Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι Επιθεωρητές Ελλάδος και οι υπάλληλοι της Τρόικας.

Γράφει ο Βησσαρίων Μπακόλας.
Παρατηρώ εδώ ,στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου που στεγάζομαι περιοδικά για αρκετά χρόνια για σοβαρούς οικογενειακούς ή αναγκαίους λόγους ,ότι το Σώμα των Επιθεωρητών αυτής της Χώρας έχει εξαιρετικά βαρύνουσα γνώμη στη διαμόρφωση και εφαρμογή της Εκπαιδευτικής Πολιτικής στη Μεγάλη Βρετανία.

Τον Σεπτέμβριο του 1982 ο κ.
Γιαμπαζολιάς στην Ελευθεροτυπία παρουσίασε τον...
Θεσμό του Επιθεωρητή ως κατάρα για το Εκπαιδευτικό Σύστημα της Ελλάδος και αμέσως τον επισκέφτηκα με ένα άρθρο μου ως απάντηση κράτησε και υποσχέθηκε να το δημοσιεύσει.

Ήταν η εποχή της Κατεδάφισης δοκιμασμένων θεσμών και εκείνο τον καιρό μόλις είχε -τελειώσει και η Νομοθετική διαδικασία για την Αντίσταση. Αιφνιδιαστικά την 12η Αυγούστου 1982 είχε ανακοινώσει ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου την κατάθεση Νομοσχεδίου για την Αντίσταση και αμέσως καταγγέλθηκε η μεθόδευση από τον τότε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Αβέρωφ.


Την 17η Αυγούστου διαμαρτυρόμενη η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση απεχώρησε από το Θερινό Τμήμα της Βουλής…Αυτό σημάδεψε τον Εκμαυλιστικό Εθνικό Αναπροσανατολισμό και είχαμε τις εκατοντάδες χιλιάδες μαϊμού Αντιστασιακούς,με βαθμούς,συντάξεις, προνόμια κ.λ.π.


Με την ίδια αιφνιδιαστική μέθοδο, την τελευταία μέρα του Θερινού Τμήματος της Βουλής ζητήθηκε επειγόντως η κατάργηση του Θεσμού του Επιθεωρητή με ψεύτικα και συκοφαντικά επιχειρήματα… Πρωταγωνιστής ο κ.Απόστολος Κακλαμάνης, που την 7η Δεκεμβρίου 1982 τηλεγραφικά περισσότεροι από 500 Επιθεωρητές και Γενικούς Επιθεωρητές έθεσε εκτός των καθηκόντων και στη δική του διάθεση. Απλές και σύντομες διαδικασίες Κατεδάφισης Δομών, Θεσμών και Διωγμών καταξιωμένων Στελεχών.


Στη Βουλή ο ίδιος και ο Εισηγητής Κοντοπόδης μεταξύ των άλλων βεβαίωναν ψευδώς την Βουλή ότι στην Αγγλία είχε καταργηθεί ο Θεσμός του Επιθεωρητή. Αυτό το ξήλωμα Δομών και Προσώπων πέρασε σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Ζωής με μεγάλη ευκολία με βασικό εργαλείο τον Εκμαυλισμό Συνειδήσεων. Από την Παιδεία άρχισε η Αποδόμηση και η Διαφθορά, διότι κανένα κράτος δεν μπορεί να σταθεί χωρίς κάποιο Ηθικό Σύστημα.


Αυτό το πρόβλημα Ηθικού Συστήματος απασχόλησε αμέσως το Σοβιετικό Κράτος από τα χρόνια της Επαναστάσεως του 1917 και ως Κοσμικό άθεο Κράτος εφτιαξε ένα μίγμα Ηθικών Κανόνων.

Από το 1982 στην Ελλάδα , την Ορθόδοξη Ελλάδα, ποιο Ηθικό Σύστημα διαχέεται στην Εκπαίδευση ,στηρίζει την Εκπαίδευση, διακινείται πολιτιστικά στην Κοινωνία, στα κόμματα κ.λ.π.;

Εδώ στην Βρετανία, ο προαναφερόμενος Αρχιεπιθεωρητής δηλώνει δημόσια Καθολικός,σε ένα Κράτος που Κυριαρχεί η Αγγλικανή Εκκλησία και σε μεγάλες Μεταρρυθμίσεις και Αλλαγές από την αρχή τονίζονται τα πλαίσια «Δημοκρατικό και Χριστιανικό Κράτος»


Εδώ έχουν φυλές και θρησκεύματα από όλον τον κόσμο, αλλά τα διαπολιτισμικά και τα πολυπολιτισμικά τα προσέχουν η με σοβαρότητα τα μελετούν. Εδώ η η τάση εκκοσμίκευσης αγωνίζεται περισσότερο στο Εμπόριο και την Οικονομία,αλλά οι Ελληνοχριστιανικές Αξίες φανερά αμύνονται με σαφή αποτελέσματα. Έχω δώσει σε αρκετούς μια Εργασία μου για τον Άγιο Αλβανό και τα σχολικά κείμενα για αυτόν τον Πρωτομάρτυρα.


Σας έδωσα το παράδειγμα για τις φωνητικές δυσκολίες της Αγγλικής Γλώσσας που δεν την απλοποιούν όπως από το 1976 γίνεται στην « προοδευτική» Ελλάδα Γλώσσα –Μητέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών την βάλαμε στο πρόγραμμα της ελάχιστης προσπάθειας .

Στον Πνευματικό Στραγγαλισμό της Ελλάδας οφείλονται τα περισσότερα οικονομικά φαινόμενα που ζούμε ως χώρα για τον οποίο και η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλη ευθύνη, παγιώνοντας και πλαταίνοντας προηγούμενες Πολιτικές Πρακτικές.

Δεν τόλμησε να ξαναθέσει το πελώριο θέμα για τους δήθεν αντιστασιακούς με τις συντάξεις, δεν αποκατέστησε θεσμούς, δεν δικαίωσε, άδικα διωγμένους, δεν αγωνίστηκε για την ηθική αποκατάσταση της Χώρας. Ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, αγωνιούσε για την ψυχική μετάλλαξη του Ελληνισμού και είναι χαρακτηριστικό το τελευταίο του βιβλίο που το αφιερώνει στην Αποκατάσταση.


Σημείωσα λίγα θέματα για το ξεκίνημα του κατήφορου και το άνοιγμα στη Διαφθορά με τον Ιεραρχικό Εκμαυλισμό. Η επιλογή της Γενικής Σύγχυσης ως ηθική Πρακτική έφερε το Συνταγματικό άρθρο 86 και πολλούς μύθους Ασυλίας.


Το ΠΑΣΟΚ έδιωξε τους Έλληνες Επιθεωρητές,.η Νέα Δημοκρατία το ανέχτηκε. και το ΠΑΣΟΚ μετά από πολλά χρόνια ξανάφερε ξένους μισθοφόρους ξένων συμφερόντων.


Ο Λαός το 1982 δεν κατάλαβε ή με τη στάση του βοήθησε στη μεγάλη αλλαγή για το. φαγοπότι των δήθεν νέων Αντιστασιακών. Η ιστορία των Επιθεωρητών στη Μεγάλη Βρετανία συνδέεται με την έντονη παρουσία τους στα Πολιτικά Δρώμενα. . Τώρα, το 2012 θα ανέχεται τους ξένους υπαλλήλους Της Διεθνούς Τοκογλυφίας να μας ξευτιλίζουν ως ανίκανους;;;…

 Οι καταξιωμένοι ,οι έμπειροι ,οι διακεκριμένοι Επιστήμονες Επιθεωρητές του 1982 σιγά σβήνουν ένας ,ένας στην πίκρα τους και στα βάσανά τους. Καταδιώχτηκαν για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Οι ελάχιστοι ζωντανοί δεν αντέχουν το κατάντημά της.

Η δύναμη της Ελλάδας είναι στα χέρια των ΔΑΣκάλων,αν το θελήσουν για τα παιδιά μας,για παρηγοριά και στήριξη βασανισμένων γονιών,για Ανάσταση και Ανάταση του Φρονήματος.


Πίστέψατέ με αγαπητοί συνάδελφοι,το μεγαλείο της Ρωμηοσύνης με αξίωσε ο Θεός να το βιώνω σε πολλά βιβλία ,σε νέες εκδόσεις,,σε μεγάλα βιβλιοπωλεία και τεράστιες βιβλιοθήκες που σχετίζονται με όλον τον κόσμο.

Πονώ για τα χάλια μας,όπως όλος ο εκκλησιαζόμενος Λαός του Λονδίνου,ιδιαιτέρως των αδελφών Κυπρίων.
 Αυτή τη φορά ο Εθνικός βυζαντινός μας ΎΜΝΟΣ,στην Υπέρμαχο Στρατηγό ακούγεται με πολύ θέρμη.

Λονδίνο 15/3/2012.
 ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΜΠΑΚΟΛΑΣ
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης