Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Αναβολή της απογραφής στην Αλβανία μετά από αντιδράσεις «διανοουμένων»!

 
Το υπουργείο Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Αλβανίας που θα οργάνωνε και θα επόπτευε την απογραφή, την ακύρωσε με φαιδρή δικαιολογία…

Η απογραφή ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Απρίλιο, με το υπουργείο να διατείνεται ότι η αναβολή της επιβλήθηκε λόγω των αναγκών που προκύπτουν από τις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, οι οποίες και δεν επιτρέπουν και τη διεξαγωγή της απογραφής.  Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της απογραφής δεν έχει καθοριστεί, παρά μόνον μια γενική διαρροή ότι θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ωστόσο, οι αναβολές δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στη χώρα και στόχο έχουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Πάγιο αίτημα των Βορειοηπειρωτών είναι η απογραφή τους με δύο στοιχεία, την εθνικότητα και τη θρησκεία.

Με την απόφαση αναβολής της διαδικασίας, ωστόσο, συμπίπτει με την διαμαρτυρία 52 αυτοαποκαλούμενων ως «διανοουμένων» της Αλβανίας (μεταξύ τους και δυο διατελέσαντες πρόεδροι στη χώρα, Μεϊντάνι και Μόσες), οι οποίοι με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της χώρας καλούν να μη διεξαχθεί τέτοια διαδικασία με τα ερωτήματα της εθνικότητας και της θρησκείας. Το «πολιτικώς ορθό» με βάση τη διεθνή πρακτική, επιχείρημα που προβάλλουν, είναι ότι κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο σε μια χώρα με «κοσμικό» καθεστώς και πολίτευμα, ενώ αντίκειται και στο αλβανικό Σύνταγμα! Κι εδώ αρχίζει η… διανοουμενίστικη παράνοια: Αφού το άρθρο 20 του Συντάγματος κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα των μειονοτήτων, περιττεύει η απογραφή! Δεν ξεχνούν βέβαια να προσθέσουν και ολίγον «εθνικιστικό άρωμα» στο αίτημα, αναφέροντας ότι η διεξαγωγή της απογραφής θα ήταν «επικίνδυνη», αποκαλύπτοντας έτσι την πραγματική στόχευση της παρέμβασής τους.  Είναι βέβαια οι ίδιοι που ουδέποτε αισθάνθηκαν την ανάγκη να παρέμβουν μπας και συνετιστούν οι άμοιροι πάλαι ποτέ συνεργάτες των Ναζί, οι Τσάμηδες, οι οποίοι προχωρούν ακάθεκτοι με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία.
Να δούμε ποιος θα βγει στο τέλος χαμένος, υπό την προϋπόθεση πάντα να σοβαρευτεί στοιχειωδώς η ελληνική πλευρά…   πηγη

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης