Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Άξιος ο Νικόλαος! Στηρίζει στο λαό της Κερατέας.

Bookmark and Share

«Ο αγώνας σας είναι ιερός και δίκαιος. Συνεχίστε να αγωνίζεσθε» είπε στον λαό της Κερατέας ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Σήκωσε το ανάστημά του κατά της ολοκληρωτικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο σεβασμιότατος θέτοντας ζήτημα…Δημοκρατίας!!! και ελεύθερης έκφρασης.

Κατήγγειλε την βίαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας!

Αλλοτινές εποχές, που η Εκκλησία πρωτοπορούσε συντασσόμενη στο πλευρό του λαού, θύμισε η σημερινή παρουσία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου στην Κερατέα.

Ένατη μέρα των συγκρούσεων στην Κερατέας και στο σημείο που καθημερινά, γίνεται σημείο σφοδρών συγκρούσεων, βρέθηκε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη συγκίνηση από τους διαδηλωτές κατοίκους..

Ενθαρρυντικός και παρηγορητικός ο λόγος του καθώς ο Σεβασμιότατος έθεσε "ζήτημα...δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης τονίζοντας και καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και βίαια συμπεριφορά της αστυνομίας"!!!
Ευθείες οι βολές του Μητροπολίτη κατά της ολοκληρωτικής κυβέρνησης, καθώς τα όσα ανέφερε περί ζητήματος Δημοκρατίας, θα πρέπει πλέον να φτάσουν στα ώτα της αντιλαικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να τα λάβει σοβαρά υπόψη, ώστε να υποχωρήσει στην παράνομη και πέραν κάθε λογικής θέση της στο θέμα της επιβολής με την βία ΧΥΤΑ στην Κερατέα και κατ' επέκταση και στο Γραμματικό.
Μίλησε ο Μητροπολίτης και οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές.

Χιλιάδες βουρκωμένα μάτια, από μια ομιλία που συγκίνησε.

«Ο αγώνας σας είναι ιερός και δίκαιος. Συνεχίστε να αγωνίζεσθε»

Το ζήτημα είναι πολιτικό και η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούσει το λαό που την «εκλέγει» είπε με έμφαση ο κ. Νικόλαος και το πλήθος τον επεφήμησε.

Στη συνεχεια, ο κ. Νικόλαος, συναντήθηκε με τον Διοικητή των ΜΑΤ, από τον οποίον ζήτησε να σταματήσει η βία εναντίον των κατοίκων.


Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Αν.Αττικής κος Λεωνίδας Κουρής, ο οποίος κατήγγειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά τους, την οποία διαπίστωσε και ο ίδιος.

Την άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής ζήτησε ο Σταύρος Ιατρού.

Ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού για μια ακόμα φορά τόνισε την ανάγκη να παρθούν άμεσες αποφάσεις, ώστε να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την περιοχή πριν γίνουμε μάρτυρές χειρότερων κακών.

« Όσο η περιοχή βρίσκεται υπό κατοχή τόσο εξαγριώνονται οι κάτοικοι».


Οφείλουν να αποσύρουν αμέσως τις δυνάμεις τους που βρίσκονται παράνομα στο τόπο μας και περιφρονούν δήθεν παράνομα οχήματα.

Θα είναι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις που κάθε μέρα γίνονται και χειρότερες.

Ο κόσμος είναι ανεξέλεγκτος και δεν θα υποχωρήσει. Ας το κατανοήσουν οι υπουργοί πριν θυσιαστεί ανθρώπινη ψυχή. Έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε μια κατεύθυνση που μόνο κακό μπορεί να επιφέρει.

«Πρέπει να σταματήσουν και να φύγουν πριν νυχτώσει. Δεν πρέπει να βιώσουμε και άλλη νύχτα συμπλοκών. Παρακαλώ ιδιαίτερα να πρυτανεύσει η λογική.»

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ομιλία του πρ. υπουργού Γιώργου Βλάχου που χαρακτήρισε την συμπεριφορά της αστυνομίας απαράδεκτη. Να σημειωθεί ότι ο κος Βλάχος ήταν παρόν τις προηγούμενες μέρες και δέχθηκε την άνευ αιτίας επίθεση των ΜΑΤ.


Γράφει η Πόπη Σουφλή
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης