Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Κυβερνοεπίθεση στο υπ. Αμυνας από αγνώστους Δεν εθίγησαν απόρρητα

Bookmark and Share

Χωρίς τις υπηρεσίες του Διαδικτύου λειτουργεί από προχθές το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, καθώς έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης το δίκτυο πρόσβασης των υπαλλήλων του στο Ιντερνετ. Μάλιστα, η επίθεση εκδηλώθηκε αμέσως μετά την εγκατάσταση νέου συστήματος ασφαλείας, το οποίο εξελισσόταν τους τελευταίους πέντε μήνες. Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει θέμα πρόσβασης των δραστών σε απόρρητα έγγραφα, καθώς μέσω του συγκεκριμένου δικτύου διακινούνται αδιαβάθμητες πληροφορίες και στοιχεία. Ο δράστης της επίθεσης χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα καταρτισμένος».
Της Δωρας Aντωνιου



Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε προχθές το σύστημα παροχής Διαδικτύου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με τον δράστη ή τους δράστες να επιτυγχάνουν να εισχωρήσουν στο δίκτυο πρόσβασης των υπαλλήλων του υπουργείου στο Διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση εκδηλώθηκε αμέσως μόλις εγκαταστάθηκε στο υπουργείο το νέο, αναβαθμισμένο σύστημα προστασίας από ιούς και κακόβουλες ενέργειες, το οποίο εξελισσόταν τους τελευταίους πέντε μήνες.

Μόλις ο ιός εισήλθε στο σύστημα, ενεργοποιήθηκε η δικλίδα προστασίας και έπεσαν οι διακόπτες με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτό ότι εξελισσόταν κυβερνοεπίθεση.

Εκτός λειτουργίας το σύστημα

Το σύστημα που υποστηρίζει το Διαδίκτυο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναμένεται να παραμείνει εκτός λειτουργίας για τις επόμενες ημέρες, καθώς θα πρέπει να ελεγχθούν ένας προς ένας περίπου 200 υπολογιστές, προκειμένου να βρεθεί το σημείο εισβολής του ιού, ο οποίος εντοπίσθηκε και είναι μη αναγνωρίσιμος.

Από τον τρόπο που έγινε η παραβίαση, οι τεχνικοί υπολογιστών του υπουργείου μιλούν για πολύ καταρτισμένο δράστη.


Πάντως, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δεν υπήρξε πρόβλημα με απόρρητα έγγραφα ή αλληλογραφία, καθώς το υλικό που διακινείται μέσω του συγκεκριμένου δικτύου είναι αδιαβάθμητο. Επιπλέον, τα Επιτελεία των τριών Οπλων διαθέτουν δικά τους, ξεχωριστά υποσυστήματα, με αναβαθμισμένο επίπεδο ασφαλείας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100018_02/12/2010_424443
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης