Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Άρχισαν τα όργανα για τα Δωδεκάνησα

Bookmark and Share

Quantcast

Ο λόγος για την έκθεση του Ελβετού βουλευτή Αndreas Gross (επισκέφθηκε προ ημερών τα Δωδεκάνησα), αλλά και άλλων 16 βουλευτών, με θέμα την κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω, για την οποία είχαμε γράψει στον «ΕΚ» (ενημερώνοντάς σας και για την εμπλοκή Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων βουλευτών).

Η πρόταση ψηφίσματος λοιπόν, η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υιοθετεί την αστήρικτη άποψη ότι η «η τουρκική μειονότητα σε Κω και Ρόδο διέπεται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923».
Πρόκειται ουσιαστικά για μια τουλάχιστον αστεία απόπειρα συμψηφισμού με τα θέματα της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους τούρκους στο πέρασμα των χρόνων. Σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου είχε πει ότι «ο Ελβετός Βουλευτής, μέσα από τις επαφές του, έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει σειρά ήδη αναληφθέντων μέτρων της Ελληνικής Πολιτείας, τα οποία αντανακλούν την ως άνω πολιτική βούληση διατήρησης κλίματος ειρηνικής συμβίωσης και σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού. Αυτή αποτυπώνεται σε διάφορα επίπεδα και μορφές, όπως ενδεικτικά αναφέρονται η ανακαίνιση και ανάδειξη μνημείων και τεμενών της οθωμανικής περιόδου στην Ρόδο και την Κω, αλλά και η συμπερίληψη των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας στους σχεδιασμούς για την εκεί δημόσια εκπαίδευση, ως επίσης και η συμμετοχή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών δρώμενων σε αυτή».

ΠΗΓΗ

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης