Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ

1Aπό το ένθετο ΄΄Ορθοδοξία΄΄ της εφημερίδας ''Δημοκρατία΄΄

Τις επόμενες μέρες θα γίνει χριστιανός και ο καπετάν Καραοσμάν που μοιράζει τα ψάρια


Του Δημήτρη Ριζούλη

Την Δευτέρα του Πάσχα ,στη Ρόδο, τρεις Βουλγάρες μουσουλμάνες (μια μητέρα και οι δυο κόρες της) βαπτίστηκαν χριστιανές μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Το μυστήριο τελέστηκε στον (γνωστό) ναό του Αγίου Παντελεήμονα της παλιάς πόλης με τη μεγάλη δράση. Η βάπτιση έγινε από τον εφημέριο π. Χρήστο Σιάννα και τον εφημέριο του ενοριακού ναού Αγίου Γεωργίου π. Μερκούριο Ζαχαρία. 
Νονός ήταν ο επίτροπος του Αγίου Παντελεήμονα κ. Νικήτας Μαλλιάκας. Τα ονόματα που τους έδωσε ήταν Χριστίνα (στη μητέρα), Μιχαέλα και Μαρίνα. Αμέσως μετά προς τιμήν του επιτρόπου και των τριών γυναικών ακολούθησε τράπεζα αγάπης από την εκκλησιαστική επιτροπή με φαγητό και κρασί για όλους του

Η τετραπλή βάπτιση έγινε μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγάπης. Πέραν της σημαντικής προσωπικής στιγμής για τον π. Χρηστο και την οικογένειά του, η βάπτιση των τριών γυναικών που ήταν μουσουλμάνες και μπήκαν στην κολυμπήθρα (παρότι  ενήλικες) σκόρπισε ρίγη συγκίνησης όχι μόνο για τη μεταστροφή τους στη χριστιανική πίστη αλλά και για την προσήλωσή τους στην ακολουθία.

Το επόμενο διάστημα ο π. Χρήστος θα τελέσει και την βάπτιση του μουσουλμάνου φίλου του καπετάν Τσετιν Καραοσμάν  (και όλης της οικογένειάς του !) που τον προμηθεύει εδώ και χρόνια με δωρεάν τόνους ψαριών για τους πιστούς. Μόλις την περασμένη εβδομάδα στον ναό των φτωχών της Ρόσου , τον Άγιο Παντελεήμονα μοιράστηκαν (και πάλι) δυο τόνοι ψαριών. http://www.agioritikovima.gr/arxeio/21956-ugkinii-ti-r
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης