Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Νέα διεθνής σπίλωση της Ελλάδας από τους τουρκοπράκτορες του προξενείου!

     Ξανά στον ΟΑΣΕ οι τουρκόφρονες της Θράκης με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, για να καταγγείλουν τη χώρα μας ως ανελεύθερο κράτος που παραβιάζει τα δικαιώματα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»…
     Προ ημερών σας γράφαμε για τη γνωστή τουρκοπρακτοράντζα Περβίν Χαϊρουλλάχ, μέλος του «Συλλόγου
Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD) και αντιπρόεδρο της λεγόμενης «Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας της Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ) και για τα ανδραγαθήματά της σε σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Βιέννη (βλ. το δημοσίευμα του «Προξενείο-Στοπ» στις 11 Σεπτεμβρίου). Λίγες μέρες πριν ήρθε η σειρά του κολλητού της Τζεμίλ Καμπζά, δημοσιογράφου της προξενοφυλλάδας “Γκιουντέμ”, επίσης μέλους του BTAYTD και βεβαίως προέδρου της ΠΕΚΕΜ, να ξεσαλώσει σε άλλη σύνοδο του ΟΑΣΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία και αφορούσε την ελευθερία των ΜΜΕ και το δικαίωμα του «συνεταιρίζεσθαι» (1η φωτογραφία).
     Οι σχετικές πληροφορίες προέρχονται από το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» στις 27/9/2012 (σε μετάφραση από το tourkikanea.gr), σύμφωνα με το οποίο, «τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στους τομείς των ΜΜΕ και της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι τέθηκαν στη Σύνοδο Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ, που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία από τις 24 Σεπτεμβρίου ως τις 5 Οκτωβρίου.
     Στην σύνοδο μαζί με τα μόνιμα 47 μέλη και τις χώρες Αφγανιστάν, Αυστραλία, Ιαπωνία, Κορέα, Μογγολία. Ταϊλάνδη, Τυνησία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Αλγερία και Μαρόκο που μετέχουν με εκπροσώπους, μετέχουν και πολλοί σύλλογοι. Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά που μετέχει στην συνάντηση εξ ονόματος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD), έθεσε τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα μειονοτικά ΜΜΕ και παρείχε ιδιαίτερα λεπτομέρειες για τις αγωγές που υπέβαλαν εναντίον των εφημερίδων Μιλλέτ και Γκιουντέμ, η Χαρά Νικοπούλου και ο Μουφίτ Ραμαδάνογλου.
     Ο Καμπζά (στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε μαζί με τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην πρόσφατη δεξίωση για την 21η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος των τουρκοφρόνων της Θράκης DEB) κάλεσε όλους όσους μετείχαν στην σύνοδο να έρθουν στην περιοχή για να παρακολουθήσαν τις δίκες. Παρέθεσε επίσης μια εξασέλιδη αναφορά σχετικά με την ελευθερία των ΜΜΕ στη Δυτική Θράκη. Πήρε όμως επίσης τον λόγο και στη συνεδρία για την ελευθερία του «συνεταιρίζεσθαι» και εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη Δυτική Θράκη οι σύλλογοι με τη λέξη «τουρκικός» ή «μειονοτικός» (σ.σ. ασχέτως που ειδικά με τον δεύτερο όρο πρόβλημα υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό του μυθομανούς πρακτορίσκου, ε;). Ο Καμπζά παρέθεσε το παράδειγμα του νομικού αγώνα που δίνει η Τουρκική Ένωση Ξάνθης και κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ».
     Σε όλα αυτά πάντως υπήρξε και ελληνική απάντηση, σαφώς υποτονική πάντως (αν και βέβαια καλύτερη από το σύνηθες…τίποτε). Ο εκπρόσωπος λοιπόν της Ελλάδας στη σύνοδο, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα της απάντησης, είπε πως η μειονότητα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο θέμα των ΜΜΕ, πως οι εφημερίδες εκδίδονται άνετα και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν. Ο Έλληνας διπλωμάτης υποστήριξε πως οι υποθέσεις των εφημερίδων Γκιουντέμ και Μιλλέτ βρίσκονται στη δικαιοσύνη και ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία. Όσον αφορά δε το θέμα της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι, ανέφερε πως στην Ελλάδα οι ελευθερίες του συνεταιρίζεσθαι και συνέρχεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και πως στη Δυτική Θράκη υπάρχουν πολλοί επίσημα αναγνωρισμένοι σύλλογοι.
     Και για τον μεν Έλληνα εκπρόσωπο, εμείς απλώς να ευχηθούμε «και εις ανώτερα»! Για τον δε προκλητικό τουρκοπράκτορα Τζεμίλ Καμπζά (που μάλιστα συναντήθηκε και με την εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ για θέματα Ελευθερίας των ΜΜΕ Ντούνια Μιγιάτοβιτς και της παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τις αγωγές σε βάρος των εφημερίδων «Γκιουντέμ» και «Μιλλέτ»), τι να πρωτοπούμε; Ανέφερε άραγε ο λεγάμενος το παραμικρό για τις βρισιές της φασιστο-Μιλλέτ εναντίον των μελών του Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης ή για το ότι δημοσίευσε τα ονόματα των ιδρυτικών μελών του, στοχοποιώντας τους ξεκάθαρα; Ή μήπως είπε οτιδήποτε για τις απίστευτες ψευτιές που έγραφαν οι εν λόγω μειονοτικές βοθροφυλλάδες εναντίον της Νικοπούλου, για το ότι δεν είχαν την ευαισθησία να ρωτήσουν καν την άποψη της για τα θέματα που την έθιγαν άμεσα και για το ότι τελικά αρνήθηκαν να πούνε ακόμη και μια απλή συγγνώμη, ενώ είχε πλέον πασιφανώς αποδειχθεί η αλήθεια; Και τι να πρωτοπούμε επίσης για το ξεσάλωμα αυτού του διαβόητου πλέον «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης»; Ενός συλλόγου δηλαδή που εκτός από τον ρόλο του άτυπου Υπουργείου (Τουρκικής) Παιδείας που έχει αναλάβει με τα παράνομα νηπιαγωγεία στη Θράκη, χρόνια τώρα αποτελεί και τον διεθνή κατήγορο της Ελλάδας (άλλοτε με τη Χαϊρουλλάχ και άλλοτε με τον Καμπζά)! Και όλες αυτές οι πρακτοράντζες που πληρώνονται για να σπιλώνουν τη χώρα μας στο εξωτερικό ως τόπο αυταρχικό και ανελεύθερο, δεν ζουν κάπου αλλού, ε; Είναι «Έλληνες πολίτες» και ζουν ανάμεσά μας…
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης