Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μια ξεχωριστή περίπτωση

Quantcast

Για την περίπτωση της αποστρατείας του πλοίαρχου Ραδ. Φουντουλάκη, η στήλη θα κάνει ειδική μνεία, γιατί οι πληροφορίες που συλλέξαμε και τα πολλά email που λάβαμε είναι αποκαλυπτικά.

Ο αξιωματικός αυτός των υποβρυχίων είναι από τους πιο μορφωμένους στο Πολεμικό Ναυτικό, έχει μεταπτυχιακό Μaster στην Υποβρύχια Ακουστική, είναι απόφοιτος της Σχολής Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη, δίδαξε επί 10 χρόνια ως καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ενώ συμμετέχει ενεργά σε διάφορες ομάδες εργασίας και επιτροπές μελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Υπήρξε μεταξύ των αρχικών εμπνευστών της δημιουργίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής και μέλος επιτροπών πολλών διεθνών συμποσίων.

Την τριετία 2006-09 υπηρέτησε σε θέση κλειδί στο πιο σοβαρό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, στο Στρατηγείο Μετασχηματισμού του SACT (ΗΠΑ), ως διευθυντής Εκπαίδευσης, όπου διακρίθηκε κατ΄ επανάληψη αναλαμβάνοντας καθήκοντα αρχηγού πολυεθνικών αποστολών επιθεώρησης και υποβοήθησης διαφόρων χωρών, ώστε να αποκτήσουν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Η συνημμένη επιστολή του ΝΑΤΟ αποτελεί διθύραμβο για κάθε έλληνα αξιωματικό.

Όμως ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε, φαίνεται σημασία σ’ όλα αυτά και επέτρεψε να τον αποστρατεύσουν σε ηλικία 50 ετών.

Και μια μικρή λεπτομέρεια: Η οικογένεια του πλοίαρχου κατάγεται από το χωριό του Μιχάλη Καρχιμάκη στο Λασίθι, αλλά είναι άλλης «απόχρωσης»… Κρίμα!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Το αλίευσα ΕΔΩ http://nationalpride.wordpress.com/2011/............#more-72713
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης