Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία για την κάρτα του πολίτη σήμερα στο Σύνταγμα! -βίντεο (Ανανέωση)

Bookmark and Share
1/ Διαμαρτυρία για την κάρτα του πολίτη σήμερα στο Σύνταγμα!
Σήμερα  έγινε  διαμαρτυρία  στο  Σύνταγμα  από  διάφορες Εκκλησιαστικές  οργανώσεις  ενάντια  στην  Κάρτα  του  πολίτη.
Ήμασταν  εκεί, μαζί  με  τις  εκατοντάδες  του  κόσμου  και  διαμαρτυρηθήκαμε  για  την  μη  παραλαβή  της  κάρτας  του  πολίτη.


Ήμασταν  εκεί  με  γνωστούς,  με  αγνώστους,  και   με  ήσυχο  και  κόσμιο  τρόπο  διαμαρτυρηθήκαμε  για  τα επερχόμενα  γεγονότα.
Ήμασταν  εκεί  ας  είχε  τόσο  κρύο λόγω  του  χθεσινού  χιονιού  που  έπεσε  ακόμη  και  σε  κεντρικά  σημεία  της  πρωτεύουσας.

Ήμασταν  εκεί παρά  την  στάση  εργασίας  που  κήρυξαν  τα  μέσα  μαζικής  μεταφοράς (τραίνα, λεωφορεία)  απο τις 10.00 εως 16.00!

Ήμασταν  εκεί  με  τους  νέους  με  τα  ηχηρά  συνθήματα  απέναντι  στην  Κάρτα  του  πολίτη.
Ήμασταν  εκεί  με  τους  γέρους  που αψήφησαν  το  κρύο  και  τον  κόπο  της  ηλικίας  που  ήρθαν  να  διαμαρτυρηθούν  και  αυτοί  με  την  κουρασμένη  περπατησιά  από  τα  χρόνια,  αλλά  με  την  γενναία  και  δυναμική  καρδιά  της  πείρας  και  της  γνώσης.
Ήμασταν  εκεί  με τους  οικογενειάρχες  που  ήρθαν  κι' αυτοί με τα παιδιά τους  να  δηλώσουν  το  παρόν.
Ήμασταν  εκεί  με  όλο  τον  κόσμο  που  δεν  είναι  κάπου  οργανωμένος, δεν  ξέρει  από  συνθήματα  και  πρακτικές,  ξέρει  όμως  να  οσμίζεται  τον  κίνδυνο, να αψηφά  ηλικία  και τα  βάσανα,να  ισοπεδώνει προσωπικές   θέσεις  και προσωπικά  αξιώματα και να  κατεβαίνει  σαν  μονάδα  στον δρόμο  να  ενωθεί  με  τις  άλλες  μονάδες  προκειμενου   να  διαμαρτυρηθεί  για  το  αυτονόητο δικαίωμα  στην  Ελευθερία   , δικαίωμα  στην  ατομική αλλά και συλλογική Ελευθερία, και  να  αρνηθεί  την  Κάρτα  της  νέας  εποχής, που  είναι  η  κάρτα  του  πολίτη.
 Υ.Γ φωτογραφίες  από το  κινητό  μας


2/ Βίντεο από τη Διαμαρτυρία για την Κάρτα του Πολίτη 12/12/2010

Αποκλειστικά στο anti-ntp.blogspot.com
Διαμαρτυρία για την Κάρτα του Πολίτη 12/12/2010 στο Σύνταγμα
3/ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

 

4/ Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη"

Αν και υπήρξαν  αρκετά εμπόδια  και μάλιστα πολλά εξ αυτών κατασκευασμένα  απο τα γνωστά επιτελεία της  "Νέας Τάξης Πραγμάτων", η σημερινή  συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον  της "Κάρτας του πολίτη" και της  δικτατορίας της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης"  την οποία διοργάνωσαν   οι "Έλληνες youtubers"  και στην οποία συμμετείχε και η  "ΠΡ.Α.Ο.Σ" (ΠΡωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης", είχε  μεγάλη επιτυχία.


Η επιτυχία  της σημερινής συγκέντρωσης  δεν ήταν μόνο  ποσοτική  ( πάνω απο 3000 διαδηλωτές) δεδομένου ότι όλως τυχαίως   και για πρώτη φορά στην απεργιακή ιστορία,  τα σωματεία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς  έκαναν σταση εργασίας  την Κυριακή  και μάλιστα   με ώρα έναρξης  μία ώρα πρίν την  ώρα  που είχε προαγραμματισθεί  η δική μας συγκέντρωση.Η επιτυχία αυτής της διαμαρτυρίας ήταν και ποιοτική  αφού εξ΄αρχής  κυριάρχησε το Ορθόδοξο και δημοκρατικό - πατριωτικό φρόνημα  τόσο  στα συνθήματα όσο και στις  ομιλίες.
Επρόκειτο  για μία συγκέντρωση  που είχε όλα τα χαρακτηριστικά  της  γνήσιας και αυθόρμητης  δημοκρατικής  διαμαρτυρίας Ελλήνων  πολιτών  .Κανείς δεν απαγόρευσε  τον  λόγο σε κανέναν, και  κάθε ένας που πίστευε ότι έχει να πεί κάτι χρήσιμο   ελάμβανε  τον λόγο και παρουσίαζε  την  τοποθέτησή του.
Μεταξύ των ομιλητών  ήταν και εκπρόσωποι : της "ΠΡ.Α.Ο.Σ"  και του "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου" , πολλών  Ορθοδόξων  συλλόγων και σωματείων ,  του ΕΛΚΙΣ,του Μ.Βασιλείου  κ.α.
Καταλυτική ήταν και η ομιλία του  Ιδρυτή και εκδότη του Περιοδικού "Ρεσάλτο"  και διαχειριστή  της γνωστής  ομότιτλης  ιστοσελίδας, ο οποίος αφού  μίλησε  για το νόημα της σημερινής  εκδήλωσης μιας  λαϊκής αντίδρασης που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό , τόνισε οτι η "Κάρτα του Πολίτη" αποτελεί  την πιό ακραία απειλή   της Νέας Τάξης εναντίον  της κοινωνίας και δεν μπορεί να μένει απαθής και ουδέτερος ούτε ο Αρχιεπίσκοπος , ούτε  η Σύνοδος της Ιεραρχίας.
Τον λόγο πήρε επίσης  και  ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης  ο οποίος έκανε μια σοβαρή και  ουσιώδη αναφορά  τόσο στην περιγραφή της απειλής  όσο  και στους λόγους  που κάνουν έναν Χριστιανό  αλλά και γενικώτερα έναν  πολίτη  να  αρνείται  την παραλαβή αυτής της  "ηλεκτρονικής χειροπέδας". Στο τέλος της ομιλίας του  τόνισε χαρακτηριστικά πως : ...¨Οταν  θα μας επιβληθεί το χάραγμα δεν θα μιλάμε για   Έλληνες   που είναι  με το "Νέο" ή το "Παλαιό" ημερολόγιο αλλά για σφραγισμένους και ασφράγιστους.
Στο ίδιο πνεύμα  κινήθηκε και η αξιόλογη  ομιλία του Γέροντος  Μεθοδίου  Ηγουμένου της Ιεράς Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους την οποία θα χαρακτηρίζαμε ως έναν κατανυκτικό  λόγο  ομοψυχίας και Ορθόδοξου  Ομολογιακού φρονήματος.
Λίγο πριν το τέλος  της συγκέντρωσης  πήρε τον λόγο  ο π.Ιωάννης Φωτόπουλος ο οποίος με την αναφορά του  στο παράδειγμα  του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου   αναίρεσε το πολυακουσμένο  επιχείρημα "τι θέλει η εκκλησία και μπλέκει σε  ζητήματα που  ...πρέπει και ....μπορεί να τα λύσει η πολιτική" και τόνισε χαρακτηριστικά την αναγκαιότητα να  συνυπογράψουν   όλοι  στην πρωτοβουλία  της συλλογής υπογραφών  που έχει ξεκινήσει απο τον περασμένο Ιούλιο.Όπως είπε και με αυτόν τον τρόπο θα  καταδείξουμε σε  όσους νομοθετούν ότι δεν είμαστε   μια περιθωριακή ομάδα  "γραφικών "  αλλά ένα μεγάλο μέρος  Ελλήνων πολιτών.
Μετά το τέλος  των ομιλιών και των  τοποθετήσεων  ακολούθησε πορεία προς  την Μητρόπολη.
Μάθαμε ότι  μετά την διάλυση της συγκέντρωσης   μερικοί  ακραίοι  πρότειναν να συνεχιστεί  η πορεία  προς τον Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονος στον οποίο ως γνωστόν  το απόγευμα  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος   θα φιλοξενήσει  τον κ. Νταλάρα  και την ορχήστρα "καμεράτα".Δυστυχώς  κάποιοι "θερμόαιμοι" προπηλάκισαν  όπως μάθαμε  έναν Ιερέα ο οποίος  διαφώνησε με αυτήν την πρόταση  λέγοντας ότι  το περιεχόμενο της σημερινής συγκέντρωσης δεν ήταν  η  "παράσταση" στον Αγιο Παντελεήμονα αλλά η "Κάρτα του Πολίτη".
Τελειώνοντας θα παρακαλέσουμε  να μας συγχωρήσουν οι αδελφοί  μας ομιλητές  (λαϊκοί και κληρικοί) των οποίων την εξ΄ίσου σημαντική παρουσία και παρέμβαση  λησμονήσαμε να αναφέρουμε  στην παρούσα απόπειρα  περιγραφής  της σημερινής συγκέντρωσης.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης