Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"



    180 χρόνια από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια η Ελαία έρχεται να ανάψει ένα μικρό κεράκι στο σκοτάδι της Ελλάδας, να ενεργοποιήσει το παγκόσμιο χρέος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας απέναντι στο Έθνος και ταυτόχρονα στην ανθρωπότητα.

   Η Ελλάς βρίσκεται σε "καταστολή" συνεπεία χρόνιου σχεδίου, και κυρίως εξαιτίας της βαθιάς πνευματικής κρίσης που διέπει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Μια πνευματική κρίση που σαν γάγγραινα απλώνεται σε όλο το φάσμα του Εθνικού ιστού και παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους εχθρούς του ελληνισμού να εκτελέσουν με περισσότερη ευκολία το σχέδιό τους για την πλήρη υποτέλεια σε πρώτο στάδιο και σε ολοκληρωτικό αφανισμό στο τέλος.

   Η εθνική μας αφύπνιση θα βάλει τον θεμέλιό της λίθο όταν επαναφέρουμε την ιστορική μας μνήμη σε σωστή αφετηρία  και κυρίως όταν εναρμονιστούμε με τις πραγματικές επιταγές της Ορθοδοξίας, δηλαδή να αρχίσουμε να πράττουμε την αλήθεια και όχι μόνο να την μεταφέρουμε δια του λόγου.

   Οι Άγιοι της Εκκλησία μας κατάφεραν να κάνουν αυτό το βήμα παραπάνω γιατί έκαναν πράξη το Ευαγγέλιο, θυσίασαν όλο τους τον εαυτό για να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο, το Έθνος μη υπολογίζοντας το κόστος αφού η ανταμοιβή από τον Θεό, λόγω της πίστης τους και της εμπιστοσύνης τους προς Αυτόν ήξεραν ότι θα είναι πολλαπλάσια.

   Ο Ιωάννης Καποδίστριας έκανε την αρχή για το Ελληνικό Έθνος όταν συνδύασε με υποδειγματικό τρόπο την ανιδιοτελή υπηρεσία του στην Πατρίδα μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός του, με την Ορθοδοξία. Απέδειξε ότι Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι έννοιες συνυφασμένες, αλλά απαιτούνται θυσίες από όλους τους Έλληνες για να διατηρήσουμε αυτή την ευλογία και να την διαφυλάξουμε από τις ξένες επιβολές.

   Απαιτούνται πράξεις συνειδητά ότι έχουμε σαν λαός χρέος παγκόσμιο να υπερασπιστούμε την Πίστη μας ενάντια στο κακό.

   Ο Κυβερνήτης έβαλε το θεμέλιο λίθο, όταν ίδρυσε το Ελληνικό κράτος από τα αποκαϊδια μέσα σε τρία χρόνια.Έκτοτε η χώρα ακροβατεί μεταξύ υποτέλειας και ραγιαδισμού, με το χρήμα να έχει διαφθείρει σχεδόν άπαντες. Το πρότυπο του Καποδίστρια δεν βόλεψε κανένα πολιτικό ηγέτη γιατί η πλειοψηφία των ηγετών που πέρασε κράτησε υποχείρια τους Έλληνες πολίτες μέσα σε μια δίνη σκανδάλων και ανεξέλεγκτου χρήματος.

   Ο Γέρων Παίσιος ο Αγιορείτης με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που μιλούσε , είπε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη προβολής ενός ιδανικού προτύπου ηγέτη για τους πολιτικούς αλλά και και για υποβοήθηση του λαού , ώστε να αποκτήσει τα ορθά πολιτικά κριτήρια στην επιλογή των μελλοντικών Κυβερνητών του Έθνους.  

   Το βιβλίο Ιωάννης Καποδίστριας "Ο Άγιος της Πολιτικής " έρχεται σε πλήρη εναρμόνιση με την επιταγή αυτή του Γέροντα Παισίου και αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ του έργου που άρχισε ο Ι.Καποδίστριας και  του έργου που πρέπει να αναλάβει ο Ελληνικός λαός σε αυτή την κρισιμότατη καμπή της Ιστορίας του.

   Οι Έλληνες βάζοντας στο σπίτι τους αυτό το βιβλίο, επαναπροσδιορίζουν την πραγματική ταυτότητά τους και θέτουν τις βάσεις για να διεκδικήσουμε πίσω την Πατρίδα μας.
    Οι επιστολές του Κυβερνήτη δείχνουν τον δρόμο και μεταφέρονται στο βιβλίο αυτούσιες με το γραφικό του χαρακτήρα.

"Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδας την Ελευθερία”. 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

 “ Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις τη θρησκεία τους, έθνη δεν υπάρχουν”. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

επιμέλεια άρθρου:Κ.Β



ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΑ ΤΗΛ: 24310-78844 24310-61712 6972-026171 fax:24310-78849
Πηγή: http://ioannis-kapodistrias.blogspot.com/#ixzz1Dn94swQ2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης