Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κ. Μαργέλης: “Στην Καλαμάτα εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι και όχι το αγγλικό δίκαιο”

Σχόλιο ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ στους ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ, θα προσπαθήσουν να τους τσακίσουν. Λίγοι ΕΝΤΙΜΟΙ στην οσφυοκάμτουσα Δικαιοσύνη έμειναν να φυλάττουν ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ... και ο ελληνικός λαός, ΟΦΕΙΛΕΙ να σταθεί ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ δίπλα τους.

Από: Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου


Την δόξα του επίτροπου Μάγερ στη δίκη του Κολοκοτρώνη ζήλεψε ο Βενιζέλος. Έτσι απαγόρευσε στους Έλληνες πολίτες να ζητούνε την προστασία των δικαστηρίων, όταν τα δικαστήρια δεν βγάζουν ευνοικές για το καθεστώς αποφάσεις. 

 Η απόφαση του δικαστηρίου της Καλαμάτας προκάλεσε την οργή του "συνταγματολόγου" φιλλέληνα υπουργού.
 Διαβάζουμε στο left-news
"Την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε η απόφαση (προσωρινή διαταγή) του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ, ισχυρίζεται ότι η ανωτέρω έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε και τη σχετική συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Το LawNet επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κ. Μαργέλη, ο οποίος ήταν και ο παραστάς δικηγόρος ενώπιον του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, ο οποίος μας δήλωσε σχετικά: 
«Το Υπουργείο Οικονομικών είναι όργανο εκτελεστικό, κατά παράβαση λοιπόν γνωμοδοτεί για κρίση δικαστική. Πρόκειται ουσιαστικά για «πραξικόπημα» και απροκάλυπτη κυβερνητική επέμβαση στην διάκριση των λειτουργιών.

Η κυβέρνηση δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον, όταν απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή για το ειδικό τέλος από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, προφανώς επειδή τη συνέφερε. Στην Καλαμάτα εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι, κι όχι το αγγλικό δίκαιο που ασπάζονται μερικοί.

Η απόφαση είναι ορθή... με βάση τους ελληνικούς νόμους, για το αγγλικό δίκαιο ας ερωτηθεί το Υπουργείο Οικονομικών».

Τέλος, μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Καλαμάτας αλλά και μετά το κύμα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του τέλους στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, ο υπουργός κ. Ε. Βενιζέλος έδωσε εντολή σύνταξης της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης, ώστε να λυθούν με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία τα προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για όλες τις ευπαθείς ομάδες".

Πηγή
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης