Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Μαραθωνοδρόμος με ράσα και αστέρια!ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ÁÐÏ ÔÏÍ ÔÅÑÌÁÔÉÓÌÏ ÔÏÕ 31ïõ ÊËÁÓÉÊÏÕ ÌÁÑÁÈÙÍÉÏÕ ÓÔÏ ÐÁÍÁÈÇÍÁÚÊÏ ÓÔÁÄÉÏ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ) 
«Ηθελα να δείξω ότι η Εκκλησία είναι κοντά στον λαό και παρίσταται σε όλες τις εκδηλώσεις από τις κοινωνικές έως τις αθλητικές. Γι’ αυτό συμμετείχα στον Μαραθώνιο. Είδα ότι στον κόσμο άρεσε η συμμετοχή μου. Από όπου περνούσα με χειροκροτούσαν πολύ περισσότερο από τους υπολοίπους. Κάποιοι μάλιστα μου ζητούσαν την ευχή μου. Την έδινα ενώ έτρεχα!» Ο 43χρονος πατέρας
Αθανάσιος είναι ίσως ο μοναδικός δρομέας που ξεχώρισε όσο κανένας άλλος από τους συμμετέχοντες στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Αν και δεν τερμάτισε με χρόνο ρεκόρ, κατάφερε να κάνει τη διαφορά, τρέχοντας με τα ράσα!
Ο 43χρονος είναι ιερέας και ζει στην Πτολεμαΐδα. Εχει μάλιστα και τον βαθμό του λοχαγού, αφού είναι στρατιωτικός ιερέας και υπηρετεί στο Α’ Σώμα Στρατού. Πατέρας πέντε παιδιών και ερασιτέχνης δρομέας, πήρε την απόφαση να τρέξει τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου για να περάσει ένα μήνυμα για την Εκκλησία. «Με ενδιέφερε η συμμετοχή στον αγώνα για να περάσω το μήνυμα που ήθελα. Ο κόσμος με υποδέχτηκε θερμά. Δεν άκουσα ούτε ένα αρνητικό σχόλιο, το αντίθετο. Ενας μόνο μου ευχήθηκε του χρόνου να τρέξω χωρίς τα ράσα. Μα έτσι δεν θα καταλάβαινες ότι είμαι ιερέας, του απάντησα» λέει στη «δημοκρατία» ο πατήρ Αθανάσιος.
Για να μπορέσει να συμμετάσχει τον Μαραθώνιο ο ιερέας πήρε την ευχή του μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο οποίος χάρηκε με την απόφασή του να τρέξει με τα ράσα, αν και δεν ήταν υποχρεωμένος. «Ετρεξα με τα ράσα για να περάσω το μήνυμα που ήθελα. Αλλιώς, χωρίς τα ράσα, δεν θα περνούσα κανένα μήνυμα» εξηγεί. Ο πατέρας Αθανάσιος Βλαχοδήμος τερμάτισε τελικά σε τέσσερις ώρες και 16 λεπτά, αν και είχε προπονηθεί, όπως λέει, για να καλύψει την απόσταση σε τρεις ώρες και 40 λεπτά. «Καθυστέρησα επειδή έπαθα κάποιες κράμπες. Δεν ήταν ευτυχώς κάτι επικίνδυνο, απλά μειώθηκε ο χρόνος μου. Παρά το γεγονός ότι έκανα αυτόν τον χρόνο, το χάρηκα πολύ. Εξάλλου, όσοι τερματίζουν παίρνουν μετάλλιο. Αυτό είναι το νόημα του Μαραθωνίου, ο τερματισμός» κατέληξε μιλώντας στη «δημοκρατία». Δημοκρατία 

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.