Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κλείνουν τα «παράθυρα» της «λούφας» στη θητεία.


ΔΕΚΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
Η απενεργοποίηση της ρουσφετομηχανής των πολιτικών στέλνει στα σύνορα επιπλέον 3.000 οπλίτες που παραμένουν στα μετόπισθεν

Να μην αυξήσει τη θητεία εισηγούνται στο Δ. Αβραμόπουλο οι σύμβουλοι του.
Το ίδιο είχαν εισηγηθεί και... στον Π. Μπεγλίτη οι στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι βασίστηκαν στην επιτελική μελέτη που έκαναν οι ίδιοι το καλοκαίρι του 2011. Σύμφωνα με αυτή την επιτελική μελέτη, υπάρχει δυνατότητα να μην αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, αρκεί να γίνουν δέκα βασικές κινήσεις που θα κλείνουν τα «παράθυρα» της «λούφας και παραλλαγής» στη θητεία και θα απενεργοποιούν τη ρουσφετομηχανή των πολιτικών, στέλνοντας στα σύνορα επιπλέον 3.000 οπλίτες που παραμένουν στα μετόπισθεν. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομείται το 30% σε κάθε ΕΣΣΟ, το οποίο και θα επανδρώνει τις μονάδες του Έβρου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

Σύμφωνα με την επιτελική μελέτη του περασμένου καλοκαιριού, θα μπορούσαν να είχαν εξοικονομηθεί 2.766 στρατευμένοι από τα αστικά κέντρα. Το 25% της 2011 Α ΕΣΣΟ (11.031) και το 36,2% της 2011 Β ΕΣΣΟ (7.638), αρκεί:

1. Οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (ΥΠΕΚ) οκταμήνου της 2011 Β ΕΣΣΟ να μετακινηθούν στο πεντάμηνο από κατάταξη (5 Οκτωβρίου 2011) αντί στο τετράμηνο που ισχύει σήμερα.

2. Η επάνδρωση των Μονάδων προκαλύψεως Ηπείρου - Μακεδονίας να γίνεται με βάση ης πραγματικές ανάγκες των Μονάδων (εξοικονομούνται περίπου 200 άτομα).

3. Να δίνεται προτεραιότητα στην επάνδρωση του Έβρου και των νήσων με ιδιαίτερη βαρύτητα στις Μονάδες με 180 μόρια δυσκολίας και άνω.

4. Να επανεξεταστεί η αναγκαιότητα επάνδρωσης με αρχική τοποθέτηση των Μονάδων Αεροπορίας Στρατού, Ταχυδρομικού και Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων (εξοικονόμηση 537 ατόμων κατ' ελά¬χιστον).

5. Να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος των υποβαλλομένων δικαιολογητικών των κατ' εξαίρεση μεταθέσεων, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 1.100 ανά ΕΣΣΟ και εκτιμάται πως το 30% είναι πλαστά!

6. Απαγόρευση των αποσπάσεων εκτός Περιοχής Ευθύνης Σχηματισμών. Με την 2010 Δ ΕΣΣΟ οι αποσπάσεις ανήλθαν σε 1.075!

7. Απαγόρευση αποσπάσεων στα θέρετρα αξιωματικών ΚΑΑΥ (εξοικονομούνται 332 άτομα κατ' ελάχιστον).

8. Απαγόρευση μεταθέσεων - αποσπάσεων στις λέσχες αξιωματικών και άλλες ευγενείς υπηρεσίες, όπως Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων, ΑΟΟΑ, ΟΣΜΑΕΣ, ΑΣΥΕ, ΤΥΕΣ, ΓΥΣ, ΜΤΣ, ΑΣΑΕΔ (εξοικονομούνται 122 άτομα κατ' ελάχιστον).

9. Αύξηση κατανομής των οπλιτών θητείας στο Στρατό Ξηράς κατά 500 ανά ΕΣΣΟ με αντίστοιχη μείωση στο Ναυτικό και την Αεροπορία.

10. Δημιουργία Μονάδων Φρούρησης Εσωτερικού με μοναδική αποστολή τη φύλαξη στρατοπέδων με άτομα που θα προέρχονται είτε από κατ' εξαίρεση μετάθεση είτε από υπόχρεους μειωμένης θητείας.

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Ο καθορισμός της διάρκειας της θητείας ουδέποτε έγινε με βάση τον υπολογισμό της επάνδρωσης των μονάδων, που είναι συνάρτηση τριών βασικών παραγόντων:

Ο καθορισμός του ύψους οροφής τους.
Η απόδοση σε κληρωτούς των υπό στράτευση κλάσεων.
Οι λειτουργικές και εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

Σήμερα, το 30% των στρατοπέδων έχουν δύναμη κάτω από 30 άτομα! Πρόκειται για τα στρατόπεδα «φαντάσματα», τα οποία εάν κλείσουν και όλοι οι στρατιώτες προωθηθούν σε πολυδύναμα στρατόπεδα επί της ανατολικής μεθορίου, από όπου προέρχεται η απειλή, εκτιμάται ότι όχι μόνο δεν θα απαιτείται αύξηση της θητείας, αλλά θα υπάρξει δυνατότητα για περαιτέρω μείωσή της στους έξι μήνες!

Το βασικότερο επιχείρημα για την αύξηση της θητείας είναι ότι δεν επαρκούν οι στρατιώτες για τη φρούρηση των στρατοπέδων!

Και εδώ τίθεται το καίριο ερώτημα: Ποια η βασική αποστολή των στρατιωτών; Να φυλάνε τα στρατόπεδα ή να εκπαιδεύονται σε αυτά και να είναι ετοιμοπόλεμοι;

Διαδικτυακή έρευνα, που έγινε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, έδειξε ότι το 70% δηλώνει ότι δεν έχει επαρκή εκπαίδευση και το μεγαλύτερο διάστημα της θητείας τους το καταναλώνουν για βοηθητικές εργασίες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Επίσης, ένας βασικός παράγοντας που δεν μπορεί να παραβλεφθεί είναι το οικονομικό κόστος ενδεχόμενης αύξησης της θητείας. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και σε καμιά περίπτωση δεν περνούν από το Ριχάρδο Εγκολι, τον εκπρόσωπο της τρόικας, όπου από γραφείο πέριξ της Ακροπόλεως παρακολουθεί τα οικονομικά στοιχεία που στέλνει το υπουργείο Άμυνας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Για παράδειγμα, η ημερήσια σίτιση ενός στρατιώτη κοστίζει 9 ευρώ. Δηλαδή η μηνιαία σίτισή του ανέρχεται στα 270 ευρώ.

Μία ΕΣΣΟ κατά μέσο όρο έχει 12.000 στρατιώτες. Δηλαδή η μηνιαία σίτισή τους κοστίζει 3.240.000 ευρώ! Εάν το ποσό αυτό διαιρεθεί με τα 800 ευρώ που είναι ο μισθός του Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ) προκύπτει ότι με τα 3.240.000 ευρώ που κοστίζει η μηνιαία σίτιση των κληρωτών εξασφαλίζεται η μισθοδοσία 4.050 ΕΠΟΠ! Και το καίριο ερώτημα που τίθεται είναι αφού η τρόικα λέει «όχι» σε νέες προσλήψεις γιατί να πει «ναι» στην αύξηση της θητείας;

(ΗΜΕΡΗΣΙΑ 30/12/2011 – ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ)
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης