Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Κοινό συνδικαλιστικό μέτωπο για την προστασία των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους συγκροτούν οι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Bookmark and Share

 

Η «Ανεξάρτητη Ενωση Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων» (ΑΝΕΑΕΔ) ιδρύθηκε τις προηγούμενες ημέρες και, σύμφωνα με το καταστατικό της, στοχεύει στην κατοχύρωση και προστασία των κεκτημένων εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που παρείχε ο νόμος κατά τον χρόνο κατάταξης των μελών στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Η Ενωση διεκδικεί, επίσης, ενεργό συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και κάθε άλλου οργανισμού και συνεταιρισμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και πρόσβαση των μελών της σε επαγγέλματα για τα οποία κατέχουν τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική εμπειρία, αλλά υπάρχει απαγορευτικό νομικό καθεστώς.

Οπως τονίζεται στο καταστατικό της Ενωσης, «το πολύπλευρα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να μείνει ανενεργό και αναξιοποίητο, καθόσον συνταξιοδοτείται υποχρεωτικά σε παραγωγική ηλικία (50-52 χρόνων)».

Ι. Ηλιάδη / ΕΘΝΟΣ

 Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης