Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Θράκη και η κατάντια των «ελληνικών» κομμάτων

     Κάποιες πικρές διαπιστώσεις – με αφορμή τις επικείμενες εκλογές – για τη δράση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των μηχανισμών του, τη χρόνια και συνεχώς κλιμακούμενη πορεία αφελληνισμού της Θράκης και κυρίως βέβαια τις εγκληματικές ευθύνες που φέρουν γι’ αυτήν την εξέλιξη τα (αυτοφερόμενα και ως ελληνικά) κόμματα των ραγιάδων και των ψηφοτσομπάνηδων…
     Την παρακείμενη αφίσα τη βρήκαμε να διακινείται στο δίκτυο μεταξύ τουρκόψυχων της ελληνικής Θράκης. Η μετάφραση είναι: «Η Ξάνθη μπορεί να εκλέξει δύο Τούρκους βουλευτές. Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Χασάν Εφέντη στο ΚΚΕ είναι επικεφαλής της λίστας τους. Μπορούμε και τους δύο να τους στείλουμε στην βουλή, μοιράζοντας τις ψήφους μας. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Η Ξάνθη στέλνει στην βουλή δύο Τούρκους υποψηφίους».
     Δηλαδή μετά από την Ροδόπη, όπου είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην υπάρχει κανένας χριστιανός βουλευτής, παρουσιάζεται και στην Ξάνθη η προοπτική να έχει δύο από τους τρεις της βουλευτές Τούρκους. Και δεν γράφω μουσουλμάνους, διότι έτσι αυτοπροσδιορίζονται οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι. Αν έβγαινε ο Ιρφάν Μεχμεταλή, που ήταν υποψήφιος με τον Καμμένο, τότε θα μιλούσαμε για Έλληνα Πομάκο. Τώρα μιλάμε για Τούρκους.
     Φτάνουμε δηλαδή στο σημείο να είναι πολύ πιθανό οι 5 στους 6 βουλευτές των νομών Ροδόπης-Ξάνθης να είναι Τούρκοι. Τα κόμματα είναι προφανές πως κοιτάνε πρώτα το δικό τους κομματικό συμφέρον και λιγότερο το εθνικό.
     Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του   υποψήφιου με το ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος αφού έμαθε πως είναι δεύτερος – πίσω από τον πράκτορα των τουρκικών συμφερόντων – στην λίστα του κόμματος του στον νομό Ροδόπης, μεταξύ άλλων δήλωσε πως «εκείνο που έχει σήμερα σημασία είναι να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ και στη Ροδόπη και σε όλη την Ελλάδα». Ας του πει κάποιος πως αν εκείνος δεν έχει πρόβλημα να είναι ο ¨νεροκουβαλητής¨ του κυρίου Χατζηοσμάν, αρκετοί άλλοι -πολλοί ελπίζουμε – έχουν. Ευχόμαστε ολόψυχα μια τραγική αποτυχία στην λίστα του ΠΑΣΟΚ, στον σχηματισμό της οποίας θεωρούμε πως μεγάλη είναι η ευθύνη της τοπικής κομματικής οργάνωσης του κόμματος. Διότι όλοι αυτοί χρόνια τώρα, πήραν τον Χατζηοσμάν από υπαρχηγό του DEB, τον έκαναν αντινομάρχη (γιατί τους συνέφερε κομματικά) και μετά και βουλευτή. Αδιαφορούσαν πλήρως για τις συχνές επισκέψεις του στο Προξενείο, για τις επαφές του με αλυτρωτικούς συλλόγους του εξωτερικού και για την απόλυτη ευθυγράμμιση του με το ΥΠΕΞ της Τουρκίας. Τότε αυτά δεν τους ενοχλούσαν, διότι χάρη στις ψήφους που τους έφερνε, νέμονταν και την εξουσία. Τώρα λοιπόν να τον έχουν και να τον χαίρονται!
     O Αχμέτ Χατζηοσμάν ακολουθεί σταθερά εθνική τουρκική πολιτική. Δηλώνει σταθερά και αταλάντευτα την τουρκική εθνική καταγωγή του, έχει πολύ καλές σχέσεις με το Προξενείο, αναγνωρίζει τους ψευδομουφτήδες και όχι τους νόμιμα διορισμένους μουφτήδες και τον υποστηρίζουν ξεκάθαρα και ονομαστικά τα ενισχυόμενα από το Προξενείο τουρκόφωνα ΜΜΕ (σ.σ. στη 2η φωτό σας τον δείχνουμε – για άλλη μία φορά – στην τόσο χαρακτηριστική…θητεία του ως ορντινάντσας του Τούρκου πρεσβευτή Κερίμ Ουράς, κατά την προ ολίγων μηνών επίσκεψή του στην Κομοτηνή).
     Είναι φανερό πως εδώ υπάρχει σαφέστατο έλλειμμα ελληνικής εθνικής στρατηγικής. Και αν δεν το απαιτήσουμε εμείς οι Θρακιώτες να υπάρξει κάτι τέτοιο, δύσκολο να γίνει από το κέντρο. Ήδη τα γραφεία του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Θράκη πνέουν τα λοίσθια. Σε ποιόν να στραφείς; Σε αιρετούς που παρακαλάνε για μια προεκλογική φωτογραφία με τον πρόξενο; Σε δημάρχους που είναι συνέταιροι σε επιχειρήσεις στην Τουρκία ή φτάνουν να υπόσχονται σε μουσουλμανικό χωριό «θα πάρω την αστυνομία από το χωριό σας»; Σε νομάρχες που ξεδιάντροπα και ανθελληνικά κατεδίωκαν τις εθνικές δράσεις του πραγματικά μεγάλου Έλληνα Πρόδρομου Εμφιετζόγλου;
     Και αυτό την εποχή που το τουρκικό Προξενείο πιο δυνατό από ποτέ, κυριολεκτικά αλωνίζει. Στήνει τουρκόψυχους συλλόγους, ορίζει υποψηφίους βουλευτές που θα εκλεγούν, ενισχύει ποδοσφαιρικές ομάδες, πληρώνει ιμάμηδες, πληρώνει θεολόγους, πληρώνει εφημερίδες,  ενισχύει επιχειρηματίες, επισκευάζει τζαμιά, στήνει κόμματα, στήνει τούρκικα πανηγύρια,  φέρνει από την Τουρκία κάθε τόσο διάφορους για να πετύχει ομογενοποίηση, αγοράζει ραδιοσταθμούς, και ακούστε κι αυτό: Μάθαμε πως έχει μέσα στο Προξενείο και δύο δικηγόρους, οι οποίοι ασχολούνται με την εξουθένωση των «αντιπάλων». Δηλαδή αν κάποιος μουσουλμάνος δεν υπακούει στο Προξενείο, αυτοί ψάχνουν να δούνε πώς μπορούνε να τον πλήξουν. Π.χ. έχει κάποιο αυθαίρετο, έχει κάποια οφειλή, κάνει κάποια μαύρη δουλειά; Μετά λοιπόν βάζουν έναν τρίτο – όργανο του Προξενείου – να κάνει την απαραίτητη καταγγελία, έτσι ώστε ο έρμος ο μουσουλμάνος να πάρει το μήνυμα…Άλλωστε ποιός θα τον υπερασπιστεί; Η ανύπαρκτη Ελλάδα;
     Επαναλαμβάνουμε λοιπόν και πάλι πως εδώ υπάρχει ένα σαφέστατο έλλειμμα ελληνικής εθνικής στρατηγικής. Και το γεγονός πως φτάσαμε στο σημείο η Ροδόπη ενδεχομένως μετά από 15 μέρες να μην έχει ούτε έναν χριστιανό βουλευτή ή στο σημείο π.χ. να κάνει μεταθέσεις στρατιωτών ο Μάντατζη(!) δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αποτελεί αποτέλεσμα ενός χρόνιου και σταδιακού αφελληνισμού της ελληνικής Θράκης. Και συνεργοί σε αυτό είναι η Άγκυρα, η Αθήνα και αρκετοί…κωλοέλληνες της Θράκης.
     Ακούει κανείς;
                                                                                                                                                       
 Πηγή: Tourkikanea.gr
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης