Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Επιστολή ΑΣΠΕ, λόγω των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου

Παραθέτω την επιστολή που εστάλη από την ΑΣΠΕ, προς κ. Κων/νο Καραμανλή και κ. Ανδρέα Παπανδρέου

ΑΝΩΤΑΤΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ.Πρωτ. 7272                                   Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου                                          
                                                                                    

Αξιότιμο
κ. Κώστα Καραμανλή
Πρωθυπουργό
Ενταύθα

Όμοια επιστολή στάλθηκε και στον κ. Γ. Παπανδρέου - Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ


    Κύριε Πρόεδρε,

   εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, η Ανωτάτη  Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, προκειμένου να ενημερώσει τους πολυτέκνους, επιθυμεί να γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας επί των ακολούθων θεμάτων:

-Α­-

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

   Εν όψει των γνωστών δηλώσεων του  Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μπαρόζο ότι κινδυνεύει η ισορροπία της Ελληνικής Δημοκρατίας εξ αιτίας της μεγάλης εισροής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ποιά συγκεκριμένα μέτρα προτίθεσθε να λάβετε, σε περίπτωση επανεκλογής σας, για την ανατροπή του κατήφορου της υπογεννητικότητας και την αποτροπή της μετατροπής των Ελλήνων σε μία μειοψηφία μέσα στην πατρίδα μας, γιατί αυτό επεσήμανε ουσιαστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

- Β­-

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΦOPOΛOΓΙΣH ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

   Στο φορολογικό, ενώ για τους έχοντες τρία προστατευόμενα τέκνα παρέχεται απαλλαγή 22.000 ευρώ, στους πολυτέκνους πού έχουν 4,5,6 κλπ. προστατευόμενα τέκνα παρέχεται απαλλαγή επί πλέον για κάθε προστατευόμενο τέκνο από το 4ο και άνω μόνον χιλίων (1.000) ευρώ(!!) δηλ. αυτός πού έχει 4 προστατευόμενα τέκνα έχει απαλλαγή 23.000 ευρώ(!!), αυτός που έχει 5 έχει απαλλαγή 24.000!!! κλπ.
   Για την ΑΣΠΕ το σωστό είναι η δίκαιη φορολόγηση: το εισόδημα όλων των μελών της οικογένειας να προστίθεται και αυτό να διαιρείται με τον αριθμό των μελών της οικογένειας (γονέων και αγάμων τέκνων) και το ποσό που θα προκύπτει να αποτελεί το « κατά κεφαλή εισόδημα », το οποίο να φορολογείται αυτοτελώς.
    Εάν όμως δεν καθιερωθεί αυτό γενικώς τότε να ισχύει μόνο για τους
πολυτέκνους ή εάν αυτό δεν γίνει πρέπει να υπάρξει αύξηση κατά 30.000 ευρώ για το 4ο και για κάθε επί πλέον προστατευόμενο τέκνο τουλάχιστον, εάν ληφθεί υπ' όψιν ότι το σύνολο των φορολογουμένων με 4 και πλέον προστατευόμενα τέκνα αποτελεί το 0,6% των υποβαλλόντων φορολογικές δηλώσεις, είναι δηλ. 35.000 επί συνόλου 5.500.000 και ουσιαστικώς τίποτε δεν χάνει το Κράτος από πλευράς φόρων, αφού το ετήσιο σύνολο του φόρου εισοδήματος γι' αυτή την κατηγορία δεν υπερβαίνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ.
   Επ' αυτού ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε;

- Γ­-

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥΣ.

   Με το άρθρο 1 παρ.10 του Ν. 2527/1997, όπως αυτό ισχύει μετά την τροποποίηση του με το άρθρο 1 του Ν. 3260/2004, έχει ορισθεί όπως το 20%
των προκηρυσσομένων θέσεων τακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας
ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, να καλύπτεται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων.
   Η  ΑΣΠΕ ζητεί όπως το ποσοστό αυτό (20%) να ισχύει για τις πάσης φύσεως και με οποιαδήποτε μορφή προσλήψεις σε όλους τούς τομείς του Δημοσίου τομέα και του ευρύτερου Δημόσιου  τομέα (ΔΕΚΟ κλπ).
   Προτίθεσθε να υιοθετήσετε αυτή την πρόταση, η οποία ουδέν οικονομικό κόστος έχει;
-Δ­-

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ

   Με το άρθρο 16 του Ν. 3454/2006 ορίσθηκε όπως η παρακράτηση των συνδρομών των πολυτέκνων προς τα σωματεία τους γίνεται από τον ΟΓΑ, αλλά η ρύθμιση αυτή αφορά μόνο τους μισούς, δηλ. όσες οικογένειες λαμβάνουν επίδομα, ενώ οι άλλοι μισοί, που λαμβάνουν τη σύνταξη, πρέπει να μεταβαίνουν
στα σωματεία τους και να την καταβάλουν για τρία χρόνια, αφού γι' αυτό το χρονικό διάστημα θεωρούν τις ταυτότητες τους, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται συνεχώς.
Προτίθεσθε να ρυθμίσετε αυτό το άνευ οιουδήποτε οικονομικού κόστους ζήτημα, ώστε η παρακράτηση να γίνεται απ' όλους και όχι μόνο από τους μισούς;

- Ε­-

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΗΡΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΠΑΤΕΡΑ.

   Υπάρχει μία μικρή κατηγορία χήρων πολυτέκνων πατέρων. Η πρόταση της ΑΣΠΕ είναι: Να χορηγείται η πoλυτεκνική σύνταξη και στο χήρο πολύτεκνο πατέρα, μετά το θάνατο φυσικά της συζύγου του.
   Προτίθεσθε να ρυθμίσετε αυτό το με πολύ μικρό κόστος θέμα;

   Με την ελπίδα ότι θα έχουμε σύντομα την απάντησή σας,

Διατελούμε με εκτίμηση
Για την  ΑΣΠΕ

         Ο Πρόεδρος
 Βασίλειος Θεοτοκάτος

Αναδημοσίευση από Α.Σ.Π.Ε.


Αλήθεια περιμένουν  
Θα επανέλθουμε. 
  

     Ο Γεν. Γραμματέας  
  Εμμανουήλ Χρυσόγελος
 





απάντηση;




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης