Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μετωπική Μπεγλίτη με απόστρατους ΑΝΕΑΕΔ: "Επικίνδυνες οι θέσεις της"!



“Πυρ κατά βούληση”, εναντίον της ΑΝΕΑΕΔ, από τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη. Από το βήμα της Βουλής, ο κ.Μπεγλίτης αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε η ΑΝΕΑΕΔ, στον πρωθυπουργό,στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον ΥΕΘΑ. Χαρακτήρισε επικίνδυνες τις εκκλήσεις προς τα εν ενεργεία στελέχη να είναι σε ετοιμότητα για την προστασία των θεσμών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων που κινδυνεύουν από την κυβερνητική πολιτική.     (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ)

Ο κ.Μπεγλίτης “χρέωσε” στην ΑΝΕΑΕΔ σχέσεις με την αντιπολίτευση και ειδικά την αξιωματική και υπονόησε ότι καθοδηγείται . Γι΄ αυτό κι έκανε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά στη ΝΔ να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με τις Ενώσεις Αποστράτων. Απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε ότι πρέπει να σταματήσει να θεωρεί τις ΕΔ προνομιακό της χώρο.


«Είναι ανάγκη εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρώ και διαπιστώνω ότι υπάρχει ανάμεσα στο σύνολο των ενώσεων των απόστρατων αξιωματικών μια κινητικότητα στο όνομα υπεράσπισης κάποιων συντεχνιακών διεκδικήσεων. Μια από αυτές τις ενώσεις αποστράτων αγκαλιάζεται από μια μερίδα κομμάτων. Πρέπει να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης ιδιαίτερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αποστράτους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μπεγλίτης.

    

 

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «η έκκληση των ενώσεων αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση και υπηρεσιακή ετοιμότητα για να αποκρούσουν την κυβέρνηση, είναι επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί».

    

 

«Κάνω έκκληση ιδιαίτερα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως ιστορικά προνομιακό της χώρο. Δεν έχουν αυτή την ανάγκη. Πρέπει να αποστασιοποιηθούν από αυτό το χώρο. Το λέω με δημοκρατικό ενδιαφέρον όχι ως πολιτικός προϊστάμενος αλλά με την αγωνία ενός δημοκρατικού πολίτη γιατί στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρούν συντεχνιακά παιχνίδια και κορπορατικοί λόγοι. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλουμε για τη κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

    

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης αντέδρασε άμεσα τονίζοντας χαρακτηριστικά:

    

   

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε μια σημαντική καταγγελία. Είπε ότι η ΝΔ δια των ενώσεων των αποστράτων υποσκάπτει το κλίμα ομαλότητας στις ένοπλες δυνάμεις προτρέποντας τα στελέχη να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης,. Γίνεται σε μια στιγμή που Έλληνες επιτελείς εκτιμούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει επεισόδιο με την Τουρκία μεγαλύτερων διαστάσεων από αυτό με τα Ίμια». 

    

   

«Να είναι πιο προσεκτικός σε τόσο εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα» τον κάλεσε ο κ Μπεγλίτης προτρέποντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ να διαβάσει τα πρακτικά, καθώς η έκκληση του απευθυνόταν σε όλους προκειμένου να είναι προσεκτικοί με τους αποστράτους και τις ενώσεις τους. 

    

   
«Δεν είπα αυτό που υπονοήσατε, επέμεινε ο υπουργός και τον κάλεσε να μην λειτουργεί με τρόπο προβοκατόρικο.



Τα όσα είπε ο κ.Μπεγλίτης είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσουν ανταπάντηση της ΑΝΕΑΕΔ, για την οποία η κατηγορία περί κομματικών καθοδηγήσεων σημαίνει …αιτία πολέμου. Το αλίευσα ΕΔΩ http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6466
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης