Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Συσχετισμός Πολεμικού Σεναρίου και προφητειών Ορθοδόξων Πατέρων περί αυτού και όχι μόνο

Bookmark and Share

                        
Ένα πολύ πιθανό σενάριο .... ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ!!

Μήνας ΧΧΧΧ (πιθανόν Οκτώβρης) του 2011.
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται μέσα σε βαθιά ύφεση. Η Ε.Ε βρίσκεται σε πορεία διάλυσης.
Εκτός απο τις μικρές χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, οι μεγαλύτερες του Νότου με δομικά προβλήματα στην οικονομία τους όπως η Ισπανία και η Ιταλία ζητούν την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης φοβούμενες μην οδηγηθούν στην χρεωκοπία όπως η Ελλάδα ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι μεγάλες και πλούσιες χώρες του Βορρά με μπροστάρη την Γερμανία και την βαριά βιομηχανία της, έχοντας κερδοσκοπήσει στην πλάτη των χωρών του Νότου και γενικώς των μικρών χωρών της Ε.Ε., αρνούνται να τις βοηθήσουν έχοντας ρουφήξει όσο αίμα είχαν, ενώ και αυτές με την σειρά τους έχουν αρχίσει να καταρρέουν.
Την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Αμερικάνικη οικονομία παρά τις προσπάθειες ανάκαμψης της και την μείωση των εξόδων, ειδικά μετά την απεμπλοκή της στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, δεν έχει καταφέρει να βγει από την ύφεση.
Οι επιτελείς της Αμερικανικής κυβέρνησης γνωρίζουν ότι το πάλε ποτέ ισχυρό νόμισμα τους δε θα μπορεί για πολύ ακόμη να τους διασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια που απαιτείται.
Παράλληλα βλέπουν πως ενεργειακά αυτόνομες και εξαγωγείς χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν, η Βενεζουέλα, οι Αραβικές χώρες, κ.α., προχωρούν, συνεχίζουν (Ρωσία) ή ακολουθούν αυτόνομες πολιτικές και ανεξαρτητοποίηση από το δολάριο, με αποτέλεσμα τον επερχόμενο ενεργειακό και κατ’ επέκταση οικονομικό στραγγαλισμό των ΗΠΑ.
Στα υψηλά κλιμάκια της Αμερικανικής διοίκησης συζητείται έντονα πως ίσως ήρθε η ώρα να εκμεταλλευθούν τα «ενεργειακά αποθέματα ασφαλείας» των αδύναμων συμμάχων τους στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, με άλλα λόγια τα αποθέματα του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Βλέπετε στην Αρκτική που σιγά σιγά ο πάγος λειώνει, τα πράγματα είναι πολύ σύνθετα, πιο χρονοβόρα και πιο κοστοβόρα και το πράγμα επείγει.
Στην περιοχή του Αιγαίου όμως υπάρχει μια προαιώνια αντιπαλότητα δυο συμμάχων στο ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Η κατάσταση είναι λεπτή κυρίως λόγω της ιδιαίτερα έντονα αυτόνομης πολιτικής της Τουρκίας αλλά και της τάσης διεύρυνσης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων εις βάρος των γειτόνων της, τα τελευταία χρόνια, κάτι που την έχει οδηγήσει σε σύγκρουση με την δύση αλλά ακόμη και με τον στρατηγικό, για πολλά χρόνια, σύμμαχό της στην περιοχή, το Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή διαρρέουν πληροφορίες για στήριξη της Τουρκίας στην Αλ Κάιντα αλλά και των ΗΠΑ στο PKK.
Ο στόχος λοιπόν είναι απλός, το Αιγαίο πρέπει να διεθνοποιηθεί. Δεν συμφέρει τις Αμερικανικές αλλά και τις Βορειοευρωπαϊκές επιδιώξεις η οποιαδήποτε εθνική κυριαρχία επ’ αυτού, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση μια ισχυρή και πιθανά πυρηνική Τουρκία, αλλά ούτε και την Ελλάδα που διακρίνεται για την ανακόλουθη πολιτική της, την ανοργανωσιά της, την γραφειοκρατεία της και τον αντιδραστικό χαρακτήρα των κατοίκων της, διότι έτσι δεν θα μπορέσουν εύκολα και γρήγορα να πετύχουν το σκοπό τους. Παρά ταύτα την Ελλάδα την ελέγχουν πιο εύκολα μετά και την πρόσφατη οικονομική κρίση (που καλλιέργησαν συστηματικά γι’ αυτό το σκοπό) και τα πολιτικά ανδρείκελα που εκλέγονται κατόπιν σχετικής προπαγάνδας (αποτελώντας μέρος του ως άνω σχεδίου).
Από την άλλη δεν θέλουν και την πλήρη αποδυνάμωση των ενόπλων δυνάμεών των δυο χωρών διότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν το ΝΑΤΟ να μείνει χωρίς επαρκεί αντίσταση σε αυτή την γωνιά της υδρογείου ενώ παράλληλα δεν προωθούν έτσι τα εξοπλιστικά τους πρόγραμμα προς αυτές.
Επίσης μετά το μπλοκάρισμα των αγωγών που έδιναν έξοδο της Ρωσίας στη Μεσόγειο σε ένα Νατοϊκό Αιγαίο, ακυρώνουν τα σχέδια της Ρωσίας για ενεργειακό επεκτατισμό προς τη δύση καταφέρνοντας έτσι να την θέσουν υπό έλεγχο.
Παίζοντας λοιπόν διπλό παιχνίδι, όπως έκαναν πάντα και μάλιστα τελευταία το 1996, με την γνωστή κρίση των Ιμίων, λένε στους Τούρκους πως η Ελλάδα λόγω της οικονομικής δυσκολίας της και έχοντας το διεθνές δίκαιο της θάλασσας με το μέρος της, θα πρέπει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια για να βγάλει τα πετρέλαια και να μην βγεί από την ζώνη του ευρώ, όπως την απειλούν.
Οι Τούρκοι επικουρούμενοι και από το Ιράν το οποίο διασφαλίζει πως θα έχουν τα απαραίτητα ενεργειακά αποθέματα στην διάρκεια του πολέμου, κάνουν χρήση της απειλής τους (casus beli σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ.) καταλαμβάνουν κάποια αμφισβητούμενα (γκρίζες ζώνες) και όχι μόνον νησιά της Ελλάδας.
Η Ελλάδα όντας σε βαθιά κρίση τηρεί παθητική θέση και δεν αντιδρά. Η πολιτικά εκλεγμένη κυβέρνηση καταρρέει υπό το βάρος και της οικονομικής κρίσης και της πολεμικής αντιπαράθεσης με την Τουρκία την οποία δεν κατάφερε να αποτρέψει, ενώ ο λαός λιμοκτονεί.
Η Ρωσία βλέποντας πως η Αμερική και οι σύμμαχοι της (ΝΑΤΟ), ελέγχουν πλήρως την ενεργειακή αποθήκη της ευρύτερης Ευρασίας και βλέποντας παράλληλα τη Δύση να κερδίζει με γοργούς ρυθμούς το ενεργειακό κομμάτι του Αιγαίου (το οποίο θα λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης, με παράλληλη απώλεια εκ μέρους της Ρωσίας της αγοράς καυσίμων της Ευρώπης), αποφασίζει να δράσει.
Έτσι προειδοποιεί την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια συνολική επίλυση του θέματος της διεθνούς ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο, την Ν.Α. Μεσόγειο και τα Στενά του Βοσπόρου.
Η Τουρκία θεωρώντας πως έχει την χρυσή ευκαιρία για την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και έχοντας πλέον το ενεργειακό δυναμικό του Αιγαίου που την καθιστά οικονομικά ισχυρή, κάνει το μοιραίο λάθος. Προχωρεί σε επίθεση κατά της Ελλάδος, χωρίς την έγκριση κανενός από τους μεγάλους.
Η Ρωσία βλέποντας τον τσαμπουκά της Τουρκίας, την κατάρρευση της άμυνας της Ελλάδος και τα σενάρια απόκτησης του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου από τους Τούρκους, προχωρά σε μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Ο Τουρκικός στρατός αποσείρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις από τα Ελληνικά εδάφη που έχει καταλάβει για να μπορέσει να αμυνθεί στην Ρωσική εισβολή.
Η Αμερική (βλέπε Εβραίοι) βλέπει πως τα δεδομένα ξαφνικά αλλάζουν. Δεν έχει πια να κάνει μόνο με μια μικρή χώρα αλλά με μια υπερδύναμη. Δεν μπορεί όμως να επιτεθεί μόνη της καταμέτωπο αφού περνάει και η ίδια οικονομική ύφεση, ενώ έχει ακόμα ανοικτά μέτωπα στην εγγύς ανατολή. Έτσι φροντίζει να γίνουν ενέργειες αντιπερισπασμού από ανατολάς με κύριο εκφραστή το Ισραήλ το οποίο παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα τόσο λόγω της γεωγραφικής του θέσης όσο και λόγο του εβραϊκού λόμπι, που ουσιαστικά κυβερνά τον κόσμο μέσω των ΗΠΑ, αλλά εμπλέκει και την Ιαπωνία την Ν.Κορέα.
Μια τέτοια ευκαιρία, όπως είναι προφανές, δεν αφήνει την Κίνα και την Β. Κορέα σε ρόλο θεατή.
Στην Μεσόγειο η Ρώσοι έχοντας συντρίψει την Τουρκία προελαύνουν προς το Ισραήλ.
Η Αμερική βλέποντας το παιχνίδι να χάνεται στέλνει τελεσίγραφο μέσω ΝΑΤΟ στους Ρώσους να εκκενώσουν την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου κάτι που όμως δεν γίνεται.
Ο πόλεμος γενικεύεται στην περιοχή του Ισραήλ με εμπλοκή και της Κίνας η οποία είναι πλέον υπερδύναμη και δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη σε ένα τέτοιο παιχνίδι παγκόσμιων συμφερόντων.
Η Ελλάδα όντας πάντα παθητική αλλά και ανήμπορη, λόγο της άθλιας οικονομικής κατάστασής της, αποφασίζει να μείνει εκτός αυτής της σύγκρουσης προσπαθώντας να γιατρέψει και τις πληγές που ήδη έχει αλλά και μην έχοντας υποχρέωση και λόγους να βοηθήσει την μία ή την άλλη πλευρά.
Η σύγκρουση είναι γενικευμένη και σκληρή μιας και πλέον εμπλέκονται όλοι όσοι έχουν την στρατιωτική δυνατότητα και τα ανάλογα οικονομικά και ενεργειακά συμφέροντα, με άλλα λόγια έχουμε μπει στον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Την συνέχεια μπορείτε να την διαβάσετε στις προφητείες του πατρός Παϊσίου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και λοιπών προορατικών γερόντων.

ΠΡΟΦΗΤEΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ (1924 –1994)

Α. Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου

Για την Τουρκία Ι
Ένας αδελφός ρώτησε τον Γέροντα για τα γεγονότα που γίνονταν τότε στη Σερβία κι εκείνος, μεταξύ άλλων, είπε:
-Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτητοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία - Ερζεγοβίνη). Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά. Θα πουν τότε στην Τουρκία: «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Έτσι ευγενικά θα κομματιάσουν την Τουρκία. Θα υπάρξει και νέα απόβαση των Τούρκων στα Ίμια αλλά αυτή τη φορά θα είναι η τελευταία καθώς ο πόλεμος θα ξεκινήσει αμέσως μετά. Ο πόλεμος θα βρίσκεται πολύ κοντά όταν ο Πατριάρχης ανεβεί στο όρος Μελά και ακουστούν μουσικές.
Ο Άγιος Αρσένιος στα Φάρασα, έλεγε στους πιστούς ότι θα χάσουν την πατρίδα αλλά σύντομα θα την ξαναπάρουν.
Για την επιβουλή των άλλων λαών
Θα πρέπει να γνωρίζετε, είπε ο Γέροντας, ότι κανείς από τους άλλους λαούς δεν μας αγαπά ως έθνος. Όλοι μας επιβουλεύονται. Να ξέρετε ακόμη πως όποιοι λένε, ή θέλουν να δείχνουν ότι μας αγαπάνε λίγο, αυτοί θέλουν και επιδιώκουν να μας τσαλακώσουν. Οι άλλοι, πάλι, που δεν μας αγαπούν, θέλουν να μας εξαφανίσουν σαν έθνος.
Για την Τουρκία ΙΙ
-Σήμερα το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα. Τόσο ξεκάθαρα είναι γραμμένα. Εμένα ο λογισμός μου, μου λέει ότι θα συμβούν πολλά πράγματα: Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία, η δε Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, και το 1/3 των Τούρκων θα γίνουν Χριστιανοί, το 1/3 θα αφανιστούν (στον πόλεμο και απο την χολέρα) και το 1/3 θα τραβηχτεί προς τη Μεσοποταμία. Οι Τούρκοι έχουν να πληρώσουν πολλά με αυτά που έχουν κάνει. Αυτό το έθνος θα καταστραφεί θα αφανιστεί διότι δεν προήλθε με την ευλογία του Θεού.
Στην Κων/πολη θα γίνει μεγάλος πόλεμος μεταξύ των Ρώσων και των Ευρωπαίων και θα χυθεί πολύ αίμα. Η Ελλάδα δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σ’ αυτόν τον πόλεμο, αλλά στο τέλος θα της δοθεί η Κων/πολη, όχι επειδή μας ευλαβούνται οι Ρώσοι, αλλά γιατί δεν θα βρίσκουν άλλη λύση καλύτερη και θα καταλήξουν σ’ αυτή τη συμφωνία με την Ελλάδα, μια και θα τους πιέζουν οι τότε δύσκολες περιστάσεις. Ο ελληνικός στρατός ούτε καν που θα προλάβει να πάει εκεί να πολεμήσει και η Πόλης θα του έχει δοθεί.
Για την Τουρκία ΙΙΙ
(όπου Π: Παΐσιος, Δ: Δημήτριος και Ν: Νικόλαος)
-Π: Ναι, είναι από τον Θεό! Θα την πάρουμε! Όχι πως θα την πάρουμε εμείς, αλλά θα μας την δώσουν. Αυτοί που θα την πάρουν από τους Τούρκους θα την δώσουν σ’ εμάς, γιατί αυτό θα νομίζουν πως είναι το συμφέρον τους
-Δ: Γέροντα θα διαρκέσει πολύ αυτό το κακό;
-Π: Μπόρες, μπόρες θα’ ναι! Θα δώσουμε όμως εξετάσεις!
-Δ: Γέροντα θα υπάρχουν ηγέτες κατάλληλοι;
-Π: Θα οικονομήσει ο Θεός! Σ’ αυτόν τον πόλεμο όλοι θα γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θα είναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο, αλλά υπάρχει και δεύτερο: Μετά τα γεγονότα αυτά, ο άνθρωπος θα φθάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν για το Ευαγγέλιο και τις Γραφές. Ο Χριστός θα λυπηθεί τον κόσμο και θα δείξει ένα σημείο για να πιστέψουν. Τότε θα ψάχνει κανείς να βρει άπιστο.
Θέλει όμως πολλή προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλιώς τα λένε οι Πατέρες και αλλιώς τα ερμηνεύει ο κόσμος, όπως ας υποθέσουμε τα εξαμίλια που αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
(Σημ: Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φτάσουν ως τα εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν ως την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτισθεί και μονάχα το υπόλοιπο 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά).
Κανένας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει, όλοι το ερμηνεύουν λανθασμένα. Εξαμίλια υπάρχουν στον Λαγκαδά, στο Κιλκίς, στην Θράκη, στην Κόρινθο, μα κανένας δεν ξέρει ότι αυτά που λέει η προφητεία του ΠατροΚοσμά είναι τα έξι μίλια των χωρικών υδάτων.
Μελλοντικά - Για την Κων/πολη
Σε μια ομάδα μικρών μαθητών από την Αθωνιάδα Σχολή, είπε :
-Και να ξέρετε: Και την Κων/πολη θα την πάρουμε και θα ζείτε κι εσείς εκείνο τον καιρό!
Για την Τουρκία IV
Σε μια συζήτηση που είχε με τον κύριο Δ. (που ήταν μεγάλος σε ηλικία) και τον γιο του, αφού προέβλεψε ότι η ΕΣΣΔ θα διαλυθεί και ότι ο κύριος Δ. θα ζει να το δει, είπε:
-Να γνωρίζεις ότι και η Τουρκία θα διαλυθεί. Θα γίνει πόλεμος σε δύο ημίχρονα. Εμείς θα είμαστε οι νικητές γιατί είμαστε ορθόδοξοι.
-Γέροντα, με τον πόλεμο, εμείς δεν θα πάθουμε κακό;
-Ε, το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν αυτοί, αλλά εμάς θα μας δώσουν την Κων/πολη. Θα τα δείτε! Θα τα δείτε!

Β. Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σύγχρονες προφητείες και θαύματα» του Γιώργου Κορή

Για την Τουρκία και το Ισραήλ
Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα πολλές ημέρες. Τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους. Η Τουρκία θα διαλυθεί με ευγενικό τρόπο και θα ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Οι Ρώσοι θα κυριέψουν την Τουρκία και αυτή θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Καταβαίνοντας οι Ρώσοι θα σβίσουν την Τουρκική λέλαπα μέσα σε μία βδομάδα. Ένα μέρος των Τούρκων θα εκχριστιανιστεί, ένα άλλο θα σκοτωθεί και ένα άλλο θα κατευθυνθεί προς την Μεσοποταμία. Θα γίνουν φοβεροί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, όπου θα πάρουν μέρος οι Ρώσοι. Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί. Οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό με 200.000.000 στρατό και θα προχωρήσουν προς τα Ιεροσόλυμα σε βοήθεια των Ρώσων. Θα καταστραφεί το τέμενος του Ομάρ και θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα που ήταν παλαιότερα χτισμένος σ’ εκείνο το σημείο. Θα γίνει φοβερός πόλεμος μεταξύ Ευρωπαίων και Ρώσων και θα σκοτωθούν πολλοί. Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί πολύ σ’ αυτόν τον πόλεμο και θα της δοθεί η Κων/πολη, επειδή οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν θα βρίσκουν άλλη καλύτερη λύση. Έτσι, θα συμφωνήσουν γι’ αυτό με την Ελλάδα, αφού θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο Ελληνικός στρατός, θα δοθεί η Πόλη στους Έλληνες. Οι Εβραίοι θα βοηθηθούν από Ευρωπαίο ηγέτη και θα αποκτήσουν μεγάλη δύναμη. Θα αναδειχθούν αναιδείς και υπερήφανοι και θα προσπαθήσουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της Ευρώπης. Τότε τα 2/3 των Εβραίων θα εκχριστιανιστούν.
Την Κων/πολη θα μας τη δώσουν όχι από καλοσύνη, αλλά θα οικονομήσει ο Θεός να είναι τέτοια τα συμφέροντα των μεγάλων, ώστε να τους βολεύει να έχουμε εμείς την Πόλη. Επίσης θα πάρουμε και την Καππαδοκία. Τα πράγματα θα χαλαρώσουν στην Καππαδοκία και θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει, οπότε θα είναι σαν να την έχουμε. Αυτοί που θα μας βοηθήσουν θα είναι οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι.
Τους Τούρκους θα τους περάσουν από την άλλη μεριά και αυτό θα γίνει για τα νερά, τα οποία θα γίνουν διεθνή. Έπειτα θα πέσει στην Τουρκία χολέρα και θα γίνει μεγάλη καταστροφή, αφού θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Από τους υπόλοιπους Τούρκους το 1/3 θα γίνουν Χριστιανοί.
Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ και τα ψωμιά της είναι λίγα.
Οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι θα κάνουν δικό τους κράτος.
Οταν ακούσετε ότι τά νερά τού Ευφράτη τά κόβουν από ψηλά οί Τούρκοι μέ φράγματα, καί τά χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα, τότε νά ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στήν ετοιμασία τού μεγάλου εκείνου πολέμου καί ότι προετοιμάζετε ό δρόμος γιά τίς "μύριες μυριάδων στρατού τών από ανατολών ηλίου", πού αναφέρει ή Αποκάλυψη...
{Σήμερα λειτουργεί  ήδη κοντά στίς Τουρκικές πηγές τού Ευφράτη, τό μεγάλο φράγμα του Κεμάλ Ατατούρκ πού μπορεί νά κόψει εντελώς τά νερά πρός τό Ιράκ καί τήν Συρία καί νά τά ρίξει στήν Μεσόγειο δημιουργώντας έτσι γενική ανάφλεξη, τόν "πόλεμο τού νερού" όπως η διεθνής διπλωματία έχει ήδη επισημάνει καί περιμένει... }
Μέσα σέ όλη αυτή τήν προετοιμασία, συνεχίζει ό π.Παϊσιος, είναι καί ή αποξήρανση  τού ποταμού Ευφράτη (στήν δεδομένη πολεμική στιγμή) πού αναφέρει ή Αποκάλυψη, γιά νά μπορέσουν έτσι  νά περάσουν τά 200.000.000 στρατού πού σημειώνονται, καί πού σήμερα μόνον οί Κινέζοι διαθέτουν...
Μάλιστα οί Κινέζοι, έλεγε ό Γέροντας, κατασκευάζουν ένα δρόμο, πού σήμερα τόν έχουν φθάσει κοντά στήν Ινδία, τόν λεγόμενο "θαύμα τής Εποχής" καί πού τό πλάτος του είναι ικανό γιά νά περνούν χίλιοι στρατιώτες παρατεταγμένοι δίπλα-δίπλα (κατά πλάτος).
Αν περιμένουμε νά σχιστεί ό Ευφράτης καί νά εξαφανιστεί τό νερό, τότε σίγουρα θά πλανηθούμε. Γιατί αλλοιώς τά εννοεί ή Γραφή, καί αλλοιώς οί περισσότεροι τά καταλαβαίνουν...
Πρέπει ό άνθρωπος νά έχει Θεϊκή καθαρότητα σήμερα, γιά νά μή ξεγελασθεί από τά σημεία τών καιρών.
Κάτι ανάλογο συνέβη καί μέ τό Τσέρνομπιλ...
Εκεί, στήν Αποκάλυψη, ό Αγιος Ιωάννης ό Θεολόγος αναφέρει, ότι είδε αστέρα μέγα καιόμενον νά πέφτει από τόν ουρανό μολύνοντας, πικραίνοντας, καί δηλητηριάζοντας θανάσιμα, τά νερά καί τίς πηγές τών υδάτων...
Καί τό όνομα τού αστέρος Άψινθος!... (Ουκρανικά: Τσέρνομπιλ!...)
Οσοι περιμένουν ακόμη νά πέσει κάποιο αστέρι από τόν ουρανό έχουν πλανηθεί. Ποτέ δέν πρόκειται νά καταλάβουν ότι αυτό έχει ήδη γίνει...
Γιατί Τσερνομπίλ στά Ρωσικά σημαίνει "πικράδα"  καί είναι ή ίδια λέξη  "Αψινθος" πού αναφέρεται στήν Αποκάλυψη, πού θά μολύνει μέ πικρότητα τά ύδατα κάνοντάς τα ακατάλληλα... {κείμ. Β΄}
Για την Αλβανία
Οι Βορειοηπειρώτες να μην φοβούνται, επειδή κάποια μέρα θα ελευθερωθούνε από κάποια παλικάρια. Οι ελευθερωτές δεν θα καταλαβαίνουν από πολιτικές και θα μπουν μέσα για να βοηθήσουν. Οι πολιτικοί από τη μία θα χαρούν κι αυτοί, από την άλλη όμως είναι δεσμευμένοι και δεν μπορούν να ενεργήσουν. Οι άλλες χώρες θα το δεχτούν και θα πουν ότι αφού έγινε, τώρα δεν μπορεί να αλλάξει. Γι’ αυτό δεν πρέπει να φοβούνται οι Βορειοηπειρώτες, επειδή λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι. Ο πόνος για την Βόρειο Ήπειρο είναι μεγάλος, επειδή ήμασταν μια οικογένεια και μας χώρισαν. Είναι σαν να λες κάποια από τα παιδιά σου να χωριστούν από τα άλλα.

Γ. Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το μεγάλο μυστικό του Γέροντα Παϊσίου» του Μ. Μιχαήλ

Το Κυπριακό
«Το Κυπριακό θα λυθεί κατ’ ευχήν. Αλλά χρειάζεται υπομονή. Η Τουρκία θα διαμελιστεί με την ευλογία των μεγάλων, Αμερικής και Ευρώπης και θα ιδρυθεί Κουρδικό και Αρμενικό κράτος. Τότε, θα έρθει και η σειρά της Κύπρου. Μέχρι τότε, υπομονή».
Τι θα γίνει με το Έθνος μας
Ρωτήθηκε ο Γέροντας τι θα γίνει με το Γένος μας.
-Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι’ αυτούς πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σε μας, θα το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος. Η Τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα, θα μας αγγίξει αλλά δεν θα μας καταστρέψει. Μετά από αυτήν την μπόρα θα επέμβει η Χάρη του Θεού. Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών.
-Υπάρχουν Γέροντα πιστοί στις μέρες μας;
-Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, στους οποίους αναπαύεται ο Χριστός.
Για τα Ελληνοτουρκικά
Κατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ του αγιορείτη μοναχού Θεόκλητου Διονυσιάτη και του Γέροντα Παϊσίου, κατά τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (Παπανικολάου) όπου νοσηλευόταν, ο Γέροντας επανέλαβε λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, με σθεναρή και σταθερή φωνή, το απίστευτο, αλλά αληθινό θαύμα που θα συντελεστεί προς δόξαν του Ελληνισμού. Και το χαρμόσυνο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί είναι η απελευθέρωση της Μικράς Ασίας, αφού πρώτα σημειωθεί η καταστροφή και διάλυση του σημερινού Τουρκικού κράτους. Γιατί, αυτό εννοούσε ο Γέροντας όταν έλεγε, το καλοκαίρι του 1994 στον μοναχό Θεόκλητο, ότι: «θα ήθελα να ζήσω μερικά χρόνια ακόμη για να δω τη δόξα της Ελλάδος». Και ότι: «Μετά από λίγο η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο του κόσμου».
Υπάρχει ακόμη και η προφητεία του Αγαθάγγελλου: «Η δε Κωνσταντινούπολις γίνεται εκ νέου πρωτεύουσα του Ελληνισμού».
Όπως ανέφερε ο Γέροντας στον συγγραφέα, η Τουρκία θα ηττηθεί σε πόλεμο και θα αφανιστεί από τον Χάρτη. Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί στον πόλεμο, αλλά θα μείνει ουδέτερη. Οι Μεγάλες δυνάμεις θα επέμβουν και θα αναγκαστούν να παραδώσουν την Κων/πολη στους Έλληνες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να παραμείνει η Πόλη στα χέρια του νικητή (Ρωσία). Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος (Γλίτσμπουργκ) θα συμβάλει ως μεσάζοντας να δοθεί η πόλις στην Ελλάδα. Παράλληλα θα δρομολογηθούν οι πολιτικές διαδικασίες για την διάλυση και τον κατακερματισμό του κράτους της Τουρκίας. Η διεθνής Κοινότητα θα είναι έτοιμη, τότε, να αναγνωρίσει τη σύσταση τη διεθνή νομική προσωπικότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο νέων κρατών, του Κουρδικού και του Αρμενικού και να προχωρήσει στη λύση του Κυπριακού προβλήματος.
Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η Τουρκία έχει στρέψει την προσοχή της στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική διείσδυση στις πέντε ανεξάρτητες Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας (Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν και Κιργιστάν), με απώτερο σκοπό να ελέγξει τον φυσικό πλούτο των χωρών αυτών (χρυσό, άργυρο, πετρέλαιο, ουράνιο και φυσικό αέριο). Αναβιώνοντας έτσι, όχι μονάχα της μεγάλες προσδοκίες του 19ου αιώνα, που έμειναν ανεκπλήρωτες, αλλά και το μεγάλο όραμά της για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ή καλύτερα, τη δημιουργία της μεγάλης Τουρκίας. Επαληθεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις ανησυχίες και τους φόβους της Μόσχας, για την εξάπλωση του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στα ανεξάρτητα κράτη της κεντρικής Ασίας.

Δ. Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Γέρων Παΐσιος» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου

Για την Τουρκία
Ήρθαν εδώ κάποιοι και άρχισαν να μου λένε ότι θα γίνει πόλεμος και ότι οι Τούρκοι θα μπούνε στην Ελλάδα και πως θα μας πάνε μέχρι τα εξαμίλια της Κορίνθου (εξηγώντας έτσι, στραβά, με το χαλασμένο τους λογισμό, την προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού). Τότε τους περιέλαβα και τους είπα ότι ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων είναι κάτι Έλληνες σαν και σας, που εν καιρώ ειρήνης διαδίδουν πως, αν τυχόν γίνει πόλεμος, οι Τούρκοι θα μας πάνε μέχρι την Κόρινθο, γιατί, όταν αρχίσει ο πόλεμος, όλοι θα έχουν πεσμένο ηθικό και μόνοι τους θα οπισθοχωρήσουν μέχρι την Κόρινθο. Ακόμη και αν ήταν αλήθεια δεν θα έπρεπε να το λέτε. Πολύ περισσότερο που δεν είναι αλήθεια. Και σας το ξαναλέω: αυτό να μην το ξαναπείτε πουθενά, γιατί κάνετε μεγαλύτερο κακό απ’ ό,τι θα έκαναν πολλές τουρκικές μεραρχίες.
Αυτά τους είπα παπά μου κι ενώ εγώ ποτέ δεν θέλω να μιλάω για προφητείες, με ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα εξαμίλια που λέει ο Άγιο Κοσμάς είναι τα έξι μίλια της υφαλοκρηπίδας. Αυτό είναι το θέμα για το οποίο τα τελευταία χρόνια «τρωγόμαστε» με την Τουρκία κι αυτό θα είναι το θέμα για το οποίο θα «πιαστούμε». Όμως δεν θα μπουν στην Ελλάδα, μέχρι εκεί θα προχωρήσουν, στα έξι αυτά μίλια και τότε θα τους βρει η μεγάλη συμφορά από τον βορρά, που λένε τα γραφόμενα και δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Το ένα τρίτο το Τούρκων θα σκοτωθεί, το ένα τρίτο θα εκχριστιανιστεί και το υπόλοιπο θα φύγει βαθιά μέσα στην Ασία. Εμείς από του Τούρκους δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα. Μερικά ψιλοπράγματα θα καταφέρουν και θα τους βρει η οργή του Θεού.

5. Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ» του Ιερομονάχου Ισαάκ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2004).

Για το μέλλον της Ελλάδας
Σε κάποιον που ανησυχούσε για τις εχθρικές επιβουλές εναντίον της πατρίδος, έδωσε την εξής απάντηση: «Κι αν μου πουν ότι δεν υπάρχει Έλληνας, εγώ δεν ανησυχώ. Μπορεί ο Θεός να αναστήσει έναν Έλληνα. Φτάνει ακόμη και ένας». Ακόμη πίστευε: «Και ένας Χριστιανός να μείνει μόνο, ο Χριστός θα κάνει το σχέδιό Του». Όταν οι άλλοι μιλούσαν για δυσάρεστες μελλοντικές εξελίξεις στο Έθνος και έσπερναν τον φόβο, ο Γέροντας μετέδιδε αισιοδοξία και ελπίδα. Μιλούσε για αναστημένη Ελλάδα και για ανάκτηση της ΑγιαΣοφιάς. «Υπάρχει και Θεός. Τον Θεό που τον έχεις βάλει:» είπε σε κάποιον κληρικό που έβλεπε το μέλλον της Πατρίδας ζοφερό.
Για τα Σκόπια
Παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα από Φαρσαλινούς χαλβάδες, που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων και που είναι φυσικό κάποτε να καταρρεύσει.
Για τη Τουρκία
Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μία αχανής έρημος, στην οποία, για να συναντήσει κανείς άνθρωπο, θα πρέπει να περπατάει εφτά (7) ώρες!». Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.
«Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει.» σελ. 419
«Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θα απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422
«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών (βλέπε Ερντογάν). Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω [εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας που υπολογίζονται σε 8.000.000, (τόσες Άγιες Γραφές έχουν πουληθεί στην Τουρκία)]. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431.
«Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432
Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες αρκετοί θα είναι, "θα πούμε το ψωμί ψωμάκι"» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436
Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». (σελ. 280).
«Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί τα στρατεύματα. Παράλληλα, θα αποσύρουν τις δυνάμεις τους από καταληφθέντα εδάφη της Ελλάδας. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι - εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: "Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;" Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο τότε θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε».
«Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήσει. Όταν ακούσετε, ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και διακόσια εκατομμύρια Κινεζικός στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή ….» 1991, σελ. 439
«Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτόν τον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 - 441
«Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435
«Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ακοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435

Για την Κύπρο
Ρωτήθηκε ο Γέροντας, πότε θα ελευθερωθεί η Κύπρος και απάντησε : «Η Κύπρος θα ελευθερωθεί, όταν μετανοήσουν οι Κύπριοι. Να φτιάξετε πνευματικές βάσεις για να διώξετε τις βάσεις των Τούρκων, των Άγγλων και των Αμερικανών». Έβλεπε δηλαδή το Κυπριακό ήταν πνευματικό θέμα και όχι εθνικό, πολιτικό ή στρατιωτικό και ότι η λύση του θα προέλθει από την μετάνοια του λαού και την προσευχή.
Για τη γλώσσα
Η επόμενη γενιά θα φέρει Γερμανούς για να μας μάθουν τη γλώσσα μας και τα παιδιά μας θα μας φτύνουν». Έγραφε σε επιστολή του: «Αυτοί που κατάργησαν τα Αρχαία, πάλι θα τα ξαναφέρουν».

Οι προφητείες του Άγιου Κοσμά περιγράφουν γεγονότα που ακόμη δεν έχουν συμβεί και αναμένονται στο άμεσο μέλλον ως εξής: 
Οι Τούρκοι θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν πάλι μέχρι τα Εξαμήλια. Έπειτα θα τους κυνηγήσετε μέχρι την Κόκκινη Μηλιά (στα βάθη της Ασίας).
Πρώτα θα διαμελιστεί η Αυστρία (Αυστρο-ουγγαρία λεγόταν στην εποχή του Κοσμά η περιοχή της Γιουγκοσλαβίας) και έπειτα η Τουρκία. Προβλέπεται μετά τα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας να δημιουργηθούν προβλήματα και στην Τουρκία. Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο (Ρώσοι) στα Ελληνικά ύδατα τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης. Στην Πόλη θα χυθεί τόσο αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλεύσει. 
Η προφητεία που αφορά έναν πόλεμο γύρω από την Κωνσταντινούπολη συνδυάζεται και με άλλες προφητείες που έχουν γραφεί κατά τη Βυζαντινή περίοδο. Έτσι έχουμε την προφητεία του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού που λέει ότι «το ξανθόν έθνος του οποίου το όνομα αρχίζει από το γράμμα "Ρ" θα εισέλθει στην Κωνσταντινούπολη και θα εκδιώξει τους Τούρκους». Άλλη μία προφητεία του "ανωνύμου" γέροντα όπως λέγεται (το 1053 μ.Χ.), περιγράφει μία σειρά παραπλήσιων γεγονότων: Νίκη ορθοδόξων λαών και γενική σφαγή αγαρηνών (Μουσουλμάνων). Ανησυχία Κόσμου. Γενική απελπισία επί της γης. Μάχη επτά κρατών στην Κωνσταντινούπολη. Τρία ημερόνυχτα σφαγή. Νίκη του μεγαλυτέρου κράτους κατά των έξι κρατών. Συμμαχία έξι κρατών κατά εβδόμου κράτους Ρωσίας και τρία ημερόνυχτα σφαγή. Παύση πολέμου και παράδοση της Πόλης στους Έλληνες. 


Mαρτυρία κ. Μαυροκέφαλου Ανέστη περί Γέροντος Παϊσίου

Κάποτε, είχα πάει στον Γέροντα με ένα φίλο μου κι εκεί συναντήσαμε μια παρέα από πέντε παιδιά.
Τότε ρώτησα τον Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία . ¨Γέροντα ¨, του λέω ¨ απ’ την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;¨.

Μου απαντά : ¨Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί: ¨ψωμάκ騻.

Μετά ρωτάω: ¨Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο; ¨

¨Όταν, λέει , θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί.

¨ Λέω: ¨Και ποια κράτη θα συμμετέχουν ; ¨

¨Κοίταξε μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα Ελληνικά εδάφη. Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: «Δεν πάμε και εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;» Όλοι όμως θα κυνηγούν την μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο¨.

Σ’ αυτό το σημείο ρωτάω: ¨Εμείς τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο;

¨Όχι¨ λέει. ¨Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μην στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε
Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και θα μετανοήσουν. Για αυτό επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δεν θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται.
Και θα βαπτισθούν χριστιανοί πολλοί Τούρκοι.
Τότε, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Γλίτσμπουργκ θα συμβάλλει, ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής ο τέως, είναι καλός¨.

¨Γέροντα¨ τον ρωτάω μετά, ¨την Πόλη θα την δώσουν σε μας; ¨

¨Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό. Αυτά που σου λέω μην τα πεις σε κανέναν. Θα σε βγάλουν τρελό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις¨

Αυτή η συζήτηση με τον Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στο στρατό.

Άλλη φορά, ο Γέροντας είπε: ¨Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική¨. Γνώρισα και τρεις αξιωματικούς που είχαν πάει στον Γέροντα. Από τους τρείς αξιωματικούς ο ένας έλεγε:

¨Σε μένα ο Γέροντας είπε πως θα είμαι διοικητής στρατιωτικού τμήματος στην Πόλη. Στους άλλους δεν ανέφερε τίποτε¨. Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στον Γέροντα. Ένας απ’ αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης. Σε μια στιγμή, γυρίζει ο Γέροντας, τον δείχνει με το δάκτυλο αυτό, σημειωτέον, πήγαινε στον γέροντα για πρώτη φορά και του λέει: ¨Εσύ, σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί απ’ την αρχή¨. Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους. Το παιδί, τότε, ήταν φοιτητής.
Μετά, ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει: ¨Κι εσύ, Ανέστη, θα πας στην Πόλη.
Κι εσείς οι δύο – έδειξε εμένα και τον φίλο μου – θα πάτε στην Πόλη, αλλά για άλλο σκοπό ¨. Δεν μου το φανέρωσε τον σκοπό. Μετά απ’ αυτό μου μπήκε η επιθυμία να μάθω τουρκικά.
Μια άλλη φορά που είχα πάει στο κελί του Γέροντα έτυχε, να είναι μέσα ένας νέος πρώην μουσουλμάνος από την Θράκη. Τον πιάνω και του λέω:

¨Εσύ πως συνέβη και ήλθες εδώ, στον Γέροντα; ¨ Σταύρο τον έλεγαν.¨

Άσε¨ λέει ¨κάτσε να σου πω. Ο Γέροντας μας έκανε ένα πολύ μεγάλο θαύμα και πίστεψε όλη η οικογένεια μου. Μετά ήλθε στο χωριό και φρόντισε να βαπτισθούμε¨. Και σε άλλη επίσκεψη μας στην Παναγούδα, ήταν παρόν και ο μουσουλμάνος που βαφτίστηκε Σταύρος. Τότε πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα, πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη. Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα, λέει ο κύριος Σταύρος:

¨Γέροντα, να κρατήσω ένα σακί αλεύρι για να μπορέσω να αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά; ¨

¨Όχι ¨, του λέει ¨μην παίρνεις, γιατί ο γείτονας σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει ! ¨

Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιος θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας. Εκείνος φυσικά θα ζει στο χωριό. Τώρα εμείς που ζούμε στις πόλεις θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Γι’ αυτό, άλλη φορά, ο Γέροντας έλεγε: ¨Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει».


Παπατζήμας Αθανάσιος: Το καλοκαίρι του 1992 ρωτήσαμε το Γέροντα Παίσιο:
«Γέροντα, τι επιπτώσεις θα έχει η ΕΟΚ για την Ελλάδα»;
«Κοιτάξτε παιδιά», απήντησε ο Γέροντας. «Στην Αμερική πήγαν άνθρωποι από διάφορα
μέρη. Κουβάλησε ο καθένας το κουρέλι του και έτσι έγινε εκεί μία κουρελού. Στην ΕΟΚ,
όμως, οι χώρες που μπαίνουν είναι έτοιμα χαλιά. Τα χαλιά, όσο και να τα ενώσεις, το ένα
πάει από δω και το άλλο απ’ εκεί. Έτσι, μη φοβάστε για δυσμενείς συνέπειες από την ΕΟΚ.
Δεν πρόκειται ποτέ οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν πλήρως, ώστε να μας βλάψουν». (σελ. 280)



Γέροντα , για ποιο λόγο βάζουν με τον γραμμωτό κώδικα το 666, πού αναφέρει η Αγία Γραφή, και παρά τις διαμαρτυρίες δεν θέλουν την αλλαγή του;
-               Στην Παλαιά Διαθήκη, επί Σολομώντος, η Εθνική Εβραϊκή φορολογία για τα υποτελή έθνη ήταν 666 τάλαντα χρυσού ( Β΄ Παραλειπομένων, κεφ. Θ΄ 13 και Γ ΄ Βασιλ. Ι ΄ 14 , γραμμένα εδώ και 3.000 χρόνια). Ο αριθμός λοιπόν δεν είναι τυχαίος, είναι ιερός για τους Εβραίους και τον επαναφέρουν σήμερα πλαγίως, για να υποτάξουν οικονομικά τα άλλα έθνη …


Σχετικά με την Τηλεόραση έλεγε :
Η τηλεόραση κάνει μεγάλο κακό, να μη την παρακολουθείτε. Τις ειδήσεις να τις μαθαίνετε από το ραδιόφωνο.


- Λένε, Γέροντα, ότι θα αντικαταστήσουν το ελληνικό αλφάβητο με το λατινικό.
- Ασ' τα, δεν θα σταθούν αυτά, δεν θα σταθούν. Ευτυχώς που ο Θεός και από το στραβό και από το κακό βγάζει καλό, αλλιώς θα ήμασταν χαμένοι. Δεν χάθηκε η Παράδοση, η γλώσσα τότε που τα είχαν όλα σε χειρόγραφα και δεν υπήρχαν ούτε φωτοτυπικά ούτε τίποτε και θα χαθεί τώρα που βγήκαν τόσα μέσα; Όχι, δεν πρόκειται να χαθεί, ό,τι και να κάνουν οι άνθρωποι. Βλέπετε και οι Ρώσοι πρόσφυγες πως κράτησαν τα έθιμά τους; Αυτό που τους βοήθησε ήταν που ήξεραν την ποντιακή γλώσσα. Κράτησαν έτσι την Παράδοση μέσα τους. Αλλά, παρ' όλο που τους δόθηκε λίγη ελευθερία, έφυγαν από την Ρωσία, για να βρουν ελευθερία, γιατί και πάλι ήταν σαν ένα πουλάκι που το έβγαλαν από το κλουβί και το άφησαν μέσα στο δωμάτιο ελεύθερο. Δεν θα στενοχωριόταν και εκεί; Φαντασθείτε πως ήταν πριν οι καημένοι!
Είναι και μερικοί που πάνε να κάνουν μια νέα γλώσσα. Η ελληνική όμως γλώσσα έχει «γλώσσα» από τις πύρινες Γλώσσες της Πεντηκοστής! Το δόγμα της πίστεώς μας καμιά γλώσσα δεν μπορεί να το αποδώσει. Γι' αυτό οικονόμησε ο Θεός και η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη μεταφράσθηκαν από τους Εβδομήκοντα στην ελληνική γλώσσα και το Ευαγγέλιο γράφτηκε στην ελληνική γλώσσα. Αν δεν ξέρη Αρχαία Ελληνικά κανείς και ασχολείται με το δόγμα, μπορεί να πλανηθεί. Και εμείς καταργήσαμε τα Αρχαία από τα σχολεία! Μετά από λίγο θα έρχονται Γερμανοί να διδάσκουν Αρχαία στα δικά μας Πανεπιστήμια. Τότε θα καταλάβουν οι δικοί μας την αξία που έχουν τα Αρχαία Ελληνικά, αφού πρώτα γίνουν ρεζίλι, και θα πουν: «Για δες η Εκκλησία που κρατούσε τα Αρχαία»!


Γέροντα, θα μπορούν να επιβάλλουν με την βία το σφράγισμα;
Μέχρι εκεί η … ¨ευγένεια τους¨ δεν θα φτάσει! Θα είναι ευγενείς, γιατί θα είναι Ευρωπαίοι. Θα δείξουν ανωτερότητα. Δεν θα βασανίζουν τους ανθρώπους, αλλά δεν θα μπορεί να ζήση ο άνθρωπος αν δεν έχει το σφράγισμα. Θα λένε: "Χωρίς το σφράγισμα ταλαιπωρείσθε! Αν το δεχόσασταν, δεν θα δυσκολευόσασταν". Ούτε χρυσά νομίσματα ούτε δολάρια, αν έχεις, θα μπορείς να τα χρησιμοποιείς. Ύπουλος τρόπος εισαγωγής του σφραγίσματος. Σιγά- σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το "φακέλωμα", θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: "Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε, τα χρήματα θα καταργηθούν". Θα δίνη κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζει, και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα. Όποιος δεν θα έχει κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλάει ούτε να αγοράζει. Από το άλλο μέρος θα αρχίζουν να διαφημίζουν "το τέλειο σύστημα", το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ με το 666 στο χέρι ή στο μέτωπο, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά. Συγχρόνως στην τηλεόραση θα δείχνουν ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε και του πήρε τα χρήματα από την Τράπεζα και θα λένε συνέχεια: "Πιο σίγουρο είναι το σφράγισμα είναι το τελειότερο σύστημα. Ούτε το κεφάλι μπορεί να πάρει ο άλλος ούτε το χέρι, ούτε το σφράγισμα βλέπει". Γι’ αυτό τώρα αφήνουν τους ληστές και τους κακοποιούς να οργώνουν. Δεκαπέντε Κελιά λήστεψαν εκεί γύρω στις Καρυές. Έναν τον σκότωσαν, για να τον ληστέψουν. Έτσι θα βρει τότε ευκαιρία ο καθένας να καταπατήσει και να πάρει ότι θέλει. Ας πούμε, αν θέλει να καταπατήσει ένα χωράφι, θα πη ότι ήταν δήθεν του παππού του ή ότι το είχε νοικιάσει κάποτε για βοσκοτόπι, οπότε άντε να βρεις άκρη. Θα πουν μετά οι αρμόδιοι: "Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε ο έλεγχος μόνο με το κομπιούτερ μπορεί να γίνει", και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα. Θα χτυπά μετά στο κομπιούτερ, θα βλέπει αν είσαι σφραγισμένος, για να σε εξυπηρετήσει ή όχι. Για τριάμισι χρόνια θα είναι δύσκολα και θα την πληρώσουν μερικοί που δε θα συμφωνήσουν με αυτό το σύστημα. Γι αυτούς όλο και κάποια αιτία θα βρίσκουν και θα τους κλείνουν στη φυλακή. Μετά έναν χρόνο θα τους πηγαίνουν σε άλλη πόλη για ανακρίσεις, για να περάσουν από άλλο δικαστήριο, από την μία πόλη στην άλλη. Ύστερα θα πουν: "Μας συγχωρείς, είσαι αθώος. Αν ήσουν σφραγισμένος, θα το ελέγχαμε σε ένα λεπτό. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο".
Γι αυτό, αν φροντίσει κανείς να ζει από τώρα απλά, λιτά, θα μπορεί να καλλιεργήσει λίγο σιτάρι, πατάτες. Να βάλει λίγα ελαιόδεντρα, και τότε με κανένα ζώο, καμία κατσίκα, λίγες κότες θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της οικογένειας του. Γιατί και προμήθειες να κάνεις, δεν ωφελεί πολύ, αφού και τρόφιμα δεν κρατούν, χαλούν γρήγορα. Φυσικά, το στρίμωγμα θα διαρκέσει λίγο, τρία με τριάμισι χρόνια! Θα συντομευτούν οι ημέρες για τους εκλεκτούς. Δεν θα καταλάβουν πότε θα περάσουν. Ο Θεός δεν θα αφήσει αβοήθητο τον άνθρωπο.

Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβει ο Χριστός;
Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρής διάσκειας κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσμα Του. Δεν θα αφήσει το πλάσμα του ο Χριστός! Θα παρουσιαστή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει μια πνευματική γαλήνη σε όλη την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λέει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό και θα το βγάλει σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Έτσι θα κηρυχτεί σιγά σιγά το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και μετά ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής να κρίνει τον κόσμο. Άλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήσει το πλάσμα Του.
Η Εγνατία οδός
Ρώτησαν τον γέροντα «πότε θα μπουν οι Ρώσοι στην Τουρκία » και απάντησε ο γέροντας : «Όταν πάρουν οι Ρώσοι την Πόλη, το ΝΑΤΟ θα αντιδράσει και θα προσπαθήσει από την Αδριατική να στείλει στρατό στο Βόσπορο. Και είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να μην τους δείχνετε τον δρόμο για να πάνε. Ο δρόμος θα είναι η Εγνατία οδός. Πρώτα θα κάνουν τον δρόμο και μετά θα γίνουν όλα » (έγινε ο δρόμος).
Ο εκ πενίας βασιλεύς.
Ρωτούσαν τον γέροντα: «Τελικά, Κωνσταντίνος ή Ιωάννης θα την πάρει την Πόλη;». Και το ρωτούσαν αυτό, επειδή μια προφητεία λέει ότι ο εκ πενίας βασιλεύς θα λέγεται Ιωάννης, ενώ άλλη λέει ότι την Πόλη Κωνσταντίνος την παρέδωσε, Κωνσταντίνος θα την πάρει. Ο γέροντας τότε χαμογελώντας έλεγε: «Είστε ανυπόμονοι. Θα τα δείτε με τα μάτια σας. Τα κράτη έχουν και πρωθυπουργούς και στρατηγούς, όχι μόνο βασιλιάδες».
Οι Ρώσοι θα έχουν συμμάχους ;
Ρωτούσαν τον γέροντα αν οι Ρώσοι θα έχουν συμμάχους ή θα πολεμήσουν την Δύση μόνοι τους κι έλεγε ο γέροντας: «Βέβαια και θα έχουν. Τώρα δεν φαίνονται, αλλά σύντομα θα τους δουν όλοι και θα είναι τόσοι όσοι οι κόκκοι της άμμου (Κινέζοι)» .
Τι έλεγε για τις κάρτες:
''Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ' αυτές. Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε μια κάρτα (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ) αυτό θα είναι το σφράγισμα, να μην το πάρετε''.
Ένας άλλος προορατικός Γέροντας έδωσε την ακόλουθη προφητεία:
«Ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος θ΄ αρχίσει στις 10/10»
Τό είπε ετσι ακριβώς όπως το γράφω,  " 10/10 "  δεν διευκρίνισε αν θα είναι 10/10/ΧΧΧΧ ή ΧΧ/10/10.
Επειδή όμως η ΧΧ/10/10 παρήλθε το πιθανότερο είναι το 10/10/ΧΧΧΧ


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ: Ευχαριστώ τον φίλο Ν.Ο. για την προώθηση του παραπάνω κειμένου με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το σενάριο, που αλίευσε φίλος από το διαδίκτυο,  κατά την κρίση σας, όπως γράφει και ο αρχικός συντάκτης του e-mail, αλλά τις προφητείες ας μην τις αγνοήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης