Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ!


Τη βεβαιότητα ότι τα μοναστήρια θα λειτουργήσουν ως τόποι φιλοξενίας αστέγων και απόρων εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μιλώντας χθες στο Πνευματικό Κέντρο. Στο μεταξύ, συντονισμένες προσπάθειες αναπτύσσει με εντονότερους ρυθμούς η τοπική Εκκλησία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των 1.350 περίπου απόρων οι οποίοι σιτίζονται σε καθημερινή βάση από τα 25 Σπίτια Γαλήνης της Μητροπόλεως. Η διαρκής όξυνση των προβλημάτων και η αύξηση των αστέγων, οι οποίοι προσφεύγουν στην τοπική Εκκλησία ζητώντας βοήθεια, επισημάνθηκαν στην διάρκεια της έκτακτης κληρικολαϊκής σύναξης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. 

Στην παρούσα φάση λειτουργούν τρείς ξενώνες όπου φιλοξενούνται 15 περίπου άστεγοι, ενώ προετοιμάζεται και τέταρτη αντίστοιχη δομή από τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος». Παράλληλα αναπτύσσεται έντονη δράση σε όλες τις δομές κοινωνικής προσφοράς που λειτουργούν στην τοπική Εκκλησία.


Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «είναι αυτονόητη η αύξηση των απόρων, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε μια καλή πορεία. Απλώς πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των απόρων συνανθρώπων μας, ώστε να γιορτάσουν χωρίς ελλείμματα τις γιορτές». Όπως υπογραμμίστηκε παράλληλα αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Ελλήνων απόρων σε σχέση με τους αλλοδαπούς, ενώ για την κάλυψη των αγωνιωδών αιτημάτων που καταθέτουν δεκάδες συμπολίτες σε καθημερινή βάση, δραστηριοποιούνται χιλιάδες εθελοντές. 


Όπως υπογράμμισε παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος «οι συμβουλευτικές δομές και το Κοινωνικό Φαρμακείο προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε πολυάριθμους απόρους συνανθρώπους μας» για να προσθέσει ότι «υπάρχει ετοιμότητα από γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου και ανά πάσα στιγμή περιστατικά που κρίνουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν και δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες, οι γιατροί τα δέχονται αμέσως και τα εξυπηρετούν».
ΠΗΓΗ.

Παρότι έχουμε κριτικάρει πολλές φορές τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη για τις απαράδεκτες θέσεις του σχετικά με τη "Νεοπατερική Θεολογία", τη "μετάφραση" των Λειτουργικών Κειμένων στη Δημοτική κλπ, εντούτοις πιστεύουμε πως η πρωτοβουλία του να στεγάσει αστέγους σε Μοναστήρια είναι άξια συγχαρητηρίων!


Και θα λέγαμε πως, δείχνει το δρόμο και σ'άλλους Επισκόπους να πράξουν αναλόγως, αφού υπάρχουν σε αρκετές Μητροπόλεις της χώρας Μοναστήρια που έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας συμπολιτών μας!


Επίσης, πρόκειτια για ένα ακόμα χαστούκι στα μούτρα των ελεεινών χριστιανομάχων που υβρίζουν την Εκκλησία και αναρωτιούνται τάχα, πώς αξιοποιεί την περιουσία της!

Όταν όλοι αυτοί οι ψευτο - φιλάνθρωποι, θα προσφέρουν όχι στέγη, ούτε φαί, αλλά ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ στους συνανθρώπους τους, τότε θα έχουν δικαίωμα "γνώμης"!


Μέχρι τότε, ας το βουλώσουν κι ας στηρίξουν την Εκκλησία, που είναι ο μοναδικός συμπαραστάτης των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας!
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης