Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ζ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και Ν. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, στριμώχνουν την τρικομματική χούντα για την κάλυψη στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!


GEORGANTA ZOH LOGOTHETHS NIKOSΓράφει η Πόπη Σουφλή
 
Για μια ακόμη φορά, η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, έκαναν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ τους και ταρακούνησαν την τρικομματική χούντα, αλλά και την Δικαιοσύνη, με την ανακοίνωση (στην ουσία πρόκειται περί μηνυτήριας αναφοράς) που κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ως όφειλαν διαδικαστικά,  και κοινοποίησαν στονΕισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Στην Ανακοίνωσή τους (εξήγησα παραπάνω ότι πρόκειται στην ουσία  για Μηνυτήρια Αναφορά, αλλά χρήζει εν προκειμένω, αυτού του δικονομικού όρου), η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο κ. ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, οι ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ που αποκάλυψαν την καταδολίευση του ελληνικου χρέους από τον πρώην “τσάρο” της Οικονομίας  Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρεόυ,  και την μεθόδευση  αύξησής του σε  ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ επίπεδα, ώστε η χώρα να εισέλθει στο Δ.Ν.Τ. με  τα αποτελέσματα που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, για δεύτερη φορά, με ντοκουμέντα καταγγέλουν την μεθόδευση από τον προστατευόμενο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, εις βάρος των υπαλλήλων της υπηρεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, τους οποίους καλεί να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις, ότι δεν θα αποκαλύψουν αν κληθούν στην Δικαιοσύνη, στην ουσία στοιχεία της πλασματικής αύξησης του χρέους. Αυτό, αποτελεί υπέρβαση καθήκοντος και ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
  Και επειδή τα πολλά λόγια περιττεύουν, τα attikanea, παρουσιάζουν κατ’ αποκλειστικότητα, τα στοιχία που κατέθεσαν στην Δικαιοσύνη, η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο κ. ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ!
Κάποιες επισημάνσεις όμως, πριν την παράθεση των  συγκλονιστικών στοιχείων:
1. Η μηνυτήρια αυτή αναφορά, αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό, καθότι εγκλωβίζεται πλέον ο πρωθυπουργός και η τρικομματική χουντική κυβέρνηση, και θα υποχρεωθούν άμεσα να αποπέμψουν τον ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ από την ΕΛΣΤΑΤ. Υπενθυμίζουμε, ότι βάσει του πορίσματος του πρώην Οικονομικού Εισαγγελέα κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,  διώκεται για  ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και η υπόθεση έχει ανατεθεί πλέον στην Ειδική Ανακρίτρια κ. Πεδιαδίτη.
2. Τώρα πλέον και η Δικαιοσύνη, ΕΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ και να προχωρήσει χωρίς αναστολές και καθυστερήσεις (που γεννούν ερωτηματικά στους πολίτες) στην σύλληψη και παραπομπή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
3. Ο ασκός του Αιόλου, άνοιξε. Τον άνοιξαν για μια ακόμη φορά, η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ αποδεικνύοντας ότι δεν τους λυγίζει και δεν τους φοβίζει τίποτα.! Ο Ελληνικός λαός, έχει υποχρέωση να σταθεί στο πλευρό αυτών των ΗΡΩΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να τα βάλουν με το ΣΥΣΤΗΜΑ, διακινδυνεύοντας και τις ίδιες τους τις ζωές! (είμαι σε θέση να το γνωρίζω).

Ο ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΟΣ: (1) ΤΟΝ Κο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

              (2) Την Κα ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,

              Κα Ε.ΠΕΔΙΑΔΙΤΗ

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΩΣ ΑΡΘΡΟ 40 ΚΠΔ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΘΡΟΥ 417 ΚΠΔ

Των

Νικολάου Λογοθέτη
Ζωής Γεωργαντά





ΚΑΤΑ

Του Ανδρέα Γεωργίου, προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ,
Πειραιώς 46 και Επονιτών, 18510 Πειραιάς
28 Μαΐου 2013

Ι. Εισαγωγή – Σύντομο Ιστορικό

Ως γνωστόν, έχουμε προβεί σε καταγγελίες κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για το φούσκωμα του ελλείμματος και του χρέους του έτους 2009. Οι καταγγελίες μας βεβαιώνονται από μάρτυρες που είναι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ. Την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Α. Γεωργίου, ο οποίος τελεί από τις 22-1-2013 υπό την κατηγορία του κακουργήματος σε βάρος της χώρας μας, διένειμε στους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ την συνημμένη Δήλωση Στατιστικού Απορρήτου (ΣΧΕΤΙΚΟ 1) με Διαβιβαστικό Αριθ. Πρωτ. 5049/Α1-3549 και ημερομηνία 23 Μαΐου 2013 (ΣΧΕΤΙΚΟ 2).

Με την παράγραφο 7 του ΣΧΕΤ. 1, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ με πειθώ και φόρτιση απέναντι στους μάρτυρες τους απαγορεύει συνεχώς και εσαεί να καταθέτουν στην Δικαιοσύνη τελεσθείσες ή πιθανόν να τελεστούν στο μέλλον στατιστικές αυθαιρεσίες και παρανομίες, ενώ ταυτόχρονα ασκεί εκφοβισμό στους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, ακόμα και με την απασχόλησή τους στην Υπηρεσία (ΣΧΕΤ.1, 1η σελίδα στην αρχή), ώστε να μην καταγγέλλουν ή μαρτυρούν τελεσθείσες ή πιθανόν να τελεστούν στο μέλλον στατιστικές αυθαιρεσίες και παρανομίες. 

Με την παραγ. 13 του ΣΧΕΤ. 1 απειλεί το Προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ με επιβολή «ποινικών, πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων» και προστίμου 10 χιλ. ευρώ έως 200 χιλ. ευρώ, αν παραβιάσουν το απόρρητο, όπως αυτό το ορίζει. Αξιολογούμε ότι

η παράγραφος 7 της Δήλωσης αυτής έχει σκοπό την παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη της αλήθειας των καταγγελιών μας. Σημειώνουμε ότι με την διαβίβαση του ΣΧΕΤ. 1 στο Προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος εξέδωσε αμέσως την συνημμένη Ανακοίνωση και την διένειμε στο Προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ (ΣΧΕΤΙΚΟ 3) και εν συνεχεία, στις 28/5/2013, εξέδωσε δεύτερη Ανακοίνωση (ΣΧΕΤΙΚΟ 4).


Όπως αναφέρουμε παραπάνω, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ευρίσκεται από τις 22 Ιανουαρίου 2013 υπό την κατηγορία του κακουργήματος σε βάρος της χώρας μας. Μεταξύ άλλων εφημερίδων, επιλέγουμε Το ΒΗΜΑ (Δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάτου), το οποίο στις 22-1-2013 δημοσίευσε τα παρακάτω: Σύμφωνα με την εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και οι τρεις (Ανδρέας Γεωργίου και άλλα δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ) πρέπει να διωχθούν για ψευδή βεβαίωση (άρθρο 242 ΠΚ)  σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50.

Ασκήθηκε δε αρμοδίως ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και διενεργείται κυρία ανάκριση από την  1η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σημειώνουμε ότι παρά το γεγονός αυτό, ο κ. Α. Γεωργίου (και τα άλλα δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ) συνεχίζουν να υπηρετούν στην ΕΛΣΤΑΤ κατά παράβαση των ειωθότων στον Δημόσιο Τομέα σύμφωνα με τον νόμο. Η δικαστική διαδικασία ευρίσκεται, στην Κυρία Ανάκριση, δηλαδή  στο δεύτερο στάδιό της μετά το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων εις βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για τις ψευδείς εκ προθέσεως βεβαιώσεις του όσον αφορά τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος του 2009 που έβλαψαν το Δημόσιο, καθώς και για την συνεχή εκ προθέσεως παράβαση καθήκοντος την οποία επέδειξε επί έναν ολόκληρο χρόνο από τον διορισμό του. Σημειώνουμε ακόμα ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος έχει προβεί σε σειρά ένδικων μέσων εναντίον του.

Νομική Θεμελίωση: Ως ήδη αναφέραμε, υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ είναι μάρτυρες στην υπόθεση αυτή για την οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία και ευρίσκεται στη Κυρία Ανάκριση. Δια της συνημμένης Δήλωσης, ιδιαίτερα με την παράγραφο 7, γίνεται εκ μέρους του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ προσπάθεια φίμωσης των μαρτύρων και συνεχόμενη προτροπή του Προσωπικού της ΕΛΣΤΑΤ για την τέλεση της αξιόποινης πράξης της ψευδορκίας (άρθρο 224, παραγ. 2 του Ποινικού Κώδικα), ήτοι με την ανωτέρω συνημμένη ΔΗΛΩΣΗ με την παράγραφο 7 εγγράφως με φορτικότητα και εσαεί προτρέπει του υπαλλήλους  να μη «καταθέτουν»  ως μάρτυρες και να αρνούνται να καταθέσουν ως μάρτυρες ενώπιον οιασδήποτε δικαστικής αρχής για θέματα της ΕΛΣΤΑΤ που προφανώς τους καλεί η αρμόδια δικαστική αρχή όπως και στην προκείμενη περίπτωση λόγω της ανωτέρω δίωξης.   

Η περίπτωση αυτή αν δεν αποτελεί ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα (άρνηση μάρτυρα υπαλλήλου της ΕΛΣΤΑΤ να καταθέσει ενώπιον δικαστικής αρχής, της Ανακρίτριας, ή ενώπιον Δικαστηρίου στο ακροατήριο) διαρκώς τελούμενη λόγω της ισχύος αυτής της ΔΗΛΩΣΗΣ του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι 7 Ιουνίου 2013, καταφανώς αποτελεί διαρκή, κατ εξακολούθηση κάθε ημέρα προτροπή με οποιονδήποτε τρόπο (εν προκειμένω εγγράφως με την ανωτέρω ΔΗΛΩΣΗ παρ. 7)  αυτού κατά το άρθρα 98 και 186 παρ 2 του ΠΚ  οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ να διαπράξουν το έγκλημα της άρνησης κατάθεσης ως μάρτυρες σε περίπτωση που τους καλεί η αρμόδια δικαστική ή ανακριτική αρχή κατά παράβαση του άρθρου 224 παρ 2 ΠΚ για να συγκαλύψουν εν προκειμένω και ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας, κας Ε. Πεδιαδίτη, του Πρωτοδικείου Αθηνών όπου εκκρεμεί κυρία ανάκριση εναντίον του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και οιουδήποτε άλλου.

ΙΙ. Ποινική και Διοικητική Ευθύνη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ

Επειδή έχουμε βάσιμες υπόνοιες ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ προέβη σε υπέρβαση καθήκοντος και συνεχόμενη και διαρκή  προτροπή τρίτων (του Προσωπικού της ΕΛΣΤΑΤ) για παράβαση καθήκοντος και τέλεση του εγκλήματος της ψευδορκίας ( διά αρνήσεως ή απόκρυψης της αλήθειας) σύμφωνα με τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 186 παραγ. 2 και 224, παραγ. 2, ζητούμε την απόφασή σας για το θέμα αυτό, δηλαδή αν το Προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ υποχρεούται να υπογράψει την συνημμένη Δήλωση.

Τονίζεται ότι κατά την άποψή μας ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ως υπάλληλος (όπως ορίζεται κατά το άρθρο 13 στοιχ. α’ του ΠΚ) με πρόθεση παραβαίνει και υπερβαίνει τα καθήκοντά της υπηρεσίας του, προβαίνοντας επίσης σε κατάχρηση εξουσίας, με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή/και σε άλλον παράνομο όφελος, υλική ή ηθική ωφέλεια,  ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο (άρθρο 259 του ΠΚ). 

Η παράγραφος 7 της συνημμένης Δήλωσης προτρέπει ή άλλως με πειθώ και φορτικότητα εγγράφως υποχρεώνειτους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ ουσιαστικά όταν θα εξετάζονται ως μάρτυρες να αρνηθούν να καταθέσουν, δηλαδή να τελέσουν το έγκλημα της ψευδορκίας μάρτυρα [άρθρο 224, παρ. 2 του Ποινικού Κώδικά με άρνηση ή απόκρυψη της αλήθειας): Με την ίδια ποινή (φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών) τιμωρείται όποιος, ενώ εξετάζεται ενόρκως ως μάρτυρας ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί ένορκη εξέταση ή αναφέρεται στον όρκο που έχει δώσει, καταθέτει εν γνώσει του ψέματα ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια.]. Η άρνηση του μάρτυρα να καταθέσει αποτελεί μορφή ψευδορκίας μάρτυρα σύμφωνα με την νομολογία του Αρείου Πάγου.   Θεωρούμε ότι  ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ συνέταξε και διένειμε στο Προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ την συνημμένη Δήλωση με σκοπό να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το φούσκωμα του χρέους και του ελλείμματος του έτους 2009.

Το άρθρο 224 συμπληρώνεται και ενισχύεται με τα άρθρα 225 και 228 του Ποινικού Κώδικα που κατά την άποψή μας θεωρούμε ότι συμπληρωματικά έχουν εφαρμογή στην περίπτωση αυτή.

Επίσης, η παρούσα περίπτωση υπάγεται κατά την γνώμη μας και στο άρθρο 186. Σύμφωνα με το άρθρο 186, Πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος:

1. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο κακούργημα, καθώς και όποιος προσφέρεται ή αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

2. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι’ αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση.

3. Οι ποινές των προηγούμενων παραγράφων επιβάλλονται αν η πράξη δε τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

4. Οι πράξεις του άρθρου αυτού μπορεί να μείνουν ατιμώρητες αν ο υπαίτιος ανακάλεσε με δική του θέληση την πρόκληση, την προσφορά ή την αποδοχή.

ΙΙΙ. Στατιστικό Απόρρητο

Οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ όταν διορίστηκαν ορκίστηκαν να διαφυλάττουν και να υπακούουν το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας. Θεωρούμε ότι το στατιστικό απόρρητο περιλαμβάνεται στον όρκο που έδωσαν όταν διορίστηκαν. Κρίνουμε  και ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ότι η συνημμένη Δήλωση εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ διότι ΉΔΗ ευρίσκεται υπό την κατηγορία του κακουργήματος σε συνδυασμό με τον επιβαρυντικό νόμο 1608/1950 και κατά συνέπεια αυτός έχει συμφέρον να επιδιώκει την άρνηση κατάθεσης των μαρτύρων-υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ στην Δικαστική εξουσία της χώρας μας διότι φοβάται την αποκάλυψη της αλήθειας για την τεράστια ευθύνη του στην σημερινή διαμόρφωση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής της χώρας μας λόγω των ψευδών βεβαιώσεων στοιχείων που δημοσίευσε.

Ο σκοπός της ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι η φίμωση των απόψεων των ερευνητών και επιστημόνων υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ για την ορθότητα των μεθοδολογιών και την αντικειμενικότητα των μετρήσεων, αλλά η εξασφάλιση της γνώμης τους που στα πλαίσια της διαφάνειας ΟΦΕΙΛΕΙ να δημοσιοποιεί η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ για να μπορεί να προοδεύει η καινοτομία και η δημιουργικότητα του οργανισμού, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ με τις επιμέρους παραγράφους (βλ. για παράδειγμα τις παραγράφους 2, 4, 9, κ. ά) προσπαθεί να μετατρέψει έναν επιστημονικό οργανισμό σε Αφρικάνικη δικτατορία. Σημειώνουμε άρθρο των New York Times (15 Μαρτίου 2013) όπου σχολιάζεται ειρωνικά η ανικανότητα της ΕΛΣΤΑΤ να εφαρμόσει την μέθοδο της εποχικής διόρθωσης των τριμηνιαίων στοιχείων (Seen from Greece, Great Depression Looks Good).

Οι δημόσιοι υπάλληλοι υπάγονται στο «υπηρεσιακό απόρρητο» του άρθρου 252 ΠΚ.

Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι το έργο της ΕΛΣΤΑΤ είναι η στατιστική πληροφόρηση της κοινωνίας σχετικά με την εξέλιξη των κοινωνικο-οικονομικών δεικτών και της μεθοδολογίας με την οποία υπολογίστηκαν οι δείκτες αυτοί, το έργο της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις μετρήσεις της, όπως άλλωστε δηλώνεται και στον Κώδικα Ευρωπαϊκής Στατιστικής Πρακτικής (που ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έχει λανθασμένα μεταφράσει ως Κώδικα Ορθής Πρακτικής). Η διαφάνεια και αντικειμενικότητα των μετρήσεων απαιτούν την κριτική σε μεθοδολογίες και στοιχεία που πιθανόν δεν ικανοποιούν τα κριτήρια αυτά και συνεπώς είναι καθήκον των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ να ενημερώνουν την κοινωνία για τυχόν αυθαιρεσίες στα στοιχεία και τις μεθοδολογίες, ιδιαίτερα σήμερα που η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ έχει ουσιαστικά καταργηθεί διότι αποτελεί Αρχή ενός μόνον προσώπου που μάλιστα δεν ελέγχεται, περίπτωση μοναδική στην Ευρώπη, όπου όλες οι Στατιστικές Υπηρεσίες έχουν 7-μελή και 11-μελή Διοικητικά Συμβούλια με ουσιαστικό ελεγκτικό ρόλο.

Έτσι, το άρθρο 252 ( παραγρ. 3, εδάφιο β’) του Ποινικού Κώδικα για την «Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου» αναφέρει ότι «Δεν αποτελεί άδικη πράξη, η χρησιμοποίηση, εντός του αναγκαίου μέτρου, της πληροφορίας ή του εγγράφου, που γίνεται για την ικανοποίηση του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος της ενημέρωσης της κοινής γνώμης». Στην περίπτωση αυτή υπάγεται το Προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι η εμπιστευτικότητα έχει παραβιαστεί από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ επανειλημμένως διότι προσλαμβάνει αλλοδαπούς προσωρινούς Συμβούλους στους οποίους δίνει πρόσβαση σε εμπιστευτικά στοιχεία των ενόπλων μας Δυνάμεων, καθώς και άλλων τομέων, όπως τα ατομικά στοιχεία της απογραφής πληθυσμού: ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τα έδωσε σε ιδιωτική εταιρεία και διάφορους υπαλλήλους διαφόρων Υπουργείων να τα επεξεργαστεί αντί για τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ. Και η εταιρεία αυτή δεν γνωρίζουμε αν έχει ήδη εμπορευτεί τα ατομικά στοιχεία των Ελλήνων που  τα εμπιστεύτηκαν στους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ. Επιπλέον, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παραβιάζοντας την αρχή της εμπιστευτικότητας είχε καταθέσει δεκάδες φακέλων με ατομικά στοιχεία και συμπληρωμένα ερωτηματολόγια στατιστικών μονάδων στην Βουλή των Ελλήνων, τα οποία δεν είχαν χαρακτηριστεί εμπιστευτικά και συνεπώς πολλά «μη-εξουσιοδοτημένα πρόσωπα» είχαν πρόσβαση σε αυτά και τα οποία σήμερα βρίσκονται στο γραφείο της Κυρίας Ειδικής Ανακρίτριας. Σημειώνεται ότι αξιολογούμε ότι οι φάκελοι με τα ατομικά αυτά πρωτογενή στοιχεία κατατέθηκαν εκ μέρους του προφανώς ως ισχυρισμός ότι επρόκειτο για κάποια μελέτη με την ελπίδα ότι λόγω του όγκου τους οι αρμόδιοι Δικαστές δεν θα τα εξέταζαν με προφανή σκοπό την παραπλάνησή τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η συνημμένη Δήλωση στην καλλίτερη περίπτωση είναι περιττή, και στην χειρότερη περίπτωση με την παράγραφο 7, εξυπηρετεί τα προσωπικά κίνητρα και συμφέροντα του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και πρέπει να αποσυρθεί, και ο ίδιος να τιμωρηθεί για την έγγραφη προτροπή   του αυτή που αξιολογούμε ότι οδηγεί:

(1)  Στην αφρικανοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ,

(2) Στην απαγόρευση του επιστημονικού διαλόγου των επιστημόνων της ΕΛΣΤΑΤ με συναδέλφους τους στα ελληνικά και Ευρωπαϊκά ΑΕΙ και Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς Επιστημονικούς Οργανισμούς.

(3)  Στην παρεμπόδιση των δικαστικών αρχών να διερευνούν εγκλήματα όπως εν προκειμένω που εκκρεμούν ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

28 Μαΐου 2013

Ζωή Γεωργαντά                                                Νικόλαος Λογοθέτης

Πηγή. http://attikanea.blogspot.gr

olympia

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης