Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ρωσική απόβαση στη Συρία.Η Μόσχα στέλνει πεζοναύτες και άρματα μάχης.Στο παιχνίδι Κίνα-Ιράν

Δύο ρωσικά πολεμικά πλοία είναι έτοιμα να πλεύσουν προς τη Συρία, μεταφέροντας μονάδες πεζοναυτών που θα έχουν επισήμως αποστολή να προστατεύσουν τους Ρώσους πολίτες που ζουν στη χώρα. Όμως επί της ουσίας η αποστολή αυτή δείχνει την αυξανόμενη ανησυχία της Μόσχας για το μέλλον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Ασαντ.

Την είδηση για την αποστολή των Ρώσων μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax .


Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι τα πλοία θα μεταφέρουν έναν απροσδιόριστο αριθμό πεζοναυτών για την προστασία των Ρώσων στη Συρία και την εκκένωσή τους από το Ταρτούς εάν είναι απαραίτητο.


Το Ιντερφάξ μετέδωσε ότι καθένα από τα πλοία μπορεί να μεταφέρει 150 πεζοναύτες και από 12 άρματα μάχης.


«Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», δήλωσε ο υποστράτηγος V. Gradusov σύμφωνα με το Ιντερφάξ, . "Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους και θα τους απομακρύνουμε από την ζώνη των συγκρούσεων, εάν είναι απαραίτητο».

Τα τμήματα των πεζοναυτών θα έχουν και αεροπορική υποστήριξη.

Η Συρία είναι σύμμαχος της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, και αποτέλεσε ένα σημαντικό πελάτη της σοβιετικής και ρωσικής βιομηχανίας όπλων τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, αποκτώντας αεροσκάφη, μαχητικά ελικόπτερα, πυραύλους και τεθωρακισμένα οχήματα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.


Για άσκηση Ρωσίας-Κίνας-Ιράν στη Συρία λένε οι ισραηλινοί

Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debkafiles μεταδίδει ότι σύμφωνα με ιρανική πηγή προγραμματίζεται μεγάλη άσκηση Ρωσίας-Κίνας και Ιράν στη Μέση Ανατολή,στην οποία θα συμμετέχουν 90.000 άνδρες,400 αεροσκάφη και 900 άρματα μάχης!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Κίνα έχει ζητήσει ήδη από την Αίγυπτο να περάσουν από το Σουέζ 12 πλοία της που θα πλεύσουν στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης