Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η 11χρονη κράτησε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας


 













Με τη δύναμη της ψυχής της κατόρθωσε να κρατήσει ψηλά το φρόνημα της Ελλάδας! Αν και είναι μόλις 11 χρονών, η Δήμητρα Μοσχοπούλου ύψωσε την ελληνική σημαία στη διάρκεια αρχιερατικής θείας λειτουργίας και την κράτησε ψηλά χωρίς να κουραστεί ή έστω να λυγίσει τα χέρια της.
Η μικρή μαθήτρια, που μιλά τρεις ξένες γλώσσες, χορεύει, γράφει ποιήματα και βιβλίο, ενώ περιστασιακά εκτελεί και χρέη... γραμματέα στην κοινότητα Μελισσοχωρίου Λαγκαδά, γεννά ελπίδες για το μέλλον της χώρας.

Οι καμπάνες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μελισσοχώρι ηχούν χαρμόσυνα ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Στον τόπο μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Ορους τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου.
Στην πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία το κορίτσι στέκεται αγέρωχο και κρατά στα χέρια την ελληνική σημαία. Οταν ο μητροπολίτης καλεί τον κόσμο να ψάλουν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο, υψώνει το σύμβολο της Ελλάδας και το κρατά περήφανα, χωρίς καν να λυγίζει τα χέρια της.
«Στιγμή δεν ένιωσα να κουράζομαι. Αντίθετα, όση ώρα κρατούσα ψηλά τη σημαία, ένιωθα να αποκτώ περισσότερη δύναμη» τονίζει στη «δημοκρατία» η 11χρονη Δήμητρα Μοσχοπούλου. «Είμαι περήφανη για τη χώρα μου», λέει, «ένιωσα όμορφα που ύψωσα τη σημαία και θέλω ξανά να το κάνω».
Αριστούχος μαθήτρια, η μικρή μιλά τρεις ξένες γλώσσες. «Από σχεδόν μωρό μιλάω γαλλικά με τη μητέρα μου, ενώ στη συνέχεια άρχισα να μαθαίνω αγγλικά και στο σχολείο γερμανικά» εξηγεί.
Οι δραστηριότητές της όμως δεν σταματούν εδώ. «Από τεσσάρων ετών κάνω κλασικό μπαλέτο, τρία χρόνια σύγχρονο και τα τελευταία δύο χρόνια μαθαίνω και παραδοσιακούς χορούς» λέει στη «δημοκρατία» η Δήμητρα.
«Η δασκάλα της μας έδωσε κάποια στιγμή συγχαρητήρια επειδή διάβασε ένα ποίημα που έγραψε η Δήμητρα» αναφέρει ο πατέρας της μικρής, Αθανάσιος Μοσχόπουλος. Προσθέτει ότι με έκπληξη διαπίστωσαν με τη σύζυγό του Αννα ότι η κόρη τους όχι μόνο γράφει ποιήματα, αλλά πρόσφατα ξεκίνησε να γράφει κι ένα βιβλίο.
Η Δήμητρα βοηθά τον πατέρα της και στο δημοτικό κατάστημα Μελισσοχωρίου, όπου είναι πρόεδρος. «Οταν λείπει η γραμματέας, απαντώ στα τηλέφωνα και μεταφέρω στον πατέρα μου τα μηνύματα» σημειώνει.
Η Δήμητρα από μικρή ήθελε να γίνει φαρμακοποιός. Πρόσφατα όμως άλλαξε ρότα και καλοβλέπει τις δικαστικές αίθουσες. «Σκέφτομαι να γίνω δικηγόρος», λέει, «για να μπορώ να βοηθάω τους συνανθρώπους μου έχουν ανάγκη».
Θάνος Χερχελετζής


Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης