Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Οι Έλληνες και η Οθωμανική Αυτοκρατορία
(13ος αι. – 1922)
SYLLOGOS_KVNSTANTINOPOLITVN
Ακαδημαϊκό Έτος:  2013 – 2014
Διδάσκων: Χαράλαμπος Μηνάογλου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τα σεμινάρια θα αφορούν στην Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και θα εστιάζονται στην δράση και τον ρόλο των Ελλήνων υπηκόων της. Θα εξετάζονται ιδιαίτερα ζητήματα όπως η συνείδηση των Ελλήνων υποδούλων, η θέση τους στο οθωμανικό σύστημα, ο ρόλος του
Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Φαναριωτών, τα επαναστατικά κινήματα και οι σχέσεις τόσο των Ελλήνων όσο και των Οθωμανών με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Κεντρική αναφορά θα γίνεται στην Επανάσταση του 1821 και στην αλλαγή που επέφερε η δημιουργία ελληνικού κράτους στην θέση των υπόδουλων Ελλήνων μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Το διδακτικό υλικό θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και σε ιστολόγιο που θα δημιουργηθεί ειδικά για τα μαθήματα. Όσοι επιθυμούν, θα καθοδηγούνται στην εκπόνηση σχετικών εργασιών, οι οποίες θα δημοσιεύονται ηλεκτρονικά. Τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές και πτυχιούχους.
Στους συμμετέχοντες θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από Οκτώβριο μέχρι Μάιο, κάθε Πέμπτη 18.30 – 20.30 στο κτήριο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, Δημοσθένους 117, Καλλιθέα.
Εγγραφές γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου καθημερινά 18.00 – 22.00 (πληροφορίες στα τηλ. 210 9517072, 6947 323040
και στην ηλ. διεύθυνση cpolitan@otenet.gr). 

http://www.cpolitan.gr/%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD/


Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.