Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Άγνωστοι Έλληνες: Ενδείξεις Ελληνικής επιρροής στην Β. Αμερική

Anasazi 
 Από ΠΥΓΜΗ.gr

Η συμβατική ιστορία θέλει τους Έλληνες «εγκλωβισμένους» στα στενά όρια του ελλαδικού χώρου και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας απομακρύνει από την μία και μοναδική αλήθεια, που αφορά την πανάρχαια παγκόσμια επιρροή των Ελλήνων, οι οποίοι ταξίδευαν συνεχώς μεταδίδοντας τα στοιχεία της κουλτούρας και του πολιτισμού τους με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να υπάρχουν ατόφια ως σήμερα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Ανασάζι (=αρχαίοι άνθρωποι) και οι «διάδοχοί» τους, οι Χόπι (Hopituh Sinom: ο λαός των Χόπι), λευκές φυλές Ινδιάνων της βορείου Αμερικής.


Σας θυμίζει αρχαίο ελληνικό θέατρο;
Σας θυμίζει αρχαίο ελληνικό θέατρο;
Πιο συγκεκριμένα, οι Ανασάζι έχτισαν θέατρα, ακροπόλεις, φρούρια, δρόμους πολλών χιλιομέτρων, γαιοθερμικές κατοικίες, ναούς, πενταόροφα κτήρια 2000 δωματίων, λαβυρίνθους, επινόησαν κατασκευές άρδευσης, κλπ.
Άγγλοι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι 200.000 ξύλινοι δοκοί που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές κατασκευές, είχαν μεταφερθεί από τα βουνά San Mateo και Chuska. Μέρη που απέχουν τουλάχιστον 100χλμ από την περιοχή που ζούσαν. Πώς άραγε τα μετέφεραν όχι με την χρήση έστω μίας στοιχειώδους τεχνολογίας; (να σημειωθεί πως η συμβατική ιστορία αναφέρει πως οι Ανασάζι δεν διέθεταν ούτε άλογα, ούτε κάρα).

Η ύπαρξή τους αποτελεί ως σήμερα έναν «γόρδιο δεσμό» για την συμβατική ιστορία. Ένα είναι σίγουρο: Ότι διέφεραν κατά πολύ από τους υπολοίπους Ινδιάνους.

γαιοθερμική κατασκευή
γαιοθερμική κατασκευή;
Ζούσαν ανατολικά του Ρίο Γκράντε και η έκταση που καταλάμβαναν είναι μεγαλύτερη της Καλιφόρνιας. Η επίσημη ιστορία χρονολογεί την

Βραχογραφίες των Ανασάζι με αρχαιοελληνικά σύμβολα
Βραχογραφίες των Ανασάζι με αρχαιοελληνικά σύμβολα
εμφάνισή τους το 100π.Χ. Ωστόσο μία μερίδα αρχαιολόγων αντιτάσσει το 6.000π.Χ.
Οι αρχαίοι Έλληνες, όπως έχουμε επισημάνει σε πολλά άρθρα μας, όχι μόνο γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής αλλά είχαν δημιουργήσει σε αυτήν πλειάδα αποικιών, σύμφωνα και με μεγάλο αριθμό αρχαίων ελληνικών πηγών και όχι μόνο.. Έτσι στην Πέντρα Πιντάδα (ζωγραφιστή πέτρα) βρέθηκαν ελληνικά γράμματα και σχέδια με τόξα, σταυρούς, άμαξες, κυκλικούς χορούς, κλπ, των οποίων η τεχνοτροπία θυμίζει την αντίστοιχη των Ελλήνων το 3.000π.Χ. Επίσης, άξιος αναφοράς και προβληματισμού είναι ο οικολογικός γεωθερμικός τρόπος συνολικής δόμησης που απαντά και στα ανάκτορα της Κνωσού στην Κρήτη.
Περί το 1500μ.Χ Οι Ανασάζι εξαφανίστηκαν «μυστηριωδώς». Τυχαία η χρονική σύμπτωση της εξαφάνισής  τους με την έλευση των εποίκων από την Δυτική Ευρώπη, οι οποίοι κατέσφαξαν τους Ινδιάνους της περιοχής; Σήμερα στην εν λόγω περιοχή κατοικούν οι Χόπι. Μητριαρχική φυλή που ασχολείται κυρίως με την καλλιέργεια.
αγγεια ανασαζιΟι συνήθειες και η τεχνοτροπία τους έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την εκεί ελληνική παρουσία. Τα ελληνικά ευρήματα στην περιοχή πολλά. Η πέτρα Γκρεϊβ Κρικ με ελληνική επιγραφή, 22 προϊστορικά οικοδομήματα με χαραγμένα ελληνικά γράμματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Ρ. Στόουν, το ελληνικό αμφιθέατρο στο Ντόβερ και οι Ηράκλειες στήλες! Φυσικά πολλά από τα προαναφερθέντα οικοδομήματα τα «σάρωσε» το κράτος των Η.Π.Α., προκειμένου να σβήσει τα χνάρια της ιστορίας.
Η επίσημη μάλιστα ιστορία δεν δίνει καμμία εξήγηση για την χρήση ελληνικών συμβόλων στην αμερικανική ήπειρο. Αντιθέτως αποκρύπτουν ακόμα και την εκστρατεία του Ηρακλή το 3.000π.Χ. Ακόμα και την τοποθέτηση αρχαιολόγων που βασιζόμενοι σε ευρήματα, κάνουν λόγο για  ελληνική παρουσία στην Αμερική από το 9.600π.Χ.!

δαχτυλίδι των Χόπι κατ' επιρροή της ελληνικής τέχνης
Δαχτυλίδι των Χόπι κατ” επιρροή της ελληνικής τέχνης (ελληνικό σύμβολο που συμβολίζει το κύμα της θάλασσας)
Ο Πλούταρχος έχει αναφερθεί διεξοδικά στην Αμερική και στην ανακάλυψή της από τους αρχαίους Έλληνες, στο έργο του «Περί τοῦ ἐμφαινομένου προσώπου τῷ κύκλῳ τῆς σελήνης».
Επομένως ο μύθος περί ανακάλυψης της Αμερικής πριν λίγους αιώνες καταρρέει… Όχι μόνο ήταν γνωστή στους Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια αλλά έβριθε ελληνικής παρουσίας σε τέτοιο βαθμό, ώστε η επιρροή της να συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.
Να τονίσουμε για ακόμη μία φορά πως τα στοιχεία που σας καταθέτουμε, ως ιστοσελίδα, κάποιες φορές έρχονται σε «σύγκρουση» με την συμβατική ιστορία που διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις δεκάδες ενδείξεις που παρουσιάζουν μία διαφορετική πτυχή του παγκοσμίου πολιτισμού. Η αλήθεια κατακτάται μέσω επαλήθευσης-διασταύρωσης των στοιχείων και συνακόλουθης, περαιτέρω έρευνας.
Παρακολουθείστε στο ακόλουθο βίντεο είκόνες από τους οικισμούς των Ανασάζι.
ΠΥΓΜΗ.gr


 http://youtu.be/Rvgh6PyWHxc


 
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης