Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: «Το Βατοπαίδι χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η Κυβέρνηση Καραμανλή»

Πολιτική βόμβα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς φθάνοντας στη Μόσχα. Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti τονίζει ότι «η υπόθεση αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Σαμαράς, πριν τις ιδιαίτερης σημασίας συναντήσεις που αναμένεται να έχει τις επόμενες τρεις μέρες με την ρωσική διοίκηση και τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, περνά στην αντεπίθεση για την υπόθεση του Βατοπαδίου και την αναδεικνύει ως μια πολιτική σκευωρία κατά της ΝΔ , την οποία στο γαλάζιο στρατόπεδο αποκαλούν Βατοgate.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του ρωσικού πρακτορείου, ο πρόεδρος της ΝΔ επαναφέρει ουσιαστικά στο προσκήνιο την θέση του κόμματος του περί ύπαρξης ενός τεράστιου σκανδάλου που δεν ήταν η υπόθεση των ανταλλαγών αλλά η αξιοποίηση της για να παιχτούν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, τα οποία κατά την ΝΔ σκόπευαν και πέτυχαν την ανατροπή από την εξουσία της προηγούμενης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Σε σχέση με τις κατηγορίες που υπήρξαν στο παρελθόν για στελέχη της ΝΔ ο κ. Σαμαράς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δύο εξεταστικές επιτροπές της Ελληνικής Βουλής διερεύνησαν την υπόθεση του Βατοπεδίου – η δεύτερη επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – και οι δύο δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο, κατά ουδενός, ούτε για «βλάβη του δημοσίου συμφέροντος», ούτε για «ροή πολιτικού χρήματος». Και για όλα αυτά έχω κάνει πολύ σαφείς δηλώσεις εδώ και πολύ καιρό. Επομένως η υπόθεση αυτή, σε ό,τι αφορά την πολιτική της πτυχή – δηλαδή την ευθύνη πολιτικών προσώπων - έχει κλείσει οριστικά.»

Πιστός στην τακτική του να μην παρεμβαίνει σε δικαστικές αποφάσεις ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να σχολιάσει ευθέως την σύλληψη και προφυλάκιση του Ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ , αλλά εμφανίζεται βέβαιος ότι και το σκέλος αυτό της υπόθεσης θα κλείσει γρήγορα και στέλνει το δικό του μήνυμα: «Να έχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η οποία όχι μόνο θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αλλά θα τελειώσει αυτή την ιστορία που δηλητηριάζει και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και την εικόνα της Ορθοδοξίας διεθνώς.»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, στην ίδια συνέντευξη, επαναφέρει την πολιτική των αγωγών Saouth Stream και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, κάνοντας νέο άνοιγμα για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων και αφήνει αιχμές για την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στην Ρωσία.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τονίζει ότι δεν αποτελεί λύση η έξοδος από το ευρώ γιατί θα ήταν ολέθρια, σημειώνει ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα αυτήν την ώρα να ξαναγίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος και επιμένει στην δική του συνταγή για ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την οικονομική πολιτική των φόρων και των οριζόντιων περικοπών που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Σαμαράς ερωτήθει για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ και απάντησε ως εξής:

Ερώτηση: Στη Ρωσία υπήρχαν πολλές αντιδράσεις για την πρόσφατη σύλληψη του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος είναι δημοφιλής στη Ρωσία και έφερε εκεί από το Άγιον Όρος την Αγία Ζώνη μόλις πριν από δύο μήνες. Δεν μπορώ να σας ζητήσω να σχολιάσετε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για τη γενική σας στάση ως προς το λεγόμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου, δεδομένου ότι πρώην στελέχη του κόμματός σας είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν όχι από δικαιοσύνη, αλλά από ΜΜΕ και πολιτικούς για τις συναλλαγές του κράτους με τη Μονή.

Α. Σαμαράς: Όπως σωστά το είπατε, δεν μπορώ να σχολιάζω τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι η υπόθεση αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.»

«Στο μεταξύ, όμως, δύο εξεταστικές επιτροπές της Ελληνικής Βουλής διερεύνησαν την υπόθεση του Βατοπεδίου – η δεύτερη επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – και οι δύο δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο, κατά ουδενός, ούτε για «βλάβη του δημοσίου συμφέροντος», ούτε για «ροή πολιτικού χρήματος». Και για όλα αυτά έχω κάνει πολύ σαφείς δηλώσεις εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε επίσης.

Εν συνεχεία υπογράμμισε: «Επομένως η υπόθεση αυτή, σε ό,τι αφορά την πολιτική της πτυχή – δηλαδή την ευθύνη πολιτικών προσώπων - έχει κλείσει οριστικά. Τώρα πρέπει να κλείσει και η δικαστική πλευρά της. Με πλήρη διερεύνηση σε βάθος, ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια. Κι αυτό θα συμβεί. Να είστε σίγουροι!»

«Και να έχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η οποία όχι μόνο θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αλλά θα τελειώσει αυτή την ιστορία που δηλητηριάζει και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και την εικόνα της Ορθοδοξίας διεθνώς», ανέφερε ο κ. Σαμαράς κλείνοντας.


Το αλίευσα ΕΔΩ  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.