Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Απρόβλεπτες και ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία


Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, μια χιονοστιβάδα εξελίξεων λαμβάνει χώρα στην Τουρκία, ειδικά μάλιστα στον χώρο των ενόπλων δυνάμεών της, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατηγού Isik Kosaner αλλά και των αρχηγών των επιτελείων όλων των κλάδων παραιτήθηκαν.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ομαδική «αντίσταση» στα «κέρδη» που αποκόμισε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν από τις πρόσφατες εκλογές και την αλλαγή του Συντάγματος και είναι η πιο πρόσφατη όχι όμως και η τελευταία πράξη του δράματος, της σύγκρουσης του τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου και της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.


Σύμφωνα με το  CNN Turk, ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα κάνει λόγο για


«διαδικασία συνταξιοδότησης και όχι για παρατήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας». Δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντως από την Τουρκία αναφέρονται σε δηλώσεις της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας για τις παραιτήσεις «σαν συνειδητή πράξη που έπρεπε να γίνει». Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι οι κρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινούσαν την επόμενη εβδομάδα και ίσως οι Τούρκοι στρατηγοί προσπάθησαν να προλάβουν τις αναμενόμενες εξελίξεις αποστρατείας τους με αυτή τη θεαματική ενέργεια.


Σε αυτή την πλευρά του Αιγαίου πάντως τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και Εθνικής Άμυνας την εβδομάδα που μας πέρασε μιλούσαν για σταθερότητα στην Τουρκία. Ειδικά μάλιστα ο υπουργός Εθνικής  Άμυνας κος Μπεγλίτης σε ομιλία του σε Έλληνες πρέσβεις «διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό, ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» από την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο, προσθέτοντας ότι παρατηρείται μια σημαντική, σταθερή ύφεση της τουρκικής αεροπορικής δραστηριότητας στο Αιγαίο».


Μα πόσο μακριά βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι…  πηγη

Το αλίευσα ΕΔΩ http://nationalpride.wordpress.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης