Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΚ ΧΙΟΥ

Bookmark and Share

P4030221.jpg
"Ο Άγιος Νεομάρτυρας του Χριστού Γεώργιος είχε καταγωγή την ευλογημένη και πυροβόλο Χίο.
Βρέφος ακόμα έμεινε ορφανός από μητέρα και από πολύ μικρή ηλικία ο πατέρας του τον
παρέδωσε σ ένα επιπλοποιό για να μάθει την τέχνη.Ο επιπλοποιός όπου πήγαινε τον έπαιρνε κοντά του.Έτσι τον είχε κοντά του και στα Ψαρά όπου πήγε να φτιάξει το τέμπλο του Ναου του Αγίου Νικολάου.Εκεί ο Γεώργιος παρασύρθηκε από κακή παρέα και έφυγε κρυφά για την Καβάλα.
Μια μέρα ο Γεώργιος και οι σύντροφοι του μπήκαν σ ένα μποστάνι για να κλέψουν καρπούζια,ο ιδιόκτητης όμως τους είδε και πρόλαβε να πιάσει μόνο τον Γεωργιο,τον οδήγησε στον Τούρκο δικαστή κι εκεί ο Γεώργιος για να αποφύγει την τιμωρία αρνήθηκε τον Χριστό κι έγινε Μουσουλμάνος με το όνομα  Αχμέτης.
Μετα απο λίγο καιρό επέστρεψε στη Χίο.Ο πατέρας του έκλαψε πολύ για το ατόπημα του παιδιού του και του είπε..θα προτιμούσα να μάθω οτι πέθαινες παρα οτι τουρκεψες.Ο Γεώργιος μετάνοιωσε τότε πικρά για το λάθος του.
Έμεινε ακόμα λίγο στη Χίο και μετά έφυγε για τις Κυδωνιές της Μικράς Ασίας.Εκεί τον πήρε στο σπίτι του ένας Χριστιανός τον πηγε και εξομολογήθηκε και ο πνευματικός τον συμβούλεψε να μην πει τίποτα σε κανένα οτι είχε τουρκεψει.Το παιδί έμεινε κοντά στο νεο του αφεντικό εργαζόταν και ζούσε μια ήρεμη ζωη μάλιστα ετοιμαζόταν και να παντρευτεί,αφού είχε φτάσει πια στην ηλικία των 20 ετών.
Όμως μια μέρα τυχαία τον είδε ένας από τους παλιούς συντρόφους του και τον κατήγγειλε στον Τούρκο δικαστή πως είχε τουρκεψει στην Καβάλα και τώρα επανήλθε στην Χριστιανική Θρησκεία.Ο δικαστής τον ρώτησε αν αυτό ήταν αλήθεια και εκείνος με θάρρος απαντά..ήμουν μικρός και με βίασαν να το κάνω την ψεύτικη θρησκεία σας την μισώ εγώ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω!
Τον έριξαν τότε στη φυλακή όπου έμεινε 17 ήμερες προσερχόμενος να τον ενισχύσει μέχρι τέλος ο Θεός.Ύστερα από φρικτά βασανιστήρια το πρωί της 26ης Νοεμβρίου του 1807 οι Τούρκοι τον αποκεφάλισαν.Τα τελευταία του λόγια ήταν..ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!..Και πέθανε Χριστιανός σε ηλικία 20 ετών!
Αλλος ένας Νεομάρτυρας προστέθηκε στο νέφος των Μαρτύρων της Αγίας μας Εκκλησίας τον παρακαλέσουμε να προστατεύει τα νέα παιδιά από τις κακές συναναστροφές και να τους δίνει δύναμη στον αγώνα τους.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης