβουλεύει τους καταναλωτέs:
1. Να αποφεύγουν την αναιτιολόγητη λήψη των προϊόντων αυτών.
2. Να μη λαμβάνουν ταυτόχρονα διαφορικά προϊόντα με παρεμφερή σύνθεση, ή/και δράση.
3. Εφόσον υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλπα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν την έναρξη λήψης των προϊόντων αυτών.
4. Να είναι προσεκτικοί για την έγκαιρπ αναγνώριση τυχόν ανεπιθύμπτων αντιδράσεων και στην περίπτωση αυτή να συμβουλεύονται άμεσα τον γιατρό τους.
5. Να ενημερώνουν τον ΕΟΦ για τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις.
6. Να αποφεύγουν την προμήθειά τους από μη εγκεκριμένεs πnγέs.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης