Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Λουκέτο στο παράνομο τουρκομάγαζο!

   Επιτέλους δικαιοσύνη (έστω και…φορολογική) και το παράνομο αναψυκτήριο της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», που λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας, ΑΦΜ και ταμειακή, μάς…άφησε πλέον χρόνους!

    Όπως ακριβώς το λέγαμε λοιπόν! Θα θυμάστε βέβαια για όσα γράφαμε προ ημερών στο «Προξενείο-Στοπ» σχετικά με τη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» και τον…λαγό που έβγαλε το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, όταν επιχείρησε έλεγχο στο παράνομο κυλικείο/αναψυκτήριό της. Στο ίδιο πνεύμα και το δημοσίευμα του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας «Αντιφωνητής», όπου υπό τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο «Καλούμε εθελοντές!» αναγράφονταν τα εξής:
    «Πρίν λίγες μέρες ἔγινε καταγγελία γιά παράνομη λειτουργία τοῦ κυλικείου στήν (ὑποτίθεται διαλυμένη) “Tουρκική Νεολαία Κομοτηνῆς». Κατόπιν τούτου ἔγινε ἔλεγχος στόν χῶρο ἀπό τούς ἁρμόδιους ἐλεγκτές καί διαπιστώθηκαν, φυσικά, οἱ γνωστές σέ ὅλους παραβάσεις πού πραγματοποιοῦνται καθημερινά ἐπί δεκαετίες στό κέντρο τῆς πόλης, χωρίς νά ἱδρώνει τό αὐτί κανενός: οὔτε ΑΦΜ, οὔτε ταμειακή μηχανή, οὔτε βεβαίως καί καμμία ἀπόδειξη! Καταγράφηκαν οἱ παραβάσεις, ἑτοιμάστηκαν τά σχετικά πρόστιμα καί ἀναμένεται ἡ ἀπολογία τῶν παραβατῶν στό ΣΔΟΕ.
    Τί ἀπαντᾶ ὁ «ἐπίτιμος πρόεδρος» τῆς ΤΝΚ Ἀρήφ Χουσεΐν; Πώς ἡ ὁμάδα τῶν τριῶν ἐλεγκτῶν στό πρακτικό πού συνέταξε κάνει ἀναφορά στήν «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνῆς», ἡ ὁποία ὅμως δέν εἶναι ἐπίσημα ἀναγνωρισμένη ἀπό τό κράτος, καί ἄρα δέν μπορεῖ νά πάρει ΑΦΜ. «Σέ περίπτωση πού ἀποδοθοῦν τά νόμιμα δικαιώματα τοῦ συλλόγου μας πού ἔκλεισε μέ δικαστική ἀπόφαση καί ἀναγνωριστοῦμε ἐπίσημα, εἴμαστε ἕτοιμοι ἐθελοντικά νά πληρώσουμε τούς φόρους μας».
    Τάδε ἔφη ὁ κύριος Ἀρήφ. Μέ λίγα λόγια ἀφῆστε μας νά ἁλωνίζουμε ὡς Τοῦρκοι, κάντε πίσω σέ ὅσα αὐτονόητα ἐπιδιώκετε τόσα χρόνια καί τότε θά σᾶς ἀποδώσουμε καί λίγα εὐρώ. Δηλαδή μέχρι τότε, κι ἐπειδή δέν ἀναγνωρίζονται μέ τό καταστατικό τους πού κρίθηκε ἐκτός νόμου, αὐτοί θά πωλοῦν καί θά συναλλάσσονται στό μαγαζί τους παράνομα! Οὔτε ἄδεια λειτουργίας στό ὄνομα τοῦ συλληφθέντος ἀχυρανθρώπου τους βγάζουν, ἐμμένοντας στήν ἐκτός νόμου κατάσταση, ἔτσι ὅπως ἔμαθαν νά βολεύονται ἐπί χρόνια.
    Ἐμεῖς λοιπόν ἔχουμε μία πρόταση πρός ὅλους ἐσᾶς: Νά κάνετε τήν ἑπόμενη καταγγελία σέ λίγο καιρό, πού θά ὁδηγήσει στό δικαστήριο τόν ὑπότροπο παραβάτη. Κι ἄν ἡ πρώτη ποινή εἶναι ἕνας χρόνος ἐξαγοράσιμος, τήν ἑπόμενη φορά (τῆς 3ης παράβασης) πάει μέσα. Νά δοῦμε τότε πόση μαγκιά θά δείξουν κάποιοι…».
     Τελικά δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς διαβάζουν «Αντιφωνητή» και επηρεάζονται πια τόσο…πολύ ή πόσοι κάνουν ίσως κι από μόνοι τους ταυτόχρονα τις…ίδιες σκέψεις, το βέβαιο πάντως είναι πως η ευχή του δημοσιεύματος περί υπάρξεως…εθελοντών τελικά έπιασε τόπο! Μετά λοιπόν την 1η καταγγελία και την έφοδο του ΣΔΟΕ (όπου ανακαλύφθηκαν όλες οι ατασθαλίες) και καθώς τα καλόπαιδα της…Τουρκονεολαίας συνέχισαν να λειτουργούν το μαγαζάκι τους, χωρίς να ιδρώσει το αυτί τους (στη 2η φωτογραφία βλέπετε τον αύλειο χώρο, που ήταν γεμάτος τραπέζια και αποτελούσε κύριο χώρο συγκέντρωσης και αναψυχής των τουρκοφρόνων της Κομοτηνής), επισυνέβη και 2η καταγγελία, οπότε το πράγμα άρχισε πια να στριμώχνει επικίνδυνα. Αναγκάστηκαν λοιπόν οι ίδιοι να κλείσουν από μόνοι τους το παράνομό τους κυλικείο, για να αποφύγουν τα πολύ χειρότερα. Δείτε παρακάτω πώς περιγράφει το γεγονός το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» στις 8/11/2012 (μετάφραση tourkikanea.gr) και απολαύστε όχι μόνο τις…κλάψες των τουρκοφρόνων για το γεγονός, αλλά και την πρόστυχη σπέκουλα που κάνουν για μια ακόμη φορά πάνω στα σύγχρονα – δήθεν φιλελεύθερα – ανοίγματα της Τουρκίας προς την ελληνική μειονότητα της Πόλης (εδώ κι αν μιλάμε για θράσος απύθμενο, δηλαδή!), την ώρα που η…αυταρχική Ελλάδα προβαίνει σε τέτοιου είδους δείγματα καταπίεσης. Τρομερή καταπίεση, ε; Το να σου λένε (επιτέλους) ότι δεν μπορείς να γράφεις στα παλιά σου υποδήματα όλη τη νομοθεσία και να διατηρείς μες στην καρδιά της πόλης κατάστημα που πουλάει χωρίς ΑΦΜ και ταμειακή και όλα του τα κέρδη είναι «μαύρα». Βρε ουστ!
    «Στόχος η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής;
    Έκλεισε το κυλικείο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Τις περασμένες μέρες το κυλικείο είχε ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και καθώς δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας είχε ζητηθεί να κλείσει. Χτες ο πρόεδρος του συλλόγου πάλι προειδοποιήθηκε. Ο πρόεδρος του συλλόγου και οι υπόλοιποι διοικούντες αποφάσισαν να κλείσει το κυλικείο. Στην είσοδο μάλιστα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής τοποθετήθηκε προειδοποίηση ¨Μη μέλη δεν μπορούν να μπουν¨.
    Έκπληξη προκάλεσε στους ανθρώπους μας το κλείσιμο του κυλικείου, ενός χώρου συνάντησης των ανθρώπων μας, που φιλοξενούσε πολιτικούς και Τούρκους μουσαφίρηδες. Η κίνηση αυτή απέναντι σε έναν σύλλογο που δεν αποσκοπεί στο κέρδος, έκανε τους ανθρώπους μας να σκεφτούνε ¨Μήπως γυρίζουμε πάλι στην προ του 1980 περίοδο;¨.
    Δυστυχώς τα ανοίγματα που γίνονται στους Ρωμιούς στην Τουρκία, δεν είχαν την αντανάκλαση τους στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Την ώρα που ο πατριάρχης λειτουργεί στην Παναγία Σουμελά, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα ναμάζι στα Τρίκαλα ή στην Λάρισα! Την ώρα που αποδίδονται βακουφικές περιουσίες στους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης, στα δικά μας βακούφια επικεφαλής βρίσκονται ακόμη οι διορισμένοι από την χούντα! Την ώρα που οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης εκλέγουν τον θρησκευτικό τους ηγέτη, σε εμάς ακόμη τοποθετούνται. Την ώρα που προετοιμάζεται το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, στην Δυτική Θράκη ακόμη και η θρησκευτική εκπαίδευση προ πολλού έχει περάσει στην διοίκηση του Ελληνικού Κράτους!
    Τα παραδείγματα είναι πολλά. Η πατρίδα μας η Ελλάδα για πολλά χρόνια φέρθηκε καλόβουλα και δεν μίλησε για την λειτουργία του κυλικείου της GTGB. Κάποτε ο Άρης Γιαννακίδης που τον λέγαμε ¨ο νομάρχης μας¨ πήρε από εδώ την άδεια (σ.σ. και το χρίσμα, προσθέτουμε εμείς), κατέβηκε στις εκλογές και κέρδισε. Αλλά μετά κάτι έγινε και δεν ξαναφάνηκε εδώ. Και τώρα κατά την περίοδο του το κυλικείο έκλεισε!
    Μπορεί η Ελλάδα να περνά μια οικονομική κρίση. Αλλά σε αυτή την οικονομική κρίση το να κλείνει ένας επί μακρόν χώρος συνάντησης των ανθρώπων είναι ακατανόητο. Μήπως στόχος είναι η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής; Μήπως στόχος είναι να μπει λουκέτο και στην πόρτα της»;
    Πραγματικά, ευχής έργο θα ήταν. Και θα είχε μπει από χρόνια, αν κάποιοι θρακέζοι πολιτικοί εφάρμοζαν στοιχειωδώς τους νόμους. Ποτέ όμως βέβαια δεν είναι αργά…

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης