Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΑΠΤΗΣ-ΕΤΩΝ 14

Mount Athos - Iviron Monastery, Parekklisi .jpg



"Ο Άγιος Νεομάρτυρας του Χριστού ΙΩΑΝΝΗΣ  γεννήθηκε στο χωριό Μαρίαις της νήσου Θάσου.Σε ηλικία 14 ετών τον πήγαν οι δικοί του στην Κωνσταντινούπολη και τον παρέδωσαν σ' ένα χριστιανό ράπτη για να μάθει την τέχνη.
Μια ημέρα ο μάστορας του τον έστειλε σ έναν Εβραίο για να αγοράσει ράμματα και εκεί φιλονίκησε με τον Εβραίο για την υπερβολικά μεγάλη τιμή τους.Ο Εβραίος άρχισε να φωνάζει
δυνατά και επειδή έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκεται στον μιναρέ ο Χότζας για την προσευχή του μεσημεριού των Μουσουλμάνων πολλοί Αγαρηνοί έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.
Τότε ο Εβραίος είπε ψέματα πως τάχα ο μικρός Ιωάννης υβρίζει την πίστη τους.Μόλις το άκουσαν αυτό οι Αγαρηνοί συνέλαβαν το παιδί και αφού το έδειραν ανηλεώς το οδήγησαν μπροστά στον βεζίρη.
Ο βεζίρης όταν το είδε μικρο παιδί το λυπήθηκε και του είπε με γλυκύτητα να αλλάξει την πίστη του και ολα θα άλλαζαν γιαυτό αφού πλέον θα είχε εξασφαλίσει μια άνετη Ζωή.Ο μικρός Ιωάννης ,αυτο το ευλογημένο παιδι,έδωσε τότε την εξης απάντηση << δεν θέλω αρνηθεί εγώ ποτε τον γλυκυτατον μου Ιησουν Χριστόν,αν και μυριας βασάνους μου κάμετε,αν και το βασίλειον σας όλον μαζί μου χαρισητε>>.Τότε με εντολή του
βεζίρη το μικρό παιδί οδηγήθηκε στον δήμιο ο οποίος απετεμε την τίμια του κεφαλή στις 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1652!
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης