Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Στο ΕΣΥ τα στρατιωτικά νοσοκομεία



Υπό τη... σκέπη του ΕΣΥ μπαίνουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πλέον όλοι οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στο 401 ΓΣΝΑ, στο 251ΓΝΑ, στο ΝΝΑ, στο 417 ΝΙΜΤΣ και στο 424ΓΣΝΕ.

Στόχος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμόδιων υπουργών Υγείας και Άμυνας...
κ.κ. Α. Λοβέρδου και Ε. Βενιζέλου, που υπεγράφη χθες, είναι η παροχή υγειονομικής φροντίδας στους ασθενείς με την ασφαλιστική δικλείδα διάθεσης συγκεκριμένων κλινικών έτσι ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα και για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών του στρατιωτικού προσωπικού.

Όπως προβλέπεται στην εν λόγω απόφαση, ο αριθμός των κλινών που διατίθενται στο ΕΣΥ καθορίζεται ως εξής:

401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 10 κλίνες και ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ από 10 κλίνες το καθένα.

251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 15 κλίνες.

417 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 10 έως 15 κλίνες.

424 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 15 κλίνες.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι διαθέσιμες κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων θα ανακοινώνονται καθημερινά στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κατά το πρότυπο των κλινών των ΜΕΘ, ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ κατά τις εργάσιμες ώρες 07.30 -14.30.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα ορίζουν καθημερινά εκπρόσωπο εφημερίας στο ΕΚΕΠΥ για τις ανάγκες του συντονισμού.

Και διαγνωστικές εξετάσεις

Επίσης, οι πολίτες αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης και στα εργαστήρια καθώς και στα ειδικά ιατρεία των ανωτέρω στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με τη δυνατότητα διεξαγωγής εξειδικευμένων εξετάσεων είτε μέσω παραπομπής από νοσοκομεία του ΕΣΥ είτε και με απευθείας ραντεβού.

Οι ειδικοί στρατιωτικοί ιατροί που υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας υγειονομικού εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης μπορούν να διατίθενται παράλληλα προς τα στρατιωτικά καθήκοντά τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν πανεπιστημιακών κλινικών, μονάδων ή εργαστηρίων που λειτουργούν σε αυτά για την κάλυψη αναγκών τους.

Για τις ανάγκες της Ιατρικής Υπηρεσίας και μόνον ο βαθμός του λοχαγού θεωρείται αντίστοιχος του επιμελητή Β', ο βαθμός του ταγματάρχη, του επιμελητή Α και ο βαθμός του αντισυνταγματάρχη του διευθυντή.

Οι στρατιωτικοί ιατροί προσφέρουν κατά προτεραιότητα τις υπηρεσίες τους στο στρατιωτικό προσωπικό και τους δικαιούχους περίθαλψης στα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα οποία είναι τοποθετημένοι.

Στο ΕΣΥ και τα ασθενοφόρα

Όλα τα ασθενοφόρα οχήματα των στρατιωτικών μονάδων και σχηματισμών θα διατίθενται για την εξυπηρέτηση περιστατικών των Υγειονομικών Μονάδων του ΕΣΥ κάθε περιοχής και σε περίπτωση που τα ασθενοφόρα των μονάδων αυτών δεν επαρκούν για τη κάλυψη όλων των περιστατικών.

Η διάθεση των ασθενοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνεται χωρίς να παρακωλύονται οι ανάγκες των στρατιωτικών μονάδων και κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από το ΕΚΑΒ, όπου αυτό λειτουργεί, ή από τον οικείο υγειονομικού σχηματισμό του ΕΣΥ.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 03/03/2011 - Μ.Γ.)
(Σ.Λ.)
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης