Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πετρόφ: Αν η Αθήνα δεν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ θα διαλυθεί



Sigmalive/news 247
Όχι απλώς είπε... απίστευτα πράγματα ο κ. Πετρόφ, επιστήθιος φίλος του Σκοπιανού ηγέτη Νίκολα Γκρουέφσκι, αλλά προχώρησε και σε άκρως προκλητικές δηλώσεις εις βάρος των Ελλήνων.
Μιλώντας στο επονομαζόμενο "Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων", ο Τοντόρ Πετρόφείπε πως αν η Αθήνα δε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ άμεσα ως "Μακεδονία" θα ανοίξει το "κουτί της Πανδώρας" και η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει τα σημερινά σύνορά της καθώς θα διαλυθεί! Υποστήριξε παραπάνω ότι η λέξη "Έλληνας" δεν έχει να κάνει με το έθνος, καθώς δεν υπάρχει Ελληνική εθνικότητα.

"Η λέξη 'Έλληνας' είναι συνώνυμη του Χριστιανού", δηλώνει ο Πετρόφ."Όταν η Ελλάδα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, με όλες τις εθνικότητες που ζουν σε αυτή (όπως υποστηρίζει αυτή έρχεται σύντομα) η χώρα θα αλλάξει για πάντα. Τα εδάφη τους θα διαιρεθούν μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων", δηλώνει με βεβαιότητα.Ο Πετρόφ κάνει δε λόγο για τη "γενοκτονία" που υπέστησαν οι "Μακεδόνες" κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων η οποία μάλιστα συνεχίζεται και σήμερα.
"Η Αθήνα θα λογοδοτήσει γι' αυτό", αναφέρει.Ο πρόεδρος του αποκαλούμενου "Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου", δηλώνει ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή "είναι η καρδιά της Ελλάδας".
"Χωρίς το 'ναζιφασισμό' η Ελλάδα δε θα υπήρχε. Ο 'ναζιφασισμός' υποστηρίζεται διαρκώς από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Για το λόγο αυτό, η Αθήνα ζητεί την αλλαγή της ονομασίας μας. Αλλά καμία αλλαγή δεν θα σώσει την Ευρώπη ούτε την ψεύτικη Ελλάδα". Τέλος υποστήριξε πως οι Βρυξέλλες πληρώνουν την Αθήνα με 2 δισ. ευρώ ετησίως για να καταστρέφει "Μακεδονικά αρχαιολογικά ευρήματα" ή να τα κρύβουν σε μυστικές αποθήκες.

-Συνομιλίες ΠΓΔΜ με Deutsche Bank για δάνειο 75 εκατ. ευρώ
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Deutsche Bank για ένα δάνειο € 75 εκατ. (94 εκατ. δολ.), μειωμένο σε σχέση με ό, τι αρχικά προβλεπόταν.Οι διαπραγματεύσεις με την Deutsche Bank βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση, προσθέτοντας ότι θα αποφασίσει αργότερα σχετικά με πιθανό επιπλέον δανεισμό από την γερμανική τράπεζα.balkans.com  

-ΠΓΔΜ: Στο «εξωπραγματικό» 31,6% η ανεργία, στο α’ τρίμηνο
Στο 31,6% ανήλθε, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το ποσοστό της ανεργίας στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της γειτονικής χώρας, σημειώνοντας αύξηση 0,4%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011.Ο αριθμός των απασχολούμενων στην ΠΓΔΜ, στο τρίμηνο Ιανουάριος- Μάρτιος 2012, ήταν περίπου 643.000 και των ανέργων στις 297.000.Η Παγκόσμια Τράπεζα, σε πρόσφατη έκθεσή της για τις οικονομικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, εκτίμησε ότι το υψηλό ποσοστό ανεργίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την οικονομία της χώρας, ενώ σημείωσε ότι είναι και ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη. www.kathimerini.gr Πηγή: ΑΜΠΕ  
-Μειώθηκε το ΑΕΠ στην ΠΓΔΜ πηγή: www.real.gr

Mείωση κατά 1,4% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της ΠΓΔΜ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η μείωση αυτή του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο αντανακλά τις αρνητικές προοπτικές για την οικονομία της χώρας το τρέχον έτος, κάτι για το οποίο έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές ο επιχειρηματικός κόσμος της ΠΓΔΜ. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ προβλέπει ότι η ανάπτυξη στη χώρα για το 2012 θα ανέλθει στο 2,5%, ωστόσο τοπικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή θα είναι αρκετά μικρότερη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών οικονομικών οργανισμών, η αύξηση του ΑΕΠ στην ΠΓΔΜ για το 2012 θα κυμανθεί στο 1,5% με 2%. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης