Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«Οι Κούρδοι θα κάνουν τη ζωή σας κόλαση!»

Bookmark and Share



«Οι Κούρδοι θα κάνουν τη ζωή σας κόλαση!»
Ο βουλευτής του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Νεζίρ Καραμπάς (Nezir Karabaş), σε ομιλία που έκανε σε ανοικτή εκδήλωση στο Ντιγιαρμπακίρ, εκτόξευσε ανοιχτές απειλές εναντίον της Τουρκίας και των Τούρκων.

Το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας διοργάνωσε ανοικτή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Ντιγιαρμπακίρ, ζητώντας να σταματήσουν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων ανταρτών, να σταματήσει η αναθεώρηση του συντάγματος υπό αυτή τη μορφή, και να καταδικαστεί ο απαγχονισμός των πέντε Κούρδων ανταρτών του PJAK, που έγινε πρόσφατα από τις ιρανικές αρχές.
Στην ανοικτή συγκέντρωση, που έγινε μπροστά από το κτίριο την νομαρχιακής οργάνωσης του BDP, συμμετείχαν είκοσι χιλιάδες άτομα, στα οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της νομαρχιακής
Νιγιάντ Γιαρούκ (Nijad Yaruk), ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής:«Αντί να αγκαλιάζουν τα φέρετρα, εμείς θέλουμε οι μανάδες να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους. Για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, πρώτα θα πρέπει να σταματήσουν οι επιχειρήσεις και να αποκαλυφθούν εκείνοι που επιδιώκουν τον εθνοφυλετικό πόλεμο. Αυτός ο βρώμικος πόλεμος προκαλεί πόνο και θλίψη και στους Τούρκους και στους Κούρδους. Πάντως εκείνοι που επιδιώκουν τον πόλεμο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι σημερινοί Κούρδοι δεν είναι εκείνοι που ήξεραν. Είναι πολύ κοντά εκείνες οι μέρες που θα γονατίσετε και θα προσκυνήσετε μπροστά σε εκείνο το λαό που εσείς προσπαθήσατε να τον κάνετε να γονατίσει και να σας προσκυνήσει».
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο βουλευτής BDP του νομού Μπίτλις,
Νεζίρ Καραμπάς (Nezir Karabaş), ό οποίος είπε τα εξής:«Ποιες ήταν οι απαιτήσεις του Κουρδικού λαού, ποιες ήταν οι υποσχέσεις που έδωσε ο η κυβέρνηση του ΑΚΡ στον Κουρδικό λαό; Μας είπαν τα εξής:
‘Θα λύσουμε τα προβλήματα των Κούρδων, θα ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των Κούρδων, θα σταματήσουμε τις επιχειρήσεις του στρατού, δεν θα επιτρέπουμε να χύνονται άλλο τα δάκρυα των μανάδων, θα φέρουμε την δημοκρατία, θα αλλάξουμε το φασιστικό σύνταγμα της Χούντας του Εβρέν, θα επιλύσουμε τα προβλήματα πολιτικής έκφρασης και δημοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι Κούρδοι.
Μας είπαν ότι θα απελευθερώσουν τα παιδιά που συνελήφθησαν και αιχμαλωτίστηκαν για να καμφθεί η αγωνιστική βούληση του κουρδικού λαού, ότι θα ανοίξουν το δρόμο για την ελεύθερη χρήση της κουρδικής γλώσσας, την ελεύθερη πολιτιστική και πολιτική έκφραση των Κούρδων.
Σήμερα γιατί είμαστε στους δρόμους;
Γιατί είστε εσείς στους δρόμους και τις πλατείες;
Γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη ένας βρώμικος πόλεμος πολύ χειρότερος από αυτόν του παρελθόντος. Ένας πόλεμος που διεξάγεται με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Δύσης.


Αν συνεχίσετε αυτήν την πολιτική, αν συνεχίσετε αυτόν τον πόλεμο, σας διαβεβαιώνω και σας υπόσχομαι ότι εμείς οι Κούρδοι, αυτός ο λαός που του αρνήθηκαν την ύπαρξή του επί 90 χρόνια, που πλήρωσε μεγάλο τίμημα και δεν έσκυψε το κεφάλι αυτά τα τριάντα χρόνια που συνεχίζεται ο πόλεμος εναντίον μας, σας ορκίζομαι ότι αυτός ο λαός, ο κουρδικός λαός θα κάνει τη ζωή σας κόλαση.

Ο κουρδικός λαός θα επηρεάσει τη ζωή σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Η αντίδραση του κουρδικού λαού, που μάχεται ηρωικά επί δεκαετίες, δεν θα περιοριστεί στη δράση των ανταρτών. Εκατομμύρια Κούρδοι θα σταματήσουν τη ζωή στις πόλεις, τις λεωφόρους και τους δρόμους».
Πηγή: Χαμπέρτουρκ

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης