Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ...

 Είθε ο παρακάτω σύντομος, αλλά ωφέλιμος διάλογος μεταξύ του Αγιορείτη μοναχού και ενός προσκυνητή να προβληματίσει τα σημερινά ζευγάρια, που επικαλούνται ένα σωρό δικαιολογίες για να φέρουν ακόμα και ένα παιδί στον κόσμο...

- Γέροντα σήμερα πολλοί νέοι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά γιατί σκέφτονται σε τι είδος κόσμο θα φέρουν το παιδί τους. Μόλυνση από τα χημικά, από τα πυρηνικά, ζωή γεμάτη άγχος, άγρια κοινωνία, πόλεμοι, πείνα, σκοτωμοί, βιασμοί, αρπαγές, απαγωγές…

Αν είμαστε κιόλας στον καιρό του Αντίχριστου σκέφτομαι και εγώ μήπως δεν αξίζει κανείς να παντρεύεται και να κάνει παιδιά.


- Όχι, Θανάση δεν είναι έτσι! Οι χριστιανοί στον καιρό των διωγμών δεν παντρεύονταν; Και παντρεύονταν και παιδιά έκαναν! Είχαν την ελπίδα τους στηριγμένη στο Χριστό όχι στους ανθρώπους. Είναι ολιγοπιστία αυτός ο λογισμός.

Ο Θεός σε μια στιγμή μπορεί να τα διορθώσει όλα. Να σβήσει όλα τα στραβά. Κάνουν οι άνθρωποι σχέδια έχει και Θεός τα δικά Του.

Να ήξερες πόσες φορές τύλιξε ο διάβολος τη γη με την ουρά του για να την καταστρέψει. Δεν τον άφησε ο Θεός∙ του χαλάει τα σχέδια. Και το κακό που πάει να κάνει ο διάβολος, ο Θεός το αξιοποιεί και βγάζει μεγάλο καλό.

Μην ανησυχείς.

 
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης