Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Κάλεσμα Μέτε για…ενότητα κι αγώνα

Bookmark and Share

     Συναινετικός και…ενωτικός εμφανίστηκε προ ολίγων ημερών ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ενώπιον τόσο του προξένου Μουσταφά Σάρνιτς, όσο και του βουλευτή Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη. Το ενωτικό του κήρυγμα βέβαια – πέραν των γνωστών μικροερίδων που σημειώθηκαν πρόσφατα μεταξύ της ηγεσίας των τουρκοφρόνων – έχει πάντα και διπλή ανάγνωση (αν ληφθεί υπόψη και η σχεδόν μόνιμη τακτική του να εκτοξεύει άμεσες ή έμμεσες απειλές προς πάντα «αντιφρονούντα» και…παρεκκλίνοντα της προξενικής γραμμής Πομάκο ή Ρομ). Πάντοτε ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το απύθμενο θράσος του, όπως δείχνουν τα περί…αγώνα για να αποδοθούν από την Ελλάδα στη μειονότητα της Θράκης τα δικαιώματα που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Σας μεταφέρουμε το ρεπορτάζ της Μπιρλίκ (12-8-2010) σε μετάφραση από το αδελφό ιστολόγιο http://ahmetmete.wordpress.com:
     «Στις 8 Αυγούστου ημέρα Κυριακή οργανώθηκε στο χωριό Σέλερο μια σημαντική εκδήλωση μαχιά. Δεν διέφυγε από το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την τελετή, η οργανωμένη και τακτική προσπάθεια του κόσμου του χωριού. Συμμετέχοντας στην τελετή ο Μουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης Αχμέτ Μέτε, μίλησε και αναφέρθηκε σε σημαντικά σημεία. Ο Μουφτής Μέτε στην ομιλία του είπε : «Ως κοινότητα πάντα έχουμε ανάγκη από μια αντίληψη ενότητας και ομοψυχίας. Είναι ανάγκη αυτό να το αναπτύξουμε και στον ευλογημένο μήνα του Ραμαζανιού που έρχεται. Σε διαφορετική περίπτωση σημαίνει ότι η μειονότητα μας διαιρείται. Και η διαίρεση της σημαίνει εξαφάνιση. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε πολύ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μειονότητα μας τελεί υπό την εγγύηση της Συνθήκης της Λοζάνης. Η Συνθήκη της Λοζάνης είναι μια συνθήκη που ανέκαθεν εγγυάται τα δικαιώματα της μειονότητας μας. Εμείς μέχρι σήμερα αγωνιστήκαμε σε όλους τους φορείς της Ε.Ε., για να μας αποδοθούνε τα θεμελιωμένα στη Συνθήκη της Λοζάνης δικαιώματα. Και θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μας. Τέλος, συγχαίρω τον κόσμο του χωριού και τους επιτρόπους για την διοργάνωση αυτής της έξοχης εκδήλωσης και εύχομαι επιτυχίες στις προσπάθειες τους».
     Στους επισκέπτες της εκδήλωσης προσφέρθηκε πιλάφι και αριάνι. Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και ακόλουθοι του προξενείου, ο Μουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης κίνησης στον δήμο Ξάνθης Χουσεΐν Μπαντάκ και μέλη της κίνησης, ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Αλή Τσαβούς, μέλη του Δ.Σ. της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και πολλοί καλεσμένοι».

 Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης