Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ;

Η ιστορία μετά την κρίση στην Συρία κινείται με φοβερά γρήγορους ρυθμούς ποιοτικά και ποσοτικά και αυτό το διαπιστώνουμε ακόμη περισσότερο εμείς οι Έλληνες . Ακόμη δεν είχε υπογραφεί το σύμφωνο με τον ΟΗΕ από τον Άσαντ για να τεθούν τα χημικά του υπο διεθνή έλεγχο , δηλ. ακόμη ήταν σε εξελιξη οι συνομιλίες Λαβρώφ – Κέρι και άρα υπήρχε κίνδυνος να ανατραπεί η κατάσταση, και οι δύο Πρόεδροι άρχισαν να ασχολούνται, λάθος λέξη, να νοιάζονται για την Ελλάδα. Αυτές τις μέρες με την επίσκεψη της Προέδρου της Ρωσικής Δούμα στην Ελλάδα δεν ζούμε το αναπάντεχο απόγειο των
Ελληνορωσικών σχέσεων , παρόλο που δεν κάναμε τίποτα ώστε να το αξίζουμε . Έπονται και καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι χθές κάτι τέτοιο θα ήταν ένα ασύλληπτο όνειρο για τριπλούς λόγους : και για την κατάψυξη των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας δια στόματος Πούτιν, η Ελλάδα ακατάλληλη για επενδυτικός προορισμός, αλλά και για το με κάθε μέσο σταμάτημα των ελληνορωσικών σχέσεων από ΗΠΑ και Γερμανία. Δηλαδή όλοι μπλόκαραν με αφόρητες πιέσεις προς το εδώ υπηρετικό προσωπικό τις ελληνορωσικές σχέσεις και το πράγμα πήρε σιβηρικές θερμοκρασίες. Και εν μέσω επικείμενων πολέμων, διεθνούς ξεσηκώματος, σφαγών, συνθηκών – εμείς αραχτοί στον καναπέ – ήρθε ο ξαφνικός έρως και η επιβράβευση! Μας ταιριάζει γάντι αυτό που ο λαός μας λέει : αυτός κοιμάται και η τύχη του δουλεύει.
Για να κατανοήσουμε πλήρως την κινητικότητα των δύο δυνάμεων , σε σχέση πάντα με την Ελλάδα , και να βγάλουμε συμπέρασμα παραθέτω τις κινήσεις και του Προέδρου Πούτιν αλλά και του Ομπάμα χρονολογικά:
6 Σεπτέμβρίου: μέσα σε ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Πούτιν – Ομπάμα διεξάγεται το G20 στην Αγ. Πετρούπολη , βρισκόμαστε στην τελευταία μέρα και τίποτα δεν δείχνει αναθέρμανση σχέσεων. Ξεκινάμε από εδώ γιατί αυτή η ημερομηνία έχει καθοριστική σημασία για την Ελλάδα, όσο απίθανο κι αν φαίνεται.
11 Σεπτεμβρίου : γίνεται το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου Ομπάμα, δέχεται την Ρωσική πρόταση για διεθνή έλεγχο του συριακού χημικού οπλοστασίου, η διεθνής κοινότητα ανασαίνει, κάποιοι βγάζουν σπυράκια. Συγχρόνως λέει κάτι παντελώς άγνωστο σε όλους, ότι την απόφαση για μη χρήση βίας την πήραν οι δύο Πρόεδροι την τελευταία μέρα του G20, την ίδια μέρα το επιβεβαιώνει και ο Πούτιν. 6 Σεπτεμβρίου, τι συνέβη τόσο αναπάντεχα για όλους και ο Ομπάμα έκανε μιαν απίστευτη αλλαγή πλεύσης στις κόκκινες γραμμές του , πράγμα που ίσως το πλήρωνε πολιτικά; Σίγουρα όχι η ατζέντα του και η επιμονή του στην κόκκινη γραμμή που ο ίδιος έσυρε, σίγουρα όχι το κλίμα στην Ουάσιγκτον, σίγουρα όχι η θερμή του σχέση και η πολιτική σύμπλευση με τον Πούτιν, σίγουρα όχι τα πάντα. Έτσι ξαφνικά, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν από την κυβέρνησή του, ούτε τους πιο πάνω από αυτόν , κι αυτό είναι που καίει, έδωσε στην ειρήνη μιάν ευκαιρία και ανέλαβε το δύσκολο έργο να την υποστηρίξει! Φυσικά έδεσε απόλυτα στην διαμορφωθείσα κατάσταση η προυπάρχουσα πρόταση των Ρώσων για διεθνή έλεγχο του ΧΟ του Άσαντ , κι έτσι οι δύο Πρόεδροι ανάλαβαν να το διαχειριστούν διπλωματικά, επικοινωνιακά και σε σχέση με τις αντίπαλες φωνές. Και μια και λέμε επικοινωνιακά προσέξτε που επέλεξε ο Πρόεδρος να κάνει το διάγγελμά του. Σε έναν διάδρομο μακρύ του Λευκού Οίκου, με κόκκινο χαλϊ από κάτω, κάτι που παραπέμπει άμεσα στον κόκκινο διάδρομο του Παλατιού του Κωνσταντίνου στην Αγ. Πετρούπολη όπου πάρθηκε η απόφαση. ΄Ολοι κατάλαβαν ότι η επιλογή του Προέδρου είχε πλην του σημαίνοντος και σημαινόμενο κι έδωσαν διάφορες ερμηνείες, νομίζω ελάχιστοι κατανόησαν.
12 Σεπτεμβρίου: Ρωσία – Κύπρος ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ συμφωνία επιμήκυνσης του χρόνου και μείωσης των επιτοκίων του ρωσικού δανείου, κάτι που μέχρι πρότινος δεν δεχόταν με τίποτα ο Πούτιν και με το δίκιο του, μετά την κοροιδία της κυπριακής κυβέρνησης. Ο Αναστασιάδης αποσβολωμένος δηλώνει η Ρωσία δεν μας πρόδωσε, τι να πει , του ήρθε ξαφνικό! Δηλ. ο Πούτιν αμέσως μετά την συμφωνία του με τον Ομπάμα έδωσε την υπόθεση στον Λαβρώφ κι αυτός μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με τι; Με την Ελλάδα ! Γιατί παράλληλα υπάρχει και ελληνική διπλωματική κινητικότητα. Ο Ρώσος Πρέσβης καλεί τον Βενιζέλο , συναντιούνται. Δεν πάει πίσω όμως και ο Ομπάμα, δεν του έφταναν τα μύρια όσα είχε στο κεφάλι του, βρήκε χρόνο να δώσει εντολή και βρέθηκαν ανάμεσα από αμέτρητους υποψηφίους δύο ελληνίδες ερευνήτριες και βραβεύτηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο με ένα βραβείο του Λευκού Οίκου που όμως ανοίγει τον δρόμο στους ερευνητές για Νόμπελ. Στατιστικά γράφουν όλοι ηταν απίθανη η επιλογή δυο ελληνίδων.
13 Σεπτεμβρίου : Οι Ρώσοι ξαναθερμαίνουν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον για Ελλάδα με πρόταση για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ, συγχρόνως απαιτούν να αποχωρήσει η Ελλάδα από ΝΑΤΟΙΚΗ άσκηση στα σύνορα της Ρωσίας, αυτό δείχνει ότι έχει υψηλούς σχεδιασμούς το Κρεμλίνο για Ελλάδα, αλλιώς τι τους πείραζαν πέντε παραπάνω αεροπλάνα και μια χώρα; Αυτό ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών του ρώσου Πρέσβη με τον Βενιζέλο, όπως μάθαμε, συν τη τιμή που μας έκανε η φίλη χώρα να στείλει την Πρόεδρο της Δούμα για τις διακρατικές συνομιλίες..

14 Σεπτεμβρίου: Η Ρωσική επίθεση αγάπης προς Ελλάδα συνεχίζεται με αναβάθμιση των σχέσεων των δυο χωρών. Στην ατζέντα των συζητήσεων εκτός των εμπορικών συναλλαγών μπαίνουν και φοβερά σοβαρά πολιτικά θέματα. Ενεργοποίηση διακοινοβουλευτικών επαφών, νομοθετική υποστήριξη των διακρατικών σχέσεων και ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας ! Παράλληλα ο Πρόεδρος Ομπάμα δίνει συνέντευξη επι των τεκταινομένων επιλέγοντας Έλληνα δημοσιογραφο, τον γνωστο Τζορτζ Στεφανοπουλος.
15 Σεπτεμβρίου : Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες σπεύδουν να κάνουν κρατήσεις ξενοδοχειακών μονάδων από τώρα για το 2014, αλλά και για τα επόμενα έτη! Συμβόλαια κλείνονται στο άψε σβήσε, πέφτει ζεστό χρήμα στα χέρια των ξενοδόχων. Αναμένονται δύο εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες! Το CNN μας κανει πολιτιστική επίθεση αγάπης κατατάσσοντας τις Μυκήνες στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς προορισμούς στον κόσμο. Παράλληλα γίνεται ένα φοβερό αφιέρωμα στον φωτογραφο Πλάτωνα ¨¨ στον Έλληνα στον οποίο ¨υπακούει¨ όλη η ελίτ των πολιτικών¨¨

16 Σεπτεμβρίου : Ο Σαμαράς λαμβάνει στα χέρια του δια της Προέδρου της Δούμα με την οποία συναντήθηκε επιστολή του Πούτιν για ολική επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας! Συγχρόνως ο ΥΠΑΜ Αβραμόπουλος συζητά αμυντική συνεργασία των δύο χωρών. Ποιος; Ο Αβραμόπουλος, πασίγνωστος φιλοαμερικανός έως παρεξηγήσεως. Μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο αν κάποιοι δεν του άναβαν το πράσινο; Και νάταν μόνον αυτά; Η συμπαθέστατη κυρια Ματβιένκο λέει επι λέξει ότι στην Μόσχα υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για την Ελλάδα! Τα θερμά μηνύματα αρχίζουν και από Ευρώπη. Στουρνάρας : δεν υπάρχει πίεση από το εξωτερικό για λήψη μέτρων! Handelsplatt : Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες ! Τράπεζα Ελλάδος : αδειάζει Στουρνάρα για οικονομικά λάθη. Φυσικά η καταγραφή των γεγονότων είναι ενδεικτική , συμβαίνουν πολύ περισσότερα.
Εμείς κοιμόμαστε, η τύχη μας δουλεύει, όμως δεν γίνεται τυχαία. Όλη η ειδησεογραφία για την προσέγγιση των Ρώσων προς εμας ακολουθείται από θαυμαστικά, δηλ γίνονται πράγματα απίστευτα! Οι Έλληνες πολιτικοί χειριστές είναι παντελώς αναξιόπιστοι, ανίκανοι και θα πάρουν εντολές να τα θάψουν όλα. Ο Βενιζέλος ,ο Αβραμόπουλος και ο Σαμαράς θα δείξουν αν αξίζουν να ονομάζονται Έλληνες πολιτικοί ή απλώς ορντινάντσες ξένων και εχθρικών αφεντάδων. Κάτι αναλύσεις που διάβασα ότι δήθεν μας έχει ανάγκη ο Πούτιν τώρα είναι αστειότητες, τώρα γιατί; Έχει κερδίσει στη διπλωματική σκακιέρα τα πάντα, όλη η υφήλιος του αποδίδει τα εύσημα, προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης και γεωπολιτικά επίσης ισχυροποιήθηκε στην περιοχή μας.

Όλα αυτά τα θετικά προς εμάς λοιπόν, τα οποία μπορει και να ανατραπούν βέβαια γιατί οι εχθροί μας είναι πολύ δυνατοί, σε κάποια ελληνίδα ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ , πρόσωπο αγαπητό και σεβαστό και από τους δύο Προέδρους, το οποίο υπήρξε ο καταλύτης για την συμφωνία των δύο Προέδρων και η οποία το μόνο που ζήτησε ήταν οι Προεδρικές βοήθειες προς την υπό γενοκτονία Ελλάδα.. Μην πάει το μυαλό σας σε κανένα ήδη γνωστό πρόσωπο. Είναι παντελώς άγνωστη , σεμνότατη, αλλά ικανότατη. Και όπως απέδειξαν τα γεγονότα εισακούστηκε σε χρόνο φωτονιακό. Αυτή όμως η ιστορία, μια από τις πολλές προσφορές της στην Ελλάδα, στις οποίες θα αναφερθώ σε άλλα άρθρα, δεν είναι πια δική της, δεν είναι δική μου που το γνώριζα, είναι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και πρέπει να την μάθουν. Θα μπορούσαν να την επιβεβαιώσουν οι Πρόεδροι τώρα, αν όχι, σίγουρα θα την γράψουν στα απομνημονεύματά τους, γιατί ήταν πράγματι μοναδική, εξαιρετική περίπτωση.

 Ευδοκία – Υβόννη Τσιλίδου 

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης