Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα: Έως 40% αυξήσεις στη ΔΕΗ

Bookmark and Share
Με τα ΜΜΕ να λένε ότι η πώληση μονάδων της ΔΕΗ θα αυξήσει τον ανταγωνισμό... και η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί μέχρι και 40%!!! Αυτό μόνο οι Έλληνες νταβατζήδες θα μπορούσαν να μας το πλασάρουν! Αύξηση του ανταγωνισμού που επιφέρει και αύξηση στις τιμές!!! Και μην ξεχνάμε ότι από 1.1.2011 το ρεύμα πάει από το 11% ΦΠΑ στο 23% ή όσο θα είναι τότε μιας και επίκειται νέο μίνι γαμ...σι... μνημόνιο ήθελα να πω, το φθινόπωρο.
Διαβάστε και την ανακοίνωση του Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιαννάκη, αναφορικά με την ανυπαρξία της Κυβέρνησης της οποίας ο ένας Υπουργός λέει ότι δεν θα πουληθούν μονάδες της ΔΕΗ και ο άλλος λέει ότι θα πουληθούν:

«Καθημερινά, αποδεικνύεται η ορθότητα της επιλογής της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό. Προφανώς οι υποστηρικτές του ή δεν ήξεραν τι ψήφιζαν ή υπερεκτίμησαν τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες.
Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και τη σημασία μιας απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η απελευθέρωση και η διεύρυνση του ανταγωνισμού όμως, δεν ισοδυναμούν με τον κατατεμαχισμό και την απαξίωση της ΔΕΗ.
Αν η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας συνεπάγεται μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, όπως το σύνολο των ΜΜΕ υποστηρίζει, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις επιλογές της πολιτείας γιατί οι συνέπειες στο σύνολο της οικονομίας θα είναι καταστροφικές .
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δέκα μήνες τώρα, δεν έχει πράξει τίποτα για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η διαδικασία για την εκμίσθωση των κοιτασμάτων λιγνίτη όπως αυτό της Βεύης, ακόμα σήμερα, καθυστερεί.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν μπορεί να κατευνάσει, αλλά αντίθετα με τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες της τροφοδοτεί τις απαιτήσεις της Τρόικας.
Δεν μπορεί λίγα εικοσιτετράωρα πριν η Υπουργός ΠΕΚΑ να δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχεται πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών να φέρεται ως έτοιμος να συμφωνήσει με την Τρόικα προς μια τέτοια προοπτική.
Είναι προφανές ότι η ίδια κυβέρνηση δεν μπορεί να εμφανίζεται με δύο απόψεις. Άλλωστε, όποιος δεν είναι έτοιμος να υπερασπιστεί το κοινωνικό συμφέρον, ας το δηλώσει. Διαφορετικά, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Επειδή οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα δεσμεύσουν την ενεργειακή στρατηγική της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, πρέπει άμεσα να ενημερωθούν υπεύθυνα τα πολιτικά κόμματα».

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης