Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η ΕΕ χαρακτήρισε “ακροδεξιό” τον Ούγγρο πρωθυπουργό επειδή γκρέμισε τους τραπεζίτες και το ΔΝΤ!

20130717-193043.jpg
Κλείνει τα γραφεία του στην Ουγγαρία. Τα μαζεύει και φεύγει τον Αύγουστο. Εδώ
http://rt.com/business/hungary-bailout-loan-imf-170/
Σας μεταφράζω 2 αποσπάσματα από άρθρο που βρήκα εδώ
http://www.comedonchisciotte.org/site/modules.php?name=News&file=article&sid=12092&mode=&order=0&thold=0
“Η Ουγγαρία είχε συνάψει – αμέσως μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης – το 2008 – ένα δάνειο με ΔΝΤ,
ΕΕ και Παγκόσμια Τράπεζα για ένα μέγιστο ποσό 25 δισ., εκ των οποίων περίπου 15,7 πράγματι χρησιμοποιήθηκαν.
Η σχέση μεταξύ του ΔΝΤ και της ουγγρικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Viktor Orban ήταν πάντα θυελλώδης, σε σημείο που τα «γνωστά περιβάλλοντα», ποτέ επακριβώς προσδιοριζόμενα, αλλά πάντα “έγκυρα”, πέρυσι είχαν κυκλοφορήσει τη φήμη ότι “η Ουγγαρία ήταν σε πραγματικό κίνδυνο επιστροφής στον φασισμό”.

Ο Orban έθεσε υπό έλεγχο την Κεντρική Τράπεζα, εθνικοποίησε το συνταξιοδοτικό σύστημα και επέβαλε μια συμπληρωματική εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις πράγμα που για την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα θανάσιμο αμάρτημα γι’ αυτό και απείλησε με αφορισμό.
Είναι μια απειλή όχι αθώα, δεδομένου ότι ορισμένα άρθρα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (μεταξύ 50 και 54), προβλέπουν ρητά ότι τα έθνη που κέρδισαν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορούν να εισβάλουν, χωρίς προειδοποίηση σε κάποια από τις ηττημένες χώρες (η Ουγγαρία είναι ανάμεσα τους), εάν, κατά την απόλυτη κρίση ακόμη και ενός από τους νικητές, διαβλεπόταν ένα σύμπτωμα της αναβίωσης του φαινομένου.
…..
Η ταύτιση φασισμού και εθνικής ανεξαρτησίας επιδιώκεται για προπαγανδιστικούς σκοπούς από τις αρχές των Βρυξελλών και από κάποιους ηλίθιους της άκρας δεξιάς, αν και για αντίθετους λόγους.
Ο Orban, κρατώντας πεισματικά ισορροπία, προσφέρει σε όλους τους Ευρωπαίους ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να βρεθεί μια πορεία εθνικής ανάκαμψης, τηρώντας τις δεσμεύσεις, δημιουργώντας ανάπτυξη και ανακτώντας τον έλεγχο των πόρων.”


Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης